Book Editor Job Description: Lön, kompetens & More

Posted on

Book Editor Job Description: Lön, kompetens & More


Boka redaktörer göra mycket mer än att bara läsa och redigera rå manuskript. De är en viktig del av befälsordningen inom förlagsbranschen och har en hel del inflytande över vilka böcker får publiceras och vilka som inte gör det.

Om du älskar böcker och älskar att läsa, kan ett jobb som redaktör vara en dröm. Tänk på att en stor del av en bok redaktör tid spenderas siktning genom manuskript som aldrig kommer att se dagens ljus. Du måste vara okej med att läsa en hel del dålig handstil för att hitta några pärlor.

En av de viktigaste sakerna bok redaktörer göra är att skaffa sig böcker för publicering. Vanligtvis bok redaktörer eller redaktionella assistenter läsa manuskript som lämnats in av författare-some beställt, mest oönskad-och utifrån deras kunskap om en genre och dess potentiella marknad, avgöra vilka fungerar är en bra passform för sin förlag.

Även redaktör öde inte är helt beroende av hur många storsäljare levereras, de människor som komma framåt i bokförlagsfältet nästan alltid några populära böcker under sina bälten.

uppgifter och ansvar

Redaktionella ansvaret kan variera beroende på storleken på organisationen, som vissa redaktörer kan hantera fler uppgifter än andra. Det här jobbet kräver i allmänhet en redigerare för att göra följande:

 • Förvärva manuskript för granskning
 • Läs, redigera och skriva innehåll så att den är korrekt och begriplig för läsaren
 • Kontrollera fakta som citeras i material för publicering
 • Arbetet med författaren att utveckla innehåll i linje med publiceringen stil och redaktionella policy
 • Upprätthålla goda relationer med författare och andra nyckelpersoner som produktion, redaktionella assistenter, korrekturläsare, grafik konstnärer och marknadsföringspersonal
 • Håll koll på schemalagda datum för att säkerställa manuskript publicerar i tid
 • Granska och markera sidan korrektur och online-innehåll
 • Delta veckomöten för att granska boken scheman och diskutera eventuella problem
 • Arbeta med marknadsföring för att främja boken genom att skicka in innehåll för både print och online meddelanden

En viktig aspekt av en bok redaktör uppgift är att odla relationer med författarna. Boka redaktörer ofta funderar på att upptäcka nya talanger, publicera dem som okända, och sedan fortsätta att arbeta med dem när de bygger större publik.

Av denna anledning, många författare har ofta bara en redaktör för en hel karriär. Författare som har goda relationer med sina redaktörer följer ofta redaktörerna om de byter förlag under årens lopp. Redaktörer som arbetar med hög profil författare är ofta mer värdefulla för förlagen eftersom de brukar ta stora kunder med dem.

Redaktörer får sällan uppmärksamhet, men de spelar ofta en stor roll i framgångarna och karriärvägar av populära författare. Sue Freestone, till exempel, arbetade som boken redaktör för humorist Douglas Adams, ökänd för saknade tidsfrister. Freestone var tvungen att hålla honom på uppgiften förutom att hjälpa honom att få ut det mesta av hans prosa.

Book Editor Lön

Den amerikanska Bureau of Labor Statistics, 2017 , inte ger en separat kategori för boken redaktörer, men gör det bland annat titeln under mer allmän term Redaktörer :

 • Median årslönen : $ 58.770 ($ 28,25 / timme)
 • Topp 10% årslönen : $ 114.460 ($ 55,03 / timme)
 • Under 10% årslönen : $ 30.830 ($ 14,82 / timme)

Utbildning Krav och kvalifikationer

För att bli en redaktör, behöver du följande utbildning och erfarenhet:

 • College grader : De flesta redaktörer har minst en kandidatexamen, oftast på engelska, kommunikation, eller journalistik. Vissa har examen grader, men det är inget krav. Viktigare än detaljerna i din utbildning är en passion för läsning och en fallenhet för redigering.
 • Erfarenhet : Erfarenhet, inklusive praktik på förlag och arbete i andra medie såsom tidning eller tidskrift är redigering-också viktigt för blivande bok redaktörer. Dessutom anslutningar i förlagsvärlden, vare sig till en annan redaktör eller framgångsrik författare, också kan hjälpa dina chanser att landa ett jobb som en bok redaktör. Om du är intresserad av att redigera böcker som behandlar ett specifikt ämne, såsom mode eller mat, bör du ha formell utbildning eller arbetslivserfarenhet inom området för att öka dina chanser att bli anställd. Att växa ditt nätverk kan du ansluta sig till yrkes organisationer som Editorial Frilansare Association (EFA) .

Book Editor Skills & Kompetens

För att bli en framgångsrik bok redaktör, bör du ha följande:

 • Läsning färdigheter : Book redaktörer älskar att läsa böcker, som de tillbringar en hel del tid att läsa manus.
 • Skrivförmåga:  Redaktörer se till att alla skriftliga innehåll har korrekt grammatik, interpunktion och syntax. Redaktörer måste skriva klart och logiskt.
 • Social kompetens:  En viktig färdighet är att odla och upprätthålla goda arbetsrelationer med författare och personal. Detta är viktigt för taktfullt styra författaren genom att utveckla sin titel, liksom att arbeta med övrig personal för att producera boken i tid.
 • Gott omdöme : Redaktörer måste också avgöra om manuskriptet är etiskt och fri från plagiat.
 • Detalj orienterade : Redaktörer kan arbeta på mer än ett publicerings projekt i taget och måste planera sitt arbete för att säkerställa att alla böcker uppfylla sina planerade deadlines. Detta inkluderar att hålla kontakten med författare och arbetar med personal för att säkerställa varje manuskript rör sig genom publiceringsprocessen.

Job Outlook

Den amerikanska Bureau of Labor Statistics uppger att anställning av redaktörer förväntas ha liten förändring upp till 2026, som tryckta medier fortsätter att möta starka påtryckningar från online-publikationer. Redaktörer som har anpassat sig till online-medier och är bekväm att skriva om och arbetar med en mängd olika elektroniska och digitala verktyg kommer att ha en fördel i att hitta arbete.

Arbetsmiljö

Många redaktörer arbete på kontor, men ett växande antal arbeta hemifrån antingen del av veckan eller heltid. De som arbetar hemifrån heltid behöver ordentlig elektronisk utrustning, såsom elektronisk publicering programvara, skannrar och annan kommunikationsutrustning, för att utföra sitt jobb ordentligt.

Arbetsschema

De flesta redaktörer arbetar heltid, och deras scheman är i allmänhet bestäms av deadlines produktions- och typen av redaktionella position. Vissa redaktörer jonglera flera projekt och ta itu med deadline produktion tryck som kräver dem att arbeta övertid för att möta planerade publiceringsdatum.

Hur får jobbet

TILLÄMPA

Titta på resurser som faktiskt , Monster och glasdörr för de senaste jobbannonser.

Hitta en frivillig eller praktik MÖJLIGHET

Leta efter frivilliga positioner eller praktik i ditt område. Till exempel Daily Source söker frivilliga redaktörer för uppdrag. Även stora förlag som Penguin / Random House erbjuder praktik möjligheter till dem som omfattas.

Gå med i en organisation

Gå med i en organisation, såsom National Association of Independent Redaktörer och skribenter (NAIEW) eller ACES: Society for redigering , att ta kontakt med andra i området. Publishing Professionals Network (PPN) listar jobb samt andra intresseorganisationer. Du kan också prenumerera på Editors Endast nyhetsbrev för att ta emot en katalog med branschorganisationer för redaktörer, liksom nuvarande lediga jobb.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *