Hur man förbereder för en Behavioral anställningsintervju

Posted on

Hur man förbereder för en Behavioral anställningsintervju

Vad är en beteende intervju? Kandidater för anställning ofta frågar vad skillnaden är mellan en vanlig anställningsintervju och en beteendevetenskaplig intervju. Vad ska du göra för att göra sig redo om arbetsgivaren kommer att be dig beteendebaserade intervjufrågor?

Det finns inte en skillnad i själva formatet på anställningsintervju. Du kommer fortfarande att träffa en intervjuare och svara på intervjufrågor. Skillnaden ligger i den typ av intervju frågor som kommer att ställas.

Granska information om skillnaden mellan beteende och traditionella anställningsintervjuer, exempel på frågor, och hur man hanterar en beteendevetenskaplig intervju.

Vad är en Behavioral anställningsintervju?

Behavioral baserade intervjuer intervjuar bygger på att upptäcka hur den intervjuade handlat i specifika anställningsrelaterade situationer. Logiken är att hur du betedde tidigare kommer att förutsäga hur du kommer att bete sig i framtiden, det vill säga, förutspår tidigare resultat framtida resultat.

traditionella Intervjuer

I en traditionell intervju kommer du bli frågad en rad frågor som vanligtvis har enkla svar som “Vilka är dina styrkor och svagheter?” eller “Vad stora utmaningar och problem har ni inför? Hur fick du hantera dem?” eller “Beskriv en typisk arbetsvecka.”

I en beteende intervju har en arbetsgivare bestämt vilken kompetens som behövs i den person de anställer och ställa frågor för att ta reda på om den sökande har dessa kunskaper. Istället för att fråga hur du skulle bete sig, kommer de att fråga hur du gjorde beter sig. Intervju kommer att vilja veta hur ni hanterat en situation, i stället för vad du kan göra i framtiden.

frågor

Beteendeintervjufrågor kommer att bli spetsigare, mer sondering och mer specifika än traditionella intervjufrågor:

 • Ge ett exempel på ett tillfälle när du använde logik för att lösa ett problem.
 • Ge ett exempel på ett mål du nått och berätta hur du uppnått det.
 • Beskriv ett beslut som du gjorde som var impopulär och hur du hanterat genomföra den.
 • Har du gått utöver call of duty? Om så är fallet, hur?
 • Vad gör du när ditt schema avbryts? Ge ett exempel på hur du hanterar det.
 • Har du var tvungen att övertyga ett team för att arbeta med ett projekt de var inte glada om? Hur gjorde du det?
 • Har du hanterat en svår situation med en medarbetare? På vilket sätt?
 • Berätta om hur du arbetat effektivt under tryck.
 • Fler beteendeintervjufrågor.

Uppföljnings frågor kommer också att presenteras. Du kan bli ombedd vad du gjorde, vad du sa, hur du reagerade eller hur du kände under den situation du delade med rekryteraren.

Förberedelse

Vad är det bästa sättet att förbereda sig? Det är viktigt att komma ihåg att du inte vet vilken typ av intervju kommer att ske förrän du sitter i intervjurummet. Så, förbereda svar på traditionella intervjufrågor.

Sedan, eftersom du inte vet exakt vilka situationer du kommer att bli tillfrågad om om det är en beteende intervju friska upp minnet och överväga vissa speciella situationer som du har behandlat eller projekt du har arbetat med. Du kanske kan använda dem för att hjälpa bild svar.

Tips : Förbered berättelser som belyser tillfällen när du har lyckats lösa problem eller utförs memorably.

Berättelserna kommer att vara användbart för att hjälpa dig att svara på ett meningsfullt i en beteendevetenskaplig intervju. Du kan forskning STAR intervjusvar teknik, som erbjuder ett sätt att svara på beteendeintervjufrågor.

Slutligen, granska arbetsbeskrivning, om du har det, eller platsannonsen eller annons. Du kanske kan få en känsla för vad färdigheter och beteendemässiga egenskaper arbetsgivaren söker från att läsa arbetsbeskrivningen och positionskrav.

Under intervjun

Under intervjun, om du är osäker på hur du svara på frågan, be om förtydligande. Sedan se till att inkludera dessa punkter i ditt svar:

 • En specifik situation
 • De uppgifter som behövs för att göra
 • Åtgärden du tog
 • Resultaten, det vill säga vad som hände

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns några rätt eller fel svar. Intervju helt enkelt försöka förstå hur man betedde sig i en given situation. Hur du svarar kommer att avgöra om det finns en passning mellan dina kunskaper och positionen företaget strävar efter att fylla.

Så lyssna noga, vara tydlig och detaljerad när du svarar och, viktigast av allt, att vara ärlig. Om ditt svar är inte vad intervjuaren söker, kan detta läge inte vara det bästa jobbet åt dig.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *