Help Desk Support Tekniker Återuppta Exempel

Posted on

Help Desk Support / Tekniker Återuppta Exempel

Älskar du IT-produkter? Är du en naturlig problemlösare och kommunikatör – någon som kan lätt förklara komplicerade tekniska funktioner till datorslutanvändare som inte känner en brandvägg från ett flashminne? I så fall kanske du vill överväga att skicka ut program och meritförteckningar för helpdesk support jobb.

Enligt Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook , behovet av duktiga datorstöd specialister förväntas öka med 11% från 2026 – snabbare än den genomsnittliga tillväxttakten för de flesta jobb. Den 2017 median lön för dessa jobb var $ 52.810 per år (cirka $ 25,39 per timme).

Help Desk Support är ett av de karriär områden där man inte nödvändigtvis behöver en kandidatexamen. Många arbetsgivare kommer att anställa kandidater med intresse grader, särskilt om de har visat kundtjänst kompetens, aktivt lyssnande färdigheter, starka tal och skrift talanger och förmåga att felsöka enkla och komplexa datorproblem.

Här är ett exempel på ett  CV  konstruerad för en helpdesk stödjande roll. Återuppta innehåller en  sammanfattning av kvalifikationer avsnitt. När du skapar ditt CV för datorsupportjobb, bör du också överväga att inkludera en del tekniska färdigheter som listar mjukvara och hårdvara du har kunskap om.

Help Desk Support Återuppta Exempel

Julian Assenge
408 S. Enola Drive, Enola, PA 17025 · (709) 732-1234
julian@email.net

SAMMANFATTNING AV KVALIFIKATIONER

Erfaren och kunnig informationsteknik professionell vill bidra utbildning och förvärvade kunskaper inom en helpdesk stödjande roll. Bevandrade i SAP och Windows Active Directory.

Fungerar bra självständigt eller i grupp, som ger alla aspekter av dator helpdesk support såsom felsökning, installationer och underhåll. Fördjupad kunskap om och förståelse för många programvarupaket och operativsystem. Skicklig i att ge kunder och slutanvändare helpdesk support. Enkelt identifierar och löser tekniska frågor och problem. Utmärkt kommunikation och presentationsmöjligheter.

UTBILDNING

KnowledgeSoft, Inc., Mechanicsburg, PA
kurser i Intranetware 4.11 Administration och 4.1a Advanced Administration

Shippensburg University of Pennsylvania, Shippensburg, PA,
John L. Grove College of Business
B.S. i informationsteknologi

Harrisburg Area Community College, Harrisburg, PA
A.A. (Högsta betyg)

East Pennsboro Area High School, Enola, PA

TEKNISKA FÖRMÅGOR

Plattformar: Windows 7/10, Mac OS X, Android

Programvara: MS Office Suite 2013+ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), Office 365SAP, Adobe, McAfee, Norton Utilities, Intranetware 4,11, SAP SE

Hårdvara: TCP / IP, DHCP och DNS-protokoll, LAN / WAN, routrar, Ethernet, SAN, VPN

PROFESSIONELL ERFARENHET

Pennsylvania Office of Inspector General , Harrisburg, PA (01/2017 – Present)
Help Desk Tekniker

Ge dator helpdesk support via telefon kommunikation med slutanvändare. Utför diagnostik och felsökning av systemfrågor, dokument helpdesk biljetter / resolutioner, och underhålla utrustningen inventarielistor.

  • Författad organisationens första någonsin Manual of Help Desk standardrutiner (SOP).
  • Förda kontinuerliga förbättring processförbättringar som minskade supportärende svarstiden med 45%.
  • Konsekvent träffade ambitiösa kundnöjdhet.

Tri-County Association for the Blind , Harrisburg, PA (11/2015 – 1/2017)
Produktion Associate

Utförda olika administrativa uppgifter såsom massutskick för att stödja fundraising ansträngningar för blinda och andra organisationer för funktionshindrade.

  • Sammanställt litteratur, preparerade adressetiketter och kuvert, och betalas ut via postgång.
  • Redovisas och verifieras IBM utrustning delar, sammansatta kontorsmaterial, och säker rätt förpackning.

Pennsylvania kommissionen om kriminalitet och brottslighet , Harrisburg, PA (09 / 2013- 11/2015)
Information Technology Tekniker

Förutsatt dator helpdesk och teknisk utbildning på hårdvara / mjukvara till slutanvändare.

  • Dokumenterade helpdesk biljetter / resolutioner samt att ge totala bistånd i daglig administrering av en SAP Community Network (SCN).
  • Utförs set-up, fördelning och transport av byrå utrustning på ett behov när det behövs.

Fler tips för Help Desk Support Jobbsökande

När du utkast ditt CV för dator supporttekniker roller, försök att införliva så många bransch specifika sökord i dokumentet som möjligt. Många arbetsgivare använder för närvarande automatiserade kandidat tracking system för att rangordna återupptar de får. Om ditt CV saknar sökord dessa system är programmerade att identifiera, kan det aldrig når ögat av en mänsklig rekryteraren.

Din bästa guide till vilka sökord du ska använda är texterna till de arbetsbeskrivningar som du ansöker. Leta efter de villkor som de använder i sina ”minimikvalifikationer” och avsnitt ”Preferred meriter”. Har även en titt på dessa gemensamma teknisk support kompetens som arbetsgivarna söker oftast i sina kandidater.

Så fort du hör tillbaka från en arbetsgivare att de skulle vara intresserad av att träffa dig, det är dags repetera för din intervju så att du kommer att göra så stor av ett intryck personligen som du gjorde på ditt CV. Här är några helpdesk intervjufrågor att granska när du förbereda.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *