Information Technology (IT) Återuppta Tips och exempel

Posted on

Information Technology (IT) Återuppta Tips och exempel

För alla jobbsökande kan skriva ett CV vara ett extremt utmanande uppgift, men för informationsteknik (IT) proffs, kan det vara särskilt svårt. Den mycket tekniska branschen utvecklas ständigt, och återupptar måste uppdateras kontinuerligt.

Förstå uppmärksamhet spänner

Inom alla områden, platsannonser får ofta hundratals eller tusentals inlagor. På grund av volymen, rekryterare ofta bara skumma återupptas. Om ditt CV är bara ett block av text, kommer din ansökan sannolikt kasseras utan manager någonsin läsa den.

För att undvika detta måste du bryta upp ditt CV i kategorier, såsom utbildning, arbetshistoria och kompetens. Du bör också skapa punktlistor för att prydligt sammanfatta viktig information. Listor och kategorier göra återupptar mer visuellt tilltalande och lätt att läsa.

Begränsa längden på ditt CV

Rekryterare har en begränsad mängd tid att ägna åt läsning meritförteckningar, så försök att begränsa ditt CV till en sida eller två på absolut mest. Något mer än att två sidor kommer troligen att ignoreras.

Använd ditt CV för att markera dina största framgångar, men var noga med att ta bort alla arbetserfarenhet från högskola eller gymnasiet. Också ta bort alla erfarenheter som inte är direkt relaterade till det jobb du söker. Om du har en mängd erfarenhet, kanske du vill skapa olika versioner av ditt CV som framhäver de olika erfarenheter. Dessa erfarenheter specifika meritförteckningar kan användas vid ansökan om olika positioner.

Markera prestationer, Inte Uppgifter

De flesta återupptar läsas som en lista med uppgifter, till exempel “uppdaterade företagets programvara, använda problemlösningsförmåga för att felsöka, skapade databaser.” Även om detta berättar ett företag vad du gjorde varje dag, inte skiljer dig från konkurrenterna genom att markera vad du unikt ta med till jobbet.

Istället fokuserar på dina prestationer och nämna dem så specifikt som möjligt. Till exempel, om du har skapat ett program som förenklade processer och sparade anställda tid, som är viktigt att nämna. Varje fall där du levererade resultat före deadline, under budget, eller överträffat förväntningarna är värt markering.

När det är möjligt, använda siffror för att kvantifiera dina framgångar. Till exempel, om du utvecklat en app som räddade ditt företag pengar, ange hur mycket pengar sparas. Om du hjälpt effektivisera en process, använd en procentsats för att visa hur mycket effektivare processen blev. IT rekryterare, särskilt uppskattar denna typ av data.

Använd Nyckelord

Du bör anpassa varje CV för att passa det jobb du söker. Ett sätt att göra detta är att inkludera sökord från jobbet notering på ditt CV. Till exempel, om jobbet notering innehåller ett antal kunskaper som krävs, bland annat sådana kompetens ord i ditt CV (men bara om du har dessa färdigheter). Detta kommer att bidra till en rekryterande chef lätt se att du är kvalificerad för jobbet.

Dessutom har många företag använder en Sökande Tracking System (ATS) till sökande på skärmen. Om en sökande inte har tillräckligt med sökord från jobbet notering i sin ansökan, kan den sökande elimineras.

Ta Personliga intressen

Om inte dina intressen direkt relaterar till ditt arbete, arbetsgivare verkligen inte bryr sig om du brinner för fotboll, musik eller fotografering. Var noga med att ta ut den del av ditt CV intressen.

Det enda undantaget är om din utanför volontär arbete motsvarar med ditt arbete. Till exempel, om du har skapat ett program för en lokal ideell att hantera givar information är det något som är relevant för att inkludera på ditt CV.

betona Skills

Även om du vill ta bort orelaterade intressen, behöver du inkludera tech färdigheter på ditt CV. I ett avsnitt som heter ”Skills” (eller något liknande, som ”teknisk kompetens”) omfatta alla program, programmeringsspråk och andra färdigheter som är viktiga för jobbet.

Det finns ingen anledning att inkludera grundläggande tech färdigheter som de flesta arbetssökande har, såsom kunskap om Microsoft Office.

Undvik Förvirrande fackspråk

Även om du måste använda fackspråk i ditt CV (till exempel i listan över tekniska färdigheter), undvika att använda för mycket jargong, särskilt akronymer och termer som vissa människor inte är bekant med.

Undvik fackspråk som var specifik för din gamla företaget. Istället håller sig till branschvillkor som alla inom IT är bekant med. Tänk på att rekryterare kanske inte är bekant med tech jargong, så att bara använda så mycket fackspråk som du behöver för att visa vad du kan.

Recension Sammanfattning Exempel

Att ha ett exempel på ett CV kan göra processen för att skapa eller uppdatera ditt CV lättare. Läsningen prov återupptar för sådana positioner som Front End Web Developer, Help Desk Tekniker, Software Engineer, Tech Contractor och Web Developer kommer vara till hjälp.

Korrekturläs och redigera ditt CV

Bara för att du är i det betyder inte att du kan få stavning eller grammatik fel på ditt CV. Se till att du noggrant korrekturläsa ditt CV innan du skickar det. Be en vän eller ens en karriärcoach att läsa igenom ditt CV samt, letar efter fel samt inkonsekvenser i din formatering.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *