Om att få igång som frilansskribent

Posted on

Om att få igång som frilansskribent

Att skriva är ett mångsidigt yrke och frilansar kan vara ett lukrativt sätt för en professionell författare att tjäna pengar hemifrån. Dock måste nybörjare ta tid att få erfarenhet och bygga sitt varumärke. Om du just har börjat som frilansskribent, identifiera dina kompetensområden och vara beredd med att skriva prov innan du börjar ditt sökande efter kunder och arbete.

Följande är några bra ställen för begåvad författare att få praktik, bygga några trovärdighet och ackumulera en kropp av arbete för att visa att mer selektiva förlag. Dessutom kan dessa uttag hjälpa författare att bygga en närvaro sociala medier, vilket är nödvändigt för att bygga den typ av efter det hjälper dig att bygga, underhålla och utveckla din framgångsrik frilans skriva karriär i det långa loppet.

Clickworker

Worldwide crowdsourcing företag Clickworker anställer fristående entreprenörer för att skriva jobb samt datainmatning, översättning, forskning och andra mikro jobb. Företaget betalar på styckvis. Registrering och kvalificerade bedömningar krävs innan arbetare, kallade klickarbetare från bolagets sida kan acceptera uppgifter för betalning.

OneSpace.com

Onespace erbjuder mikro jobb i allmänhet skrift samt detaljerade skrivuppgifter till frilansare. Writers måste passera ett antal bedömningar och bygga en trovärdighet poäng för att få tillgång till varje typ av arbete. Arbetet in, författaren får feedback, och betalning sker till PayPal nästa dag efter jobbet har godkänts.

Du kan besöka Onespace s frilans arbetstillfällen  att ta reda på vilka uppdrag väcker ditt intresse.

HubPages

HubPages räkningar själv som “ledande online-publicering ekosystem.” Författare registrera sig och publicera sitt arbete till deras nav. Intäkter från Adsense och affiliates delas med HubPages.

Det finns ingen resultatgaranti. Snarare dina inkomster är beroende av webbplatsens förmåga att attrahera tittare. Framgångsrika författare lägga nytt innehåll till sina webbplatser regelbundet och även ta några månader innan de börjar se utbetalningar.

Medan Hubpages kan ta mer ansträngning för att göra stora pengar, det är också en av de bästa ställena att skriva vad behagar dig innehåll. Man vet aldrig vem har samma intressen, och du kan lära mycket om att skapa annonsintäkter, som arbetar med sökord och sätt att skriva om produkter som kan generera affiliate intäkter.

Listverse

Listverse betalar författare $ 100 för original 1500-ord udda artiklar i listform. Writers välja sina ämnen och leverans länkar till seriösa källor för faktiskt verifiering.

Listverse utseende för udda listor, till exempel “10 Ovanliga Bröllop traditioner från hela världen.” Betalning sker via PayPal exklusivt.

Textbroker

Författare väljer artikel ämnen från en medföljande pool frågor som täcker en rad kategorier, inklusive finans, teknologi, skönhet, näring, mode och trädgårdsarbete.

Varje författare kommer att lämna in en skriftlig prov som skall placeras i ett skriftligt grupp genom kompetensnivå, med återkoppling från en redigerare för att finslipa sina färdigheter.

Efter ett framgångsrikt slutförande av 10 artiklar på en viss nivå, kan du begära att flytta upp till nästa högre betalande nivå. När dina artiklar är godkända och accepteras av kunden, är betalning varje vecka till PayPal.

Scripted

Skript frilansare tonhöjd uppdrag direkt till kunderna. De kan skriva i alla branscher där de har kompetens. Även om varje jobb har ett minimipris, kan författare sätta sina priser.

Garanterad betalning sker fem dagar efter det att arbetet accepteras. Om arbete avvisas, kan författare kvalificera sig för delbetalning.

Verblio

Med cirka 1300 kunder över 40 olika branscher, Verblio erbjuder frilansare möjlighet att skriva och sälja 300-3000 ord av innehåll till abonnenter baserat på deras område av expertis. Writers få betalt för arbete som säljs.

Nya frilansare arbetar med små projekt som kan öka till längre projekt. Att sälja högklassigt innehåll och tjäna femstjärniga recensioner kommer att belöna dig med längre projekt som du kan skriva på din favorit kunder varje månad.

Konsus

Författare med Konsus arbetar direkt med en projektledare som hanterar all kommunikation med kunden. Detta lämnar författare att skriva till, snarare än att spendera tid på att leta efter arbete.

Webbplatsen inlägg en ständig ström av projekt att välja mellan. Betalning garanteras i tid, även om kunden betalar för sent eller inte alls.

Zen innehåll

Zen innehåll erbjudanden skriva jobb för produktbeskrivningar, FAQs, annonstexter, listicles, bildspel, artiklar, blogginlägg och köpguider. Författare arbetar i branscher som de är bekanta och varje del av utfört arbete utvärderas för kvalitet.

Företaget välkomnar nya frilansare och lovar att hjälpa dem att växa i sina färdigheter. Bästa praxis är tillgängliga för författare i regelbundna webinars.

Skyword

Writers på Skyword öppna ett konto och leverera innehåll prover i deras kompetensområden, samt en lista över de sociala konton. När deras portfölj är klar, de valt att skriva bloggar, medie inlägg och reportage inom sina kompetensområden.

Tillgång till god betalande artiklar avgörs av styrkan i portföljen, så se till att din portfölj visar upp ditt bästa arbete när du ansöker. Sajten betalar två gånger i månaden via PayPal för godkända arbete.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *