7 arbetsregler hemma för att öka din produktivitet

Posted on

7 arbetsregler hemma för att öka din produktivitet

När du försöker balansera ditt personliga yrkesliv på ett ställe kan det alltid finnas några oväntade rynkor som skär in din professionella produktivitet. Emellertid kan de flesta av de problem som hembaserade arbetare stöter på (t.ex. avbrott, distraktioner osv.) Undvikas genom att fastställa några regler för hemmaplan för din familj, dig själv och till och med dina medarbetare. Även om det som är specifikt för varje familj som arbetar hemma kommer att variera, kan du ta itu med dessa sju frågor för att garantera din produktivitet

1. Ställ in (och spåra) arbetstider

När du arbetar på ett externt kontor är att åka hem en signal om att din arbetsdag är över. Om du redan är hemma kan arbetet enkelt sträcka sig ut på kvällen eller helgerna. Medarbetare kanske tror att eftersom du arbetar hemma är du alltid tillgänglig. Eller på baksidan, det är möjligt att låta distraktioner äta bort när du ska vara på jobbet. En lösning är att ställa in dina arbetstid i förväg.

Det kan vara så enkelt som att göra en mental plan i början av varje dag eller så komplicerad som att fylla i ett månatligt schema, beroende på dina behov. Nyckeln är att vara realistisk.

Tips: Om du är anställd telekom kan din arbetsgivare ha ställt in arbetstid för dig. Om du är en oberoende entreprenör eller hemföretagare, kan du tänka på en viss flexibilitet i din dag. Se till att dina avsedda arbetstider är kända för hela ditt hushåll. Om barn inte förstår ditt schema förstår de inte sin plats i det.

För att säkerställa att du arbetar när du borde överväga att hålla en logg eller använda en timer, även om det inte krävs av dig. Ditt intryck av hur många timmar du arbetar kanske inte är så exakt som du tror.

2. Ställ in (och uppnå) mål

Det räcker inte med att bara fastställa en tidsplan; måste du sätta upp mål för vad du kommer att uppnå under den tiden.

Kanske är målsättning, oavsett om det är kortvarig, långsiktig eller långsiktig, en del av ditt arbete-hem-avtal med din arbetsgivare redan. Men om inte, bör du göra det för dig själv och se till att det är baserat på den solida grunden för dina värden.

Viktigt : När du skapar dina mål, börja med längre sikt och arbeta bakåt. Var vill du att ditt hemföretag ska vara om ett år? Vilka projekt vill du göra under de kommande sex månaderna på ditt jobb? Arbeta sedan bakåt för att identifiera stegen du behöver vidta för att uppnå dessa mål och arbeta dem i din dagliga eller veckovis rutin. Utvärdera dina framsteg med jämna mellanrum.

3. Begränsa avbrott från familjemedlemmar

Vad som förtjänar ett avbrott under arbetstid bör vara tydligt för alla, även vuxna. Barn tenderar att glömma reglerna, medan vuxna tror att de inte gäller dem.

Om dina barn är små måste dina regler vara lösare än om dina barn är tillräckligt gamla för att ta hand om sina egna behov. Men även när de är kapabla betyder det inte att de vill. Håll kanten på att svara på avbrott, och så småningom kommer de att sluta fråga eller åtminstone fråga så mycket.

Tips : Ett sätt att minimera avbrott från barn är att planera ut dagen så mycket som möjligt. Layout snacks, kläder, etc. i förväg. Planera saker för barnen att göra medan du arbetar. Ta lite pauser under dagen. Om barnen vet att du kommer ut från ditt kontor någon gång gör det det lättare att vänta på att berätta de senaste nyheterna.

Om du har barnomsorg ska du ge din barnvakt auktoritet genom att inte springa ut från ditt kontor när du hör ditt barn gråta. Lita på att din sitter kan hantera det.

Om din vårdgivare är din make kan myndighet inte vara ett problem, men han eller hon känner sig friare att avbryta dig än en barnvakt skulle göra. Oavsett vem din vårdgivare är, diskutera i förväg om vad som förtjänar ett avbrott.

4. Minska distraktioner

Avbrott från andra är inte den enda formen för distraktion som hembaserade arbetare möter. Vi kan alla bli distraherade via e-post, sociala medier, hushållssysslor, tv och mycket mer. För att undvika distraktioner när du arbetar hemma behöver du självdisciplin. Och nyckeln till att utveckla det är att förstå dina svagheter. Som nämnts tidigare kan det vara bra att hålla en logg över dina timmar och aktiviteter för att avslöja var du är på väg. När du vet vad som distraherar dig anger du regler, timmar, rutiner och mål för dig själv.

5. Skapa en produktiv arbetsmiljö

Skapa en produktiv miljö börjar med din fysiska arbetsyta, men det går utöver det. Ett separat hemmakontor med en dörr är perfekt, men vi har inte alla utrymme för det. Oavsett var du arbetar, oavsett om det är ett hörn i matsalen eller ditt sovrum, bör det ägnas åt detta ändamål. Det är ineffektivt att ställa in och bryta ner arbetsytan varje dag. Det borde vara ett ställe där du minst kommer att bli avbruten.

Om du har ett särskilt hemmakontor är huruvida barn tillåts på ditt kontor under arbetstiden ett av de mest grundläggande besluten du behöver fatta. Om du har ofta telefon- eller videomöten kan du behöva en policy för stängd dörr. Om du tillåter barn på kontoret behöver du troligtvis några regler. De kan vara tillräckligt enkla för att även småbarn kan följa: knacka innan du går in eller går aldrig in när du är i telefon eller alltid använder tyst röster.

En del av att skapa en produktiv miljö är också hur du presenterar dig själv för arbete. Även om du aldrig har videomöten, rensa upp och klä dig innan du börjar arbeta. Att arbeta i dina PJ: er kanske låter som det skulle vara bra, men det sätter dig inte i rätt sinnesram att arbeta effektivt.

6. Multitask på lämpligt sätt

Vi alla multitask ibland, men när du arbetar hemma (särskilt med barn) kan det vara frestande att göra det för mycket. Det kan lämna dig med en rad halvfärdiga projektarbete och barn som känner att de aldrig har din fulla uppmärksamhet.

Tricket är att multitask effektivt och göra det på ett begränsat sätt. Det är okej att lägga tvätt under ett ljudkonferenssamtal eller kolla din e-post medan du väntar på att hämta ett barn från en aktivitet. Men när du interagerar med ditt barn, vill du antingen vara helt närvarande eller skjuta upp tills du kan ge din fulla uppmärksamhet.

7. Var tillgänglig

När du arbetar på distans måste din arbetsgivare, kunder eller kunder lita på att du arbetar på deras vägnar som de förväntar dig att göra. För att bygga det förtroendet måste du vara tillgänglig. Detta innebär att du skriver effektiva e-postmeddelanden och svarar på andra snabbt. Det betyder att plocka upp telefonen och ringa vid behov. Det kan till och med innebära att gå in på kontoret ibland.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *