Komma igång som en eBay Säljare

Posted on

Komma igång som en eBay Säljare

Grundat redan på 1995 som en online-auktion webbplats, eBay fälls en radikal förändring i hur världen köper och säljer saker. I processen, öppnade möjligheter för tusentals människor att tjäna pengar hemifrån. Idag, tack vare eBay, om du har något att sälja, är hela världen din marknad. Det innebär att fler potentiella köpare, men det innebär också ökad konkurrens.

Liksom alla framgångsrika företag på nätet, eBay förändras ständigt med tiden och teknik. För att bli en framgångsrik eBay säljare måste du göra samma sak. Denna primer på att komma igång försäljning på eBay är tänkt att göra just det: att komma igång. Då måste du ta denna information och bygga affärsplan som fungerar för dig. Var beredd på konstant tweaking som tekniker och smaker utvecklas.

Förstå hur eBay fungerar

Även eBay började som en online-auktion webbplats, där köparen med det högsta budet vinner objektet, är det mycket mer än så nu. Det är en sann marknadsplats där säljare kan lista objekt till ett fast pris och ens öppna sin egen ”butik”.

I huvudsak så det fungerar är en lista över storsäljare ett objekt, lägga till bilder och en beskrivning och välja ett pris och leveransalternativ. Köpare då kan bjuda på den eller helt enkelt ”Köp det nu.” När ett avtal har gjorts, köpare att betala via någon av ett antal olika betalningsalternativ, och säljaren fartyg det.

Även om det kan vara fri att lista ett objekt (beroende på hur många varor du lista en månad), betalar säljaren en avgift när den säljs. Läs mer om eBay avgifter . Även säljare brukar betala avgifter i samband med den betalningsmetod din köpare användningsområden. Det finns andra tjänster som du kan välja att betala för.

När transaktionen är klar, köparen och säljaren ge varandra feedback om säljprocessen och / eller såld. eBay har en hel del regler för att skydda både köpare och säljare, så innan du börjar, vet vad de är.

Bestämmer vad du ska sälja

För vissa som funderar på att sälja på eBay, är vad man ska sälja egentligen inte en fråga. De vet vad de vill sälja. Kanske de redan har en produkt från deras hem affärer, och eBay är ett sätt att utöka sin marknad. Företaget erbjuder många verktyg för en säljare till användning på vad som kan vara precis rätt pris. Det kan vara ett sätt att börja sälja på nätet utan att investeringar i infrastruktur försäljningsverktyg på din egen hemsida, den branta inlärningskurva om hur man använder dem, och insatser för att bygga upp en marknad för dina varor. Om det är du, gå vidare till nästa bild ”Getting Set Up.”

Om ditt mål är att starta ett nytt företag som eBay säljare, inte för att utöka en befintlig, sedan vad man ska sälja är en kritisk fråga.

Populära kategorier av saker att sälja på eBay inkluderar elektronik, kläder och samlarobjekt. Människor går till eBay för shopping eftersom de vill hitta objekt billigare än de kan i sin egen plats eller att hitta saker som inte är lätt tillgängliga lokalt. Ha detta i spetsen för din hjärna när du väljer vad du ska sälja.

Även i många fall köparen betalar frakt, vem betalar för det, lägger till den totala kostnaden. När man överväger ett objekt till salu, kom ihåg köparna är oftast ute efter en affär och bara betala så mycket för ett objekt. Om ett objekt fraktkostnaden är för stort kan det göra det unsellable.

Ett sätt för nybörjare är att börja med att sälja saker du redan äger, men inte behöver eller vill ha längre, som en elektronisk loppmarknad. Fördelen med detta är inte bara att du inte behöver spendera pengar på saker att sälja, men också att du kommer att lära sig mer genom att sälja ett bredare utbud av objekt. Eftersom du inte har någon eller mycket feedback, inte börja med att sälja högt prissatta poster. Köpare kommer sannolikt att vara försiktig med en säljare utan återkoppling, så börja i liten skala.

Om du har någon kompetens inom ett område, som antikviteter eller elektronik, kan du köpa begagnade objekt lokalt på en loppmarknad eller någon annan billig plats och sälja dem på eBay. Att ha kunskap om objektet och dina potentiella kunder är nyckeln till att göra en vinst med denna typ av objekt. Oavsett vad du säljer du måste kunna få det billigare än en vanlig människa kan köpa den lokalt. Det kan innebära att det själv eller hitta ett bra pris från en grossist.

Komma Konfigurera

De flesta potentiella säljare på eBay har förmodligen köpt något på sajt på nätet, så att de kanske redan har en eBay-ID. Om det ID har bra feedback i samband med det, kanske du vill behålla det för din försäljning. Men du kan också ha en ID som är i linje med din verksamhet. Du kan ändra ditt ID, men eBay kommer att meddela köpare som du nyligen har ändrat din ID, som kan vara en röd flagga för vissa.

Inrätta ett eBay-konto

Det första du måste göra när du ställer in ett konto är att bestämma vilken typ av konto du vill, företag eller enskilda. Du kan sälja med hjälp av antingen en.

Den största fördelen, särskilt för säljare i USA och Kanada, är att du kan använda ditt företagsnamn på din sida. Detta innebär att namnet kommer att visas i kommunikation med köparna, bland annat fakturor och e-post. I länder där det finns en mervärdesskatt (moms), kommer det att ge momsprocent till köpare.

Generellt företagskonton är för stora volymer säljare. Du kan ändra ditt konto från företag till enskilda och vice versa lätt, så om du inte redan har en firma som du kan alltid ändra senare.

För att skapa ett konto , måste du ange ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Din nyskapade konto kommer att ha månatliga försäljningsbegränsningar, som kan ses på ”All Selling” sida på ”My eBay.” Inledande gränserna för ett enskilt konto är vanligtvis 1.000 transaktioner eller $ 25.000. När du går för att skapa din första noteringen kommer du att bli ombedd att mata in en form av betalning för dina försäljningsavgifter. Du kan använda PayPal, kreditkort eller få det dras från ditt lönekonto.

Bli betald

För de flesta transaktioner (med vissa undantag för fastigheter, bilar, etc.) finns det tre sätt att få betalt:

  • Internet handelsfartyg kreditkortskonto sätts upp genom en eBay-godkänd utanför leverantör och oftast har betydande avgifter.
  • I person betalning kan inkludera kontanter, check och postanvisningar, som inte är tillåtna med onlineförsäljning. Men i person försäljning på eBay är ganska sällsynta.
  • PayPal är den vanligaste formen av betalning används på eBay, och du kan acceptera kreditkort använder den.

Alla eBay-godkända elektroniska betalningsmetoder använder eBay kassasystem. Köpare kommer att se en ”Pay Now” -knappen, som kommer att ta dem till betalningsalternativ du har valt.

Konfigurera en PayPal-konto

En PayPal-konto är en nödvändighet för eBay säljare, även om det inte är ett verkligt behov. För att få betalning via PayPal-konto, måste du välja om du vill ha en personlig, affär, eller premier konto. Personliga konton har mycket begränsade tjänster för handlarna.

Oavsett vilken typ av konto du har, är alltid gratis att skicka pengar. Det finns avgifter i samband med att ta emot pengar i alla konton och med personliga konton, det finns en gräns för antalet inkommande fonder transaktioner du kan göra.

Premier och företagskonton tillåter ett obegränsat antal kreditkortstransaktioner. Online försäljning inne i USA kostar 2 procent av transaktionen plus $ 0,30. Utanför USA är det 4,4 procent plus en avgift som varierar från land till land. Du kan också använda PayPal för att ta emot betalningar i din verkliga affären, men det finns en annan avgiftsstruktur.

PayPal erbjuder verktyg för fakturering, betalningspåminnelser och in-auktion betalningsalternativ för sina affärer och främsta kunder.

Företagskonton kan du skicka massbetalningar till kunder (förmodligen inte nödvändigt för eBay säljare) och tillåter dig att göra affärer under ditt företagsnamn.

Börja sälja!

För att skapa en lista helt enkelt ange namnet på ditt objekt. eBay kommer att ta dig till rätt kategori och gå igenom. Det kommer att visa dig liknande listor för att hjälpa dig pris det. Du kommer att behöva ge en beskrivning. Bilder, men inte behövs, är avgörande för de flesta köpare. Du kan också använda den mobila appen eBay för att ladda upp dina bilder och även lägga till produktinformation om den har en streckkod. 

Välj din notering typ och pris. Det kan vara en auktion med en tid av tre, fem, sju eller 10 dagar. Det kan vara en fast pris försäljning. Du kan kombinera de två, genom att skapa en auktion notering, men att lägga till en ”Köp den nu” eller fast pris. Om det liknande objekt säljer kommer eBay rekommendera både en start bud och ett fast pris.

Om ditt objekt är något som säljer ofta kan eBay rekommendera en fraktavgift för dig att ställa för köparen. Du kan också erbjuda fri frakt och lokala plocka upp. Du kommer också att behöva bestämma om du accepterar retur och ange en hanteringstiden, vilket är hur lång tid det kommer att ta dig att skicka det.

Om allt detta låter för komplicerat för dig, kan du alltid försöka eBay Valet där någon annan säljer dina grejer. Du behöver inte ens betala frakt. Du får en sänkning av försäljningspriset, så mycket som 80 procent för försäljning av $ 500 eller mer eller så lite som 25 procent vid försäljning under $ 25.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *