Hur man får anlitas av din dröm Company

Posted on

Hur man får anlitas av din dröm Company

Vid någon punkt i sin karriär, har nästan alla en dröm företag de skulle älska att arbeta för och ett jobb som de skulle vara stolta över att ha. Oavsett om det är en hög lön, fantastiskt fördelar och förmåner, en rolig eller utmanande företagskultur, en kort pendla (eller möjlighet att arbeta hemifrån och inte pendla alls), eller till och med något så grundläggande som timmar som matchar ditt schema, det finns ett jobb där ute som är en match för dig.

Om du har några företag som du skulle verkligen vilja arbeta för, göra en punkt för att hålla dem på din radar – och att få på deras – redan innan du börjar jobbet ansökningsprocessen.

Om du inte har en lista över företag som skulle vara en perfekt passform, ta lite tid att skapa en. Ju mer fokuserad ditt jobbsökande, desto lättare blir det att få hyra.

Hur att hitta företag du skulle älska att arbeta för

Om du inte har en lista med arbetsgivare ännu att du skulle bli spännande att arbeta för, ta lite tid att avgöra vilka egenskaper din ideala arbetsgivare skulle ha, du väljer vilket företag att arbeta för. Skapa sedan en lista över mål arbetsgivare genom att forska företag att hitta dem som matchar dina intressen, kunskaper, och var du är placerade på karriärstegen. Kontrollera också listor över topprankade arbetsgivare som  Fortune 100 bästa företagen att arbeta för  och glasdörr s  bästa arbetsplatserna .

När du har skapat en lista över topp arbetsgivare som matchar arbetsmiljö, ersättningar, förmåner, förmåner och möjligheter till avancemang som du söker, är det dags att få på deras radar som en blivande anställd.

Tips för att få anlitas av din dröm Company

Det finns flera fördelar med att ‘spåra’ ett företag för en tid innan du ansöker. Till exempel, beroende på storleken på företaget, om du följer den på Linkedin, Instagram eller Twitter, ‘som’ deras Facebook-sida, eller gå med i deras nyhetsbrev, de kanske redan känner igen ditt namn när det är dags att tillämpa.

Lära sig så mycket som möjligt om arbetsgivaren

Forska företag i förväg är ett bra sätt att lära sig om organisationen, så att när det blir dags att intervjua, kommer du inte att förvränga att göra bakgrundsforskning. Också ta tid att vara säker på att detta är ett företag som skulle vara perfekt för dig.

Om du är genuint intresserad av en arbetsgivare för fler anledningar än att du bara behöver ett jobb, kommer det att visa. Du kommer att kunna tala med intresse och entusiasm. Du kommer också troligen att ha en välformad yttrande och flera övertygande anekdoter att dela när du frågade något i stil med “Vad vet du om företaget?” eller “Vad ser du själv gör i de första 30 dagarna på jobbet?”

Med ett brett spektrum av kunskap om företagets bakgrund, kommer du också att kunna imponera på din intervjuaren om de ber om ditt perspektiv på händelser i samband med organisationens förflutna, som en ny produkt eller ett projekt kan ha rullat ut, eller en hög -profil fråga det kan ha varit inblandade i att visa att du har varit aktiv och engagerad -. även som en outsider – bådar gott för hur du kommer att utföra inom organisationen.

Och naturligtvis finns det uppenbara fördelen av att veta om öppna positioner innan tävlingen. Genom att hålla sig uppdaterad med ett företags platsannonser sida, inte bara kommer du vara bland de första att veta om nya möjligheter, men du kommer att kunna följa vilken typ av arbetare företaget söker och vilken typ av jobb du har en bra chans att få.

När du får en känsla av företagets anställningsprocessen, kommer du att bättre kunna göra genomtänkta beslut, som när man ska tillämpa eller vilken nivå av position du bör gälla för.

Ta dig tid att granska din professionella varumärke, och döpa dig själv om det behövs för att se till att dina referenser är en match för vad företaget söker när det anställer kandidater.

Spåra de företag du skulle älska att arbeta för

Här är några tips för att spåra din dröm företag för att hjälpa dig få hyras:

Följ bolaget på sociala medier. Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest – det finns så många sociala medier och är chansen att det eller de företag du är ute efter har förmodligen konton på åtminstone några av dem. Kontakt med dem alla och uppmärksamma deras uppdateringar.

Anslut med företaget på Linkedin. Följ bolaget på Linkedin, visa vem du är ansluten med på företaget och vem du kan ansluta med och kontrollera företaget Linkedin-sida för de senaste jobbannonser.

Leta efter specifika hyra relaterade konton.  Vissa större företag har individuella konton för att anställa ändamål; till exempel UPS tweets lediga jobb från @upsjobs. Om du bläddra ner fodret ser du en hel del av nuvarande lediga jobb. Twitter kan vara ett bra sätt att komma i kontakt med ett företags personalavdelning som annars kan vara svårt att nå. Läs mer på jobbsökande med Twitter.

Rensa din handling.  Om du kommer att interagera med ett företag på  sociala medier , måste du se till att din närvaro på nätet är professionell. Granska dina sociala medier profiler för att se till att det finns inget olämpligt eller opassande och kontrollera dina  sekretessinställningar  för att se vem som kan se vad på din sida.

Bokmärk sidan lediga jobb. De flesta företag har en ‘karriär’ delen av sina webbplatser som avsatts för att posta lediga jobb. Bokmärke dessa sidor och göra en vana att kontrollera dem regelbundet.

Gör ett schema med deadlines och ange meddelanden kalender för dig själv. Om ditt mål är att ansöka om ett årligt program som en gemenskap, eller för ett företags sommar lediga jobb, hålla ett Excel-dokument som listar alla viktiga datum och deadlines och ange meddelanden med hjälp av en online-kalender på din smartphone eller dator.

Leta efter en möjlighet att träffa en rekryterare. Många företag deltar i jobbmässor och karriärnätverkshändelser. Kontrollera arbetsgivarens webbplats för att se om det finns några du kan delta. Om så är fallet, har du en möjlighet att dela ditt CV och koppla in-person. Var noga med att ta sig tid att följa upp direkt efter varje händelse med alla rekryterare du möter.

Var inte rädd för att nå ut till företaget.  Om du har en fråga – som om ett jobb du har kollat har fyllts, om företaget är ute efter att fylla en viss typ av position, eller hur fort du kan ansöka om ett säsongsarbete – se till att komma i kontakt med företaget. Skicka bara ett artigt och professionell e-post be din fråga. Inte bara kommer det att göra organisationens personalavdelning bekant med ditt namn, men det är en bra illustration av din entusiasm och intresse.

Fler sätt att få märkt av din dröm Company

Här finns ännu fler sätt att få märkt av ett företag som du skulle älska att arbeta för, bland annat en checklista med sex sätt du kan stå ut från mängden av arbetssökande och göra det bästa intrycket.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *