När (och när det inte) att innehålla personligt brev

Posted on

När (och när det inte) att innehålla personligt brev

Behöver du verkligen ett personligt brev om ett företag inte be om en? Komponera en hel del följebrev under en jobbsökande kan vara utmanande och tidskrävande. På grund av detta är det inte förvånande att de sökande ofta tvekar att inkludera ett personligt brev när det inte uttryckligen krävs av en arbetsgivare.

Om du undrar om du bör innehålla ett personligt brev, är det korta svaret ja. Du bör nästan alltid skicka ett personligt brev, även om det inte behövs, men det finns några undantag.

Låt oss först titta på varför följebrev har värde.

Varför skriva ett personligt brev?

Om du menar allvar med att landa jobbet, en välskriven  brev  ger dig en chans att sälja dig själv till arbetsgivaren i ett berättande format, och förklara varför du är en perfekt kandidat.

Obs : Ett följebrev ger dig också möjlighet att lyfta fram dina starkaste kvalifikationer.
En effektiv, anpassade brev kommer också att göra det klart att du är mycket intresserad av jobbet. Det beror på att det visar rekryteraren att du vill ha jobbet nog att ta tid att gå den extra avstånd.

När en brev är viktigt

Ett följebrev ger dig också en möjlighet att innehålla uppgifter som ditt CV inte innehåller. Till exempel, om du ansöker på avstånd, kommer ditt personliga brev kan du presentera en motivering för omlokalisering och tala om att du kommer att vara i området strax för en eventuell intervju.

Luckor i anställning med rimliga förklaringar kan också tas upp i ditt brev. Ett följebrev är också en idealisk plats för att ge konkreta exempel som visar att du har den kompetens och erfarenhet som anges på ditt CV.

Dessutom arbetsgivare förväntar sig ofta att få följebrev, även om de inte föreskriva behovet av ett personligt brev i sina platsannonser.

Viktigt: Sökande som inte tar sig tid att komponera ett brev ofta ses som mindre motiverade för jobbet.
I många fall kommer arbetsgivarna inte ens titta på en jobbansökan som inte innehåller ett personligt brev eller brev av intresse.

Följebrevet Skriva tips

  • Skriv en riktad följebrev. Var noga med att skriva en riktad brev. Detta är ett personligt brev skrivet med jobbet notering i åtanke. Fokus på de kunskaper och färdigheter som du besitter som gör dig en stark passform för det specifika jobb.
  • Håll det kort.  Se till att ditt brev är kortfattade (inte mer än en sida toppning ut på fem stycken) och att varje uttalande du gör förmedlar något betydande om dina kvalifikationer för kandidatur.
  • Gå bortom CV. Undvik helt enkelt upprepa ditt CV. Ge exempel som inte nämns i ditt CV, och expandera på saker som nämns endast kortfattat i ditt CV. Din personliga brev ska ha en tydlig syfte när det gäller din ansökan.
  • Redigera, redigera, redigera. Fel i ditt personliga brev kan skada dina chanser att få en intervju. Fel göra att du ser slarvig, eller ännu värre, inte utbildade. Var noga med att noggrant läsa ditt brev innan du skickar det. Överväga att be en vän eller kollega att läsa det lika bra att kontrollera om stavfel, grammatiska fel och förvirrande språk.

När inte inkludera en brev

Ingen bokstav är mycket bättre än en dåligt skriven en. En väl sammansatt brev fungerar som ett prov på din skrivförmåga, men tyvärr är det motsatta också sant. Om du inte har tid att skriva en väl utformad följebrev som pitches dina kunskaper och positionerar dig för jobbet, avstå ansträngningen.

Likaså om ansökan jobbet instruerar att man inte bör innehålla ett personligt brev, då är det definitivt bäst att följa anvisningarna för att inte irritera din potentiella arbetsgivare.

Även om företaget ber dig att skicka in din ansökan via en online-plattform, och det finns ingen plats för dig att skicka in ett personligt brev, oroa dig inte om det.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *