Vad kan du göra med en utbildning examen? Alternativa Karriärer för en utbildning Major

Posted on

Vad kan du göra med en utbildning examen?  Alternativa Karriärer för en utbildning Major

En kandidatexamen i utbildning förbereder dig för ett jobb som en elementär eller gymnasielärare. Vad ska du göra, men om, efter att ha avslutat din examen du bestämmer dig inte vill lära barn trots allt. Eller kanske du har spenderat många år i klassrummet och vill byta karriär.

Kanske valet inte ens din. Överge yrket kan vara din enda hållbara alternativet om du inte kan få ett jobb i en skola eller friställdes till följd av krympande skolan budgetar. Din lärare lön kan vara för låg eller så kan du behöva använda för mycket av det att köpa klassrummet leveranser för dina elever.

Lyckligtvis din träning som en utbildning viktig förberett dig för andra yrken. Här är en titt på flera alternativ. En del av dessa yrken kan kräva ytterligare utbildning eller ens en avancerad examen.

Bibliotekarie

Bibliotekarier arbetar i bibliotek allmänheten, akademiska, juridik, medicin och företagstjänster. Många har jobb i grund- och gymnasieskolan mediacenter. Bibliotekarier välja och organisera material, inklusive tryckta och elektroniska resurser och instruera elever och besökare i deras användning.

Du behöver en magisterexamen i biblioteksvetenskap (MLS) Om du vill bli en bibliotekarie. En kandidatexamen, såsom examen i utbildning krävs för tillträde till forskarskolan. När inskriven i en biblioteksvetenskap program, kanske du vill specialisera sig på skol media eftersom det skulle vara en bra passform för din bakgrund inom utbildning. Vissa stater kräver skolmediespecialister, allmänt kallade skolbibliotekarier, också vara certifierade lärare.

Om du föredrar att inte arbeta i en skola, eller med barn för den delen, bör du välja en annan specialitet. Överväg lag, medicinsk eller affärsbibliotekarie, men definitivt hålla sig borta från offentliga bibliotek.

Författare eller redaktör

Writers skapa material för tryck och online media medan redaktörer väljer vilket innehåll att publicera och ge feedback om det. För att vara en författare, måste du kunna uttrycka dig väl i tal. Redaktörer måste veta hur man vägleda författare genom att förklara uppdrag och ge konstruktiv kritik.

Dina färdigheter som en utbildad lärare hjälper dig att lyckas i båda dessa yrken. Du vet hur man förmedlar komplex information och är skickliga på att leverera feedback. Du är också kreativa-how annars hittar du en miljon och ett sätt att på ett effektivt sätt förklara samma koncept till olika elever. Om du undervisar, har lärt eller har utbildning i ett visst ämne, till exempel vetenskap eller historia, kan du specialisera sig på detta ämne som en författare eller redaktör.

Du kanske har gjort en hel del att skriva medan högskola eller forskarskolan, men allvarligt överväga att ta några professionella skrivande klasser ändå. De kommer att hjälpa dig att finslipa dina kunskaper.

Chef

Chefer övervaka andra arbetstagare i en mängd olika yrken. Inte alla skärs ut för denna karriär, men de som är måste vara bra på att delegera arbete till andra, bedöma prestanda, ger konstruktiv feedback, sätta sin personliga känsla åt sidan när vi fattar beslut, och att säga nej när det behövs. Låter som jobbet beskrivning av en lärare!

Om du inte vill gå tillbaka till skolan för att studera förvaltning, söka jobb som inte kräver en examen i detta ämne. Även chefer behöver ofta en kandidatexamen kan det inte vara i en viss större.

Lärobok och instruktionsmaterial Sales Rep

Alla som någonsin har försökt att övertala ett barn att göra något som han eller hon inte vill göra kan kontrollera att det inte är en lätt uppgift. Ändå lärare gör det varje dag. De måste vara mycket övertygande, kanske så mycket som en säljare.

Kombinera denna färdighet med din expertis som utbildare för att sälja läroböcker och undervisningsmaterial. Utbildning majors och lärare kan även utnyttja sina ämneskunskaper för att sälja vissa produkter. Dessutom erfarna lärare vet hur skolsystem funktion och kan använda detta till sin fördel. En av de mest värdefulla kunskaper säljare behöver är förmågan att etablera rapport med sina kunder. Det är inte troligt att detta kommer att vara ett problem med tanke på den gemensamma bakgrunden du skulle dela med er.

Det finns inga formella utbildningskrav för karriär, även om vissa arbetsgivare föredrar kandidater som har en kandidatexamen. Du möter den bestämmelsen.

vägledning Counselor

Tycker du att arbeta med barn men har fått nog av att vara i ett klassrum? En karriär inom skolan vägledning kan vara ett bra alternativ. Vägledare hjälpa eleverna med alla skolrelaterade frågor som de har bland annat välja klasser, som handlar om akademiska svårigheter och sociala problem, och tillämpa på college.

En kandidatexamen i utbildning, särskilt om du följde med en stint som arbetar i en skola, kommer att ge en utmärkt bakgrund för detta yrke. Du kommer också att behöva tjäna en magisterexamen i skolan rådgivning.

instruktions samordnare

Instruktions samordnare utveckla läroplaner för skolsystemen och hjälpa lärare att utveckla nya strategier och tekniker. Denna karriär är bra för någon som vill fortsätta att påverka barns utbildning men föredrar att inte ha direktkontakt med dem.

Alla arbetsgivare kräver en magisterexamen i läroplan och undervisning, eller ett närliggande ämnesområde. Du kommer också att behöva ha antingen en undervisning licens eller en licens utbildningsadministratör, beroende på kraven i ditt tillstånd.

Utbildning och utveckling Specialist eller chef

Utbildning och utveckling specialister designa och implementera instruktions program för företagens anställda. Utbildning och utvecklingschefer, som övervakar dem, planera, samordna och styra dessa program. Deras mål är att förbättra arbetstagarnas kunskaper och färdigheter och i sin tur, prestanda.

Som lärare eller som någon som har tränat för att bli en, din förmåga att ge undervisning och bestämma undervisningsstrategier som är lämpliga för olika situationer och ämnen är mycket fördelaktigt i detta yrke. Utmärkt kommunikation och tid ledningskompetens finslipat under din tid i ett klassrum kan också hjälpa dig att lyckas.

De flesta jobb kräver en kandidatexamen, men vissa arbetsgivare kommer endast anställa kandidater som har en magisterexamen. Du kanske vill nötkött upp din bakgrund genom att ta vissa affärs klasser samt kurser i instruktions design.

Instruktions Designer

Instruktions designers utvecklar teknikbaserade kurser och andra utbildningsprodukter. De hjälper lärare införliva instruktions teknik i sina klasser. Instruktions designers utvecklar ofta distanskurser som de hittade på Udemy.

Medan din träning ger dig möjlighet att undervisa andra, måste du också ha erfarenhet av att arbeta med teknik i klassrummet. Du kommer att behöva lära sig att tillämpa dina kunskaper som utbildare för utvecklingen av teknikbaserade utbildningar. Leta efter certifikatprogram eller magisterexamen och doktorandprogram i instruktions design.

hälsaeducator

Hälsaeducators lära människor att leva en hälsosam livsstil. De arbetar i elementär, mellersta och högstadier, men om du inte längre planerar att arbeta i den miljön, det finns också jobb inom sjukvårdsinrättningar.

Din förmåga att ge undervisning och beprövad inter, verbal kommunikation och förmåga att lyssna göra en god grund för att ha en framgångsrik karriär som hälsopedagog. Allt du behöver göra är att lära sig om folkhälsa, som du kan åstadkomma genom att tjäna en magisterexamen i samhället, offentlig eller skola hälsoutbildning.

Adult Literacy eller GED lärare

Även lära barn är inte en del av din framtida planer, betyder det inte nödvändigtvis betyda att du inte vill fortsätta att vara en pedagog. Vuxna vars planer omfattar tjäna en GED (General Educational Development) behöver också kvalificerade lärare att undervisa dem i grundläggande läs-, skriv- och matematikkunskaper. Människor som är ny till USA behöver individer att lära dem grundläggande kunskaper i engelska.

Licenskrav för ESL (engelska som andraspråk), läskunnighet bland vuxna, eller GED lärare varierar från staten. Vissa kräver vid minimum, medan det i andra en magisterexamen är obligatorisk en kandidatexamen i utbildningen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *