5 sätt att ta kontroll över din tid när du arbetar hemma

Posted on

5 sätt att ta kontroll över din tid när du arbetar hemma

Tidsplanering är en färdighet, men precis som alla skicklighet, det tar praxis. Och för de flesta av oss, det kommer aldrig riktigt bemästras, särskilt när du arbetar hemma mitt kaos av familjelivet. När du äntligen en stor tid odåga i schack, något annat dyker oundvikligen upp.

Men bli inte avskräckt. Dessa tips för tidsplanering, som både distansarbetare och hem företagare, kan hjälpa dig att sätta fingret på dina time management problem innan de går över styr.

Ange ett schema

Tidsplanering börjar med schemaläggning. Om det är möjligt ställa in arbetstid i förväg så både du och din familj vet när du kommer att arbeta. För distans, kan detta vara ganska lätt, men för hemma företagare det kan ta lite disciplin att arbeta när du säger att du kommer.

Om du arbetar hemma med barn, är ett gammalt time management teknik för att ställa in arbetstid runt tupplur tid; Men det finns saker att tänka på om tupplur tid, nämligen att tupplur scheman change-ibland dag till dag men  alltid  med tiden. Som barn växa ur tupplurar kan det vara meningsfullt att arbeta efter läggdags istället.

multitask Lämpligt

Vissa kommer att säga att multitasking är dålig eller att det inte finns något sådant som multitasking. Vem vet? Men det är bara en del av livet som time management när du arbetar hemma innebär en viss multitasking. Det är viktigt att förstå att multitasking är ett tveeggat svärd: Det kan effektivisera din dag eller avsluta med ett halvdussin halv gjort projekt på en dag. En del av time management är att hantera multitasking effektivt.

Att veta hur att göra flera saker och när att göra flera saker är nyckeln till att uppnå bättre harmoni i ditt arbete och hem liv. Och en viktig faktor för hur mycket en work-at-home förälder måste göra flera saker är hur mycket barnomsorg hon använder.

Embrace Rutin men Bo Creative

Om du försöker att balansera en work-at-home karriär i en hektisk hushåll med barn, är rutin vän. För barn i alla åldrar, rutiner mjuka övergångar, vilket kan vara svårt för barn. Att få en effektiv skola morgonrutin är ett viktigt steg i att starta allas dag rätt.

Men rutiner hjälper vid andra delar av dagen också, det vill säga naptime, läggdags, middag, efter skolan, läxor, etc. Men rutin inte bara för barn, kan det vara en viktig del av vistas på uppgiften för hem-baserade arbetare. Att välja att alltid kolla e-post, ringa telefonsamtal eller göra andra uppgifter på bestämda tider säkerställer att dessa jobb blir gjorda.

Emellertid kan både barn och vuxna få alltför fäst vid rutiner. Vara rörlig. Rutiner ändras när barnen växer. Naps försvinna; Barnen blir mer skickliga på sysslor; barnomsorg scheman förändras. Var beredd att ändra rutinerna när det behövs.

Känn dig själv (och din familj)

Ingen time management tip fungerar för alla eftersom vi alla har olika stilar och svagheter när det gäller att organisera vår tid. Några av oss kanske måste lära sig att sluta förhala medan andra måste skapa sig en distraktion fri arbetsyta för att få något gjort. För andra en bra att göra-lista är en nödvändighet.

Och så att bedöma om din är ett bra arbete-at-home personlighet är ett första steg i att identifiera och korrigera dina svagheter. Utveckla en uppsättning arbete-at-home spelregler som faktor i din personlighet och familjens behov.

Använd Verktyg Effektivt

Det finns så många verktyg som kan hålla telecommuter ansluten nu. Verktyg som internet, datorer, e-post och telefon är det som gör att arbeta hemifrån möjligt för de flesta av oss. Men dessa verktyg kan faktiskt hindra vår tid leder arbetet om den inte används på ett effektivt sätt.

E-posthantering är kanske en av de viktigaste färdigheterna vi kan förvärva eftersom e-post kan bli en heltidsarbete i sig om vi låter det. Spårning vår tid kan leda till större effektivitet genom att avslöja våra största tidstjuvar. Det kan också hjälpa oss att avgöra vilka verktyg-som kan vara allt från gratis online applikationer till nya program till din telefon-kan hjälpa oss köra vårt arbete och hem liv mer effektivt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *