Vad du bör ställa innan du underteckna med en Modeling Agency

Posted on

Vad du bör ställa innan du underteckna med en Modeling Agency

Som en modell, bör du intervjua modellagentur så mycket som de intervjuar dig som en blivande modell. När du först träffa en modellagentur, kommer de att be dig alla typer av frågor om varför du vill vara en modell, vilken typ av modellering du vill ha och varför du valde sin handlingsfrihet. Dessa grundläggande frågor kommer att hjälpa myndigheten att lära känna dig och din personlighet så att de kan avgöra om du är en bra passform för sin verksamhet.

Men precis som de dimensionering dig för en plats i deras företag, måste du vara utvärdera byrån för att se om de kommer att vara den som passar bäst för dig.

Frågor att ställa en Modeling Agency

Lika viktigt som intervjuaren frågor till dig och dina svar är, det är också viktigt att komma ihåg att du intervjuar byrån också. Innan du registrerar med en modellagentur, måste du visa dem att du är professionell, engagerad och upphetsad om din karriär som modell genom att göra så mycket forskning som möjligt (spendera lite kvalitetstid googla dem eller ringa runt) och genom att be dem de rätta frågorna.

Låt byrån leda intervjun, men var inte rädd för att säga vad som är på dig när tiden är rätt. Och kom ihåg, det finns ingen skam i att be agenten att upprepa något eller förklara det vidare. Att gå en byrå är en stor sak, och du måste vara 100% säker på vad du registrerar dig för.

Var beredd att göra några aktivt lyssnande när du ställer dessa frågor. Du kanske vill ha ett anteckningsblock och penna till hands att skriva ned sina svar.

Måste jag delta i din modellering skolan?

Det är inget fel med att gå till modellering skol du bara inte behöver modellering klasser för att bli modell. Ingen av de bästa modellagenturer i New York, Paris, Milano eller Tokyo kräver att en modell går att modellera skolan innan de undertecknas.

Om en myndighet kräver att du registrerar dig för sina klasser innan de kommer att representera dig, kanske du vill titta på andra håll.

A Boutique byrån eller en större byrå?

Landning ett kontrakt med en stor byrå bör vara din högsta prioritet, men storleken på byrån är lika viktig som dess rykte. Stora byråer med många modeller i sin laguppställning kan ha en ändlös ström av kunder knackar på deras dörr, men som också innebär att det finns mer konkurrens mellan modellerna. Som en ny modell speciellt kanske du inte får den personliga uppmärksamheten du behöver för att ytterligare din karriär.

Så om du just har börjat, kanske du upptäcker att en mindre, boutique byrå är mer din stil.

Vilka är några av byråns kunder?

Hearing om myndighetens främsta kunder kommer att ge dig insikt i kvaliteten på byrån, liksom de typer av marknader de täcker. Vissa myndigheter fokusera mer på glamour typ modellering, medan andra kan boka fler jobb för kommersiella eller redaktionella modeller. Det finns ingen mening med att underteckna med en high-fashion byrå om du är i första hand en kommersiell modell.

Vilka typer av jobb Do du boka för dina modeller?

Det är bra att veta fördelningen av de typer av modellering jobb inom myndigheten. Hur mycket är banan och hur mycket arbete är redaktionella? Också be om andelen kommersiellt arbete, tryckta medier exponering och PR.

Deras svar kommer att hjälpa dig att avgöra om dina karriärmål matcha vad byrån har att erbjuda.

Vilka är dina kommissionen priser?

Du måste förstå kontraktet som de använder. I USA, legitima myndigheter göra sina pengar på provision. Hastigheten varierar, men i allmänhet, myndigheter drar 10% till 20% från vad du tjänar. Med andra ord, de bara får betalt när du får betalt. Myndigheten kan också ladda klienten upp till ytterligare 20% som en serviceavgift.

Tänk på att modeller anses vara egenföretagare entreprenörer snarare än anställda vid byrån. Detta innebär att det är helt normalt för modeller för att investera i sina egna startkostnader som inte har någonting att göra med byrån, såsom modell scouting tjänster, webbplatsprofiler, comp kort och photoshoots. Det är också upp till dig att lämna din skatt och göra kvartalsvisa beräknade skattebetalningar.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *