Bästa teknikerna för en framgångsrik jobbintervju

Posted on

Bästa teknikerna för en framgångsrik jobbintervju

När du intervjuar för ett jobb kan de små sakerna göra stor skillnad. Även ett litet misstag kan kosta dig ett jobberbjudande. Ta dig tid att förbereda dig så att du kan göra bästa möjliga intryck vid varje anställningsintervju du går på.

Dessa intervjutekniker täcker alla grunderna du behöver för att polera upp din intervjuteknik och lyckas med en anställningsintervju. Från att kolla in företaget till att skicka en intervju med tackbrev, gör ditt möte med den rekryterande chefen till en framgång från början till slut.

Förbättra din intervjuteknik

En anställningsintervju ger dig en chans att briljera. Vad du säger och gör kommer antingen att flytta dig till nästa omgång av övervägande för anställning eller slå dig ur strid.

Klä dig för framgång med intervjuer

Det första intrycket du gör på en potentiell arbetsgivare kan göra stor skillnad i resultatet av din anställningsintervju. Den första bedömningen en intervjuare gör kommer att baseras på hur du ser ut och vad du har på dig. Därför är det alltid viktigt att klä sig rätt för en anställningsintervju. Vad som är lämpligt varierar beroende på arbetsgivare, så du måste välja en outfit som passar där du vill bli anställd.

Friska upp dina intervjufärdigheter

Under en anställningsintervju är din förmåga att interagera med intervjuaren och formulera dina tankar lika viktiga faktorer för att få jobbet som de kvalifikationer som anges i ditt CV. Ta dig tid innan intervjun för att säkerställa att din intervjufärdighet är lika redo som ditt CV.

Minimera intervjustress

Intervjuer kan vara stressande, även om du är ett proffs som har gått på många av dem. Det finns tekniker du kan använda för att minimera stress före och under dina anställningsintervjuer, och strategier du kan använda för att minska den oro som kan följa med ditt jobbsökande. Det kommer att göra det mycket lättare att hantera intervjun när du inte känner dig stressad.

Gör det bästa första intrycket

Första intrycket har verkligen betydelse, och du har inte mycket tid att göra ett gott intryck under en anställningsintervju. Från det att du hälsar på receptionisten tills du lämnar byggnaden utvärderas du som en potentiell nyanställning. Det är viktigt att ge alla du möter det bästa intrycket du kan.

Sälj dig själv till intervjuaren

När du är på en anställningsintervju är det upp till dig att sälja dina kvalifikationer och meriter till anställningschefen. Du måste också visa intervjuaren att du passar bra för både positionen och organisationen. Med lite förberedelser kommer du att kunna presentera dig själv som en kandidat som vilken organisation som helst skulle älska att anställa. Att göra ditt bästa för att få rekryteringschefen på din sida kommer att hjälpa dig att bli anställd.

Vad du ska göra när du är en introvert

Intervjuer kan vara riktigt utmanande när du är en introvert, men det finns tekniker för att hjälpa introverta att skina under anställningsintervjuer, inklusive hur man förbereder och hanterar en intervju och hur man säljer sina introverta egenskaper.

Ta dig tid att säga tack efter intervjun

Att ta sig tid att säga tack efter en anställningsintervju är inte bara bra intervjuetikett. Det stärker också ditt intresse för tjänsten och visar intervjuaren att du har utmärkta uppföljningsförmåga. Använd ditt tackbrev också för att ta itu med eventuella problem och problem som kom upp under intervjun.

Öva på att intervjua

Att ta sig tid att granska typiska intervjufrågor som du förmodligen kommer att få under en anställningsintervju kommer att hjälpa dig att ge dig en ram för dina svar. Det kommer också att lugna dina nervösa nerver eftersom du inte kommer att leta efter ett svar medan du sitter i intervjun.

Öva på att intervjua med en vän eller familjemedlem i förväg, så blir det mycket lättare när du faktiskt är på en anställningsintervju.

Använd dina nätverkskontakter

Vem du känner på företaget du intervjuar med spelar verkligen roll. Dina kontakter kan hänvisa dig till ett jobb, ge insiderinformation om företaget och berätta vad du kan förvänta dig under intervjun.

Kolla in företaget

Hur mycket vet du om företaget som precis kontaktade dig för att boka in en intervju? Det borde vara gott och all information du behöver finns tillgänglig online. Få en inblick i företagskulturen och använd dina kontakter för att få en intervjufördel.

Var beredd på en telefonintervju

Medan du aktivt söker jobb är det viktigt att vara beredd på en telefonintervju med kort varsel. Du vet aldrig när en rekryterare eller en nätverkskontakt kan ringa och fråga om du har tid att prata om ett jobbtillfälle.

Hantera en gruppintervju

Att intervjua en person är tufft nog, men det är ännu svårare när du ska intervjua en grupp (eller panel) av intervjuare.

Intervju medan du äter

Att ta dig till frukost, lunch eller middag ger intervjuaren en chans att kolla in dina kommunikations- och interpersonella färdigheter, såväl som ditt bordsskick, i en mer avslappnad miljö än en kontorsmiljö. Får reda på hur du hanterar en intervju medan du äter, inklusive vad du ska beställa, middagsintervjuetikett, vem som betalar och fler tips för intervjuer över en kaffe eller en måltid.

Undvik dessa intervjumisstag

Vad ska du inte göra när du intervjuar? Kolla in de vanligaste anställningsintervjumisstagen, blunderna och felen som en anställningskandidat kan göra. Några av dem är mindre; andra kan göra eller bryta dina chanser att bli anställd. Ta dig sedan tid att förbereda dig innan din intervju, så att du inte behöver stressa över hur det gick efter att den är över.

Fler anställningsintervjutekniker som hjälper dig att bli anställd

Läs fler tips för telefonintervjuer, andra intervjuer, lunch- och middagsintervjuer, beteendeintervjuer, intervjuer offentligt, öva på intervjuer och ytterligare råd för att lyckas med intervjun.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *