Legal Karriär: Hur man blir en Paralegal

Posted on

Legal Karriär: Hur man blir en Paralegal

En Paralegal eller juridisk assistent är en person i ett juridiskt yrke som utför vissa uppgifter som normalt skulle utföras av en advokat, bör en paralegal inte vara närvarande. Dessa inkluderar undersöker fakta i samband med ett fall intervjua kunder och vittnen, utarbeta juridiska dokument och utföra juridisk forskning. Paralegals kan inte ge juridisk rådgivning och alltid arbeta under överinseende av en advokat och är avgörande för jurister, eftersom de hjälpa advokater i de flesta aspekter av fallet forskning och förberedelse.

Termerna ”Paralegal” och ”juridisk assistent” för att vara utbytbara, men det är långsamt börjar förändring inom branschen. Juridiska assistenter hänvisar nu till mer sekreterar roller, medan paralegals utföra fler arbetsuppgifter är direkt relaterade till lagen.

Som borde vara en Paralegal

De som är intresserade juridiska karriär men som inte säker på att de vill gå till juridisk fakultet är goda kandidater för att bli paralegals. Det finns också vissa specifika färdigheter som paralegals bör ha, inklusive kommunikation, forskning och undersökande färdigheter och multi-tasking färdigheter. Dessa är de färdigheter som lärs ut i formella paralegal utbildningsprogram, men det hjälper om du redan har dem till en viss grad.

Den Bureau of Labor Statistics konstaterar att jobbet utsikterna för Paralegal yrke växer med cirka 17% mellan 2012 och 2022, vilket är snabbare än den genomsnittliga andelen tillväxt. Om du är intresserad av en karriär som växer snabbare än genomsnittet, eller om du har de kunskaper som krävs och är intresserad av det amerikanska rättssystemet, kan en karriär som paralegal vara för dig.

Hur man blir en Paralegal

Enligt National Federation of Paralegal Föreningar, det finns flera sätt att bli en Paralegal. Det finns certifikat program, tvååriga program och fyraåriga program som alla har meriter, och vilken väg du väljer att gå beror på din nuvarande roll och utbildningsstatus och vad dina eventuella mål är.

Baserat på den nuvarande arbetsmarknaden, är det rekommenderat att paralegals har en fyraårig examen med minst 24 poäng i juridisk specialkurser. Det finns också efter studentexamen certifikat, så att de med fyra år grader i andra områden för att tjäna de nödvändiga krediter och certifiering för att få anställning som en Paralegal. Top-tier advokatbyråer i allmänhet som sina paralegals att ha en fyraårig examen med ett intyg på toppen av det, om du vill gå den vägen.

NFPA har ett rekommenderat läroplan för paralegal program, men inte alla program följa dessa standarder. Det finns många resurser på nätet för att hjälpa intresserade studenter hitta den rätta utbildningen formellt för dem. Det finns också möjlighet att en American Bar Association godkänt program, som NFPA rekommenderar. Dessa program har antingen uppfylls eller överskrids normerna för paralegals som fastställts av ABA.

När du har fått någon form av formell utbildning, det finns också fortbildning som leder till paralegal certifiering. Det skiljer sig från efter studentexamen certifiering som redan nämnts. Paralegal certifiering kräver att en paralegal har minst ett års erfarenhet och sedan skicka en formell undersökning.

Att vara en advokat

Beslutet att bli en Paralegal betyder inte att du inte kan bli advokat down the line. Det rekommenderas ofta att människor är intresserade av lagen men inte avgörande att de vill gå till lag skolarbetet som paralegal att få erfarenhet av ett rättsliga området och för att se om de gillar att göra den sortens arbete. Law School är både mycket svårt och mycket dyra, så om du inte är säker på om det är rätt väg att gå för dig att hitta arbete som en paralegal är en mer kostnadseffektiv investering medan du bestämmer. Det kommer också att du kan se vilka villkor som advokater arbetar under, vilket troligen också hjälpa dig att göra ditt beslut.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *