Hur man skapar en kronologisk CV

Posted on

 Hur man skapar en kronologisk CV


En kronologisk CV är en av de vanligaste återuppta format och det finns en god anledning till det: Arbetsgivarna tenderar att föredra det eftersom det är enkelt och lätt att skanna.

Om du aldrig har skapat en meritförteckning innan, och du sitter ner för att bygga en från grunden, har du förmodligen en kronologisk återupptas i åtanke. Och medan det kan vara det bästa valet för dig, är det värt att lära sig vad kronologiska CV gör bra – och hur man korrekt formatera en så att du kan använda denna CV typ på bästa sätt.

Omvänd kronologisk, Tekniskt

En kronologisk CV listar ditt arbete historia i ordning efter datum, med den senaste position i toppen. Det kan innehålla en meritförteckning mål eller karriär sammandrag före listan över arbetserfarenheter.

OBS: Det är viktigt att få fakta raka när du lista din arbetslivserfarenhet så att arbetsgivaren inte kommer att tycka att du ligger på ditt CV om de bestämmer sig för att göra en säkerhetsprövning. Se till att datum, titlar, lön historia (om det ingår), etc. är korrekta innan du skickar ditt CV och ansökan.

Utbildning, certifieringar och speciella färdigheter följer arbetslivserfarenhet inom denna typ av CV.

Fördelarna med en kronologisk CV

Den kronologiska CV är en av de vanligaste stilar och dess kännedom ensam gör informationen lättare att ta till sig. Helst det visar utvecklingen av en karriär klart.

Det kan vara lättare att sammanställa, också, eftersom dess inriktning mot datum hjälper dig att spika ner information om din egen jobbhistorik.

När man använder en kronologisk CV

Eftersom det betonar arbetshistoria, är den kronologiska CV mest effektiva för kandidater med gedigen erfarenhet inom området. Genom att visa upp ditt arbete historia front och center, du genast visa arbetsgivaren att du har släkt erfarenhet och kompetens.

När du inte att använda en kronologisk CV

Även om många arbetsgivare föredrar en kronologisk CV, det finns tillfällen när det inte är det rätta valet. Några exempel:

 • När du precis börjat din karriär: Den kronologiska återuppta format inte kommer att fungera bra om du är ny på arbetskraften. Du kanske har alla de kunskaper som krävs och gällande erfarenhet utanför området för betalt arbete, såsom volontärarbete och praktikplatser. Men om du väljer en kronologisk CV, kommer rekryteraren bara se din brist på avlönat arbete erfarenhet, inte dina förmågor. I det här fallet, en funktionell CV, som betonar färdigheter över linjär arbetslivserfarenhet, kommer att hjälpa dig att göra ditt fall.
 • När du ändrar karriärer: Många arbetsgivare kommer att sätta ditt CV i ”nej” högen om de ser att du inte har direkt relevant arbetslivserfarenhet. Välj en annan stil, såsom en funktionell CV som fokuserar på dina kunskaper och erfarenheter eller en kombination av CV, som listar både dina kunskaper och ditt arbete historia.
 • När du har luckor i ditt arbete historia: Kanske du har varit arbetslös under en längre tid, eller har tagit time out av arbetskraften att ta hand om små barn eller sjuka familjemedlemmar. Oavsett varför du har varit ute av arbetskraften, välja ett format som visar vad man kan göra, snarare än ditt arbete historia, kommer att hjälpa dig att göra det bästa intrycket.
 • När du har ofta bytt jobb: anställdas lojalitet är ett minne blott, och av goda skäl: mycket få arbetsgivare att hålla arbetare under hela sin karriär längre. Däremot kan alltför många förändringar jobb ser dåligt till rekryterare, som inte vill investera tid och pengar att utbilda en anställd som kommer att hoppa skepp. Om du har en historia av jobb hopping, är en kronologisk CV förmodligen inte den bästa passform.

Komma igång

Överväg att använda en mall för att hjälpa dig att skapa ditt CV. Mallar ger dig en färdig layout och guida dig genom processen att fylla ut det.

Återuppta exempel kan hjälpa dig att se vilken typ av innehåll du bör inkludera i ditt dokument, och hur du ska skriva och formatera den.

Kronologisk Återuppta Prov

Sökande
999 Chugalug Way
Wheaton, MA 60187
Cell: (123) 555-1234
applicant@email.com

KARRIÄRMÅL

Administrativ koordinator söker befattning med en topp bolag som gör det möjligt för henne att utnyttja sin organisatoriska och ledarskap samtidigt samordna arbetsflödet och övervaka företagets logistik.

KÄRN MERITER

 • Mycket organiserade individ kan hantera och övervaka flera uppgifter samtidigt.
 • Erfarenhet schemaläggning anställd utbildningar, personalmöten och kontors omlokaliseringar.
 • Har korrekt lyckades en multimiljon dollar budget.

PROFESSIONELL ERFARENHET

Administrativ koordinator , Mannix Services, Naperville, IL
December 2016 – Present

Ansvarig för analys av månad, vecka och dagliga försäljningsrapporter.

 • Uppnått 100 noggrannhet procent under de senaste två åren.
 • Ansvarig för schemaläggning utbildningar, seminarier och konferenser.

Administrativ sekreterare, Minnesota Life Insurance, Barrington, IL
juni 2014 – December 2016

Övervakade forskning och design av försäljningen och utbildningspresentationer, som kräver kunskaper i PowerPoint, Slideshare, och Prezi.

 • Ansvarig för schemaläggning tre personer utbilda personal.

Faciliteter Assistant , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
maj 2012 – juni 2014

Ansvarig för att balansera en $ 7.000.000 anläggningar budget.

 • Planerat underhåll samtal, personalmöten, kontors omlokaliseringar och byggprojekt.

General Manager , KSMR Radio 92,5 AM / 94,3 FM, Winona, MN
maj 2000 – maj 2012

Ansvarig för en 36-anställd, samt en 7-medlem ledningsgrupp, med arbetsuppgifter som ingår disciplinära åtgärder, budgetering, särskilda önskemål, program schemaläggning och uthyrning.

 • Ordförande en kommitté som fick ett bidrag för att öka stations bekvämligheter.

UTBILDNING

Bachelor of Arts i Public Relations
St. Mary University of Minnesota, Winona, MN

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *