Paralegal Jobbbeskrivning: Lön, färdigheter och mer

Posted on

Paralegal Job Description: Lön, kompetens & More

Paralegals är utbildade för att hjälpa advokater i leveransen av juridiska tjänster. De kan fungera för advokatbyråer, företag, regeringen, eller med andra övningsmiljöer, men alltid under överinseende av en advokat. Paralegals kan inte ge juridisk rådgivning. De kan inte representera klienter i domstol, fastställa advokatarvoden eller signera dokument som ska in till domstolen.

Cirka 285.600 paralegals var anställda i USA år 2016, med 73 precnt av dem anställda av advokatbyråer och företag som tillhandahåller juridiska tjänster.

Paralegal arbetsuppgifter och ansvar

Inte alla paralegals antar exakt samma uppgifter. Det beror till stor del på vem de arbetar för och vilken typ av juridiska tjänster deras arbetsgivare tillhandahåller. Vissa uppgifter är vanliga, men:

 • Ordna medling eller expert psykologiska utvärderingar familjerätt skilsmässa och vårdnadsfrågor
 • Att bidra till rättegång beredning i rättstvister praxis
 • Att ge bakom kulisserna stöd i rättssalen vid förhör och rättegångar, eller i skiljedom, medling, administrativa förfaranden och avslutningar
 • Utarbeta juridiska dokument och inlagor, inklusive nedfall meddelanden, stämningar, motioner, certifieringar, kontrakt, underbyxor, och klagomål
 • Undersöka fakta i ett fall genom att intervjua kunder och vittnen och utföra juridisk forskning i rättspraxis och prejudikat
 • Hantering upptäckt-utbyte av viss information mellan motsatta parter till en rättegång
 • Organisera och hantera filer, dokument och utställningar
 • Arkivering dokument med federala och statliga domstolar

Även vad en Paralegal  inte kan  göra är upprättat enligt lag, vad de kan göra är starkt beroende av sina arbetsgivare. Vissa advokater hitta delegera uppgifter lättare än andra. En Paralegal främsta syfte är att frigöra advokat tid så advokater kan göra dessa saker endast advokater kan göra, som ger kunderna råd och visas i domstol.

Paralegal lön

Paralegal löner kan hänga på många faktorer, bland annat erfarenhet, utbildning, praktik miljö, och geografiskt läge. De som arbetar för den federala regeringen tenderar att vara de mest kompenseras.

 • Median Årslön: $ 50.940 ($ 24,49 / timme)
 • Topp 10% Årslön: mer än $ 82.050 ($ 39,45 / timme)
 • Under 10% Årslön: mindre än $ 31.400 ($ 15,10 / timme)

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Obs : Paralegals som arbetar för företag som är belägna i storstadsområden tjänar oftast mer än de som arbetar i mindre städer och mer lantliga platser. Några erfarna paralegals med särskilda kunskaper eller ledningsuppgifter kan tjäna i sex siffror årligen i stora städer, medan nybörjar paralegals på landsbygden kan tjäna i närheten av $ 25.000 per år.

Utbildning, och certifiering

Vissa paralegals har ingen formell utbildning. De lär sig på jobbet under överinseende av advokater, ofta antar positionen för Paralegal och ytterligare ansvar efter att ha tjänst som juridisk sekreterare eller annan stödjande roll under en tid. Detta är inte alltid fallet, dock.

 • Utbildning: Många paralegals har tvååriga associera grader eller fyra år kandidatexamen. Många junior högskolor erbjuder kurser mot en Paralegal certifikat.
 • Utbildning: Även om de inte får det i ett klassrum, måste paralegals har en gedigen kunskap om juridisk terminologi, federala och statliga regler för rättsligt förfarande och materiell rätt. Paralegals kan få denna kunskap genom att arbeta sig upp från en entry-level position med en advokatbyrå eller i andra juridiska tjänster.
 • Certifiering: Detta yrke är inte starkt reglerad, så att ha professionell certifiering verkligen kan hjälpa ett jobb kandidat sticker ut från andra sökande.
 • Licensiering: Mycket få stater har tillståndsgivning eller registreringskrav för paralegals.

Paralegals med kandidatexamen i Paralegal studier eller en högskoleexamen i något fält i kombination med en Paralegal certifikat, i allmänhet har de bästa karriärmöjligheter.

Paralegal Skills & Kompetens

Inte alla kan vara en Paralegal. Vissa inneboende färdigheter och egenskaper kan göra hela skillnaden mellan framgång och bränna ut.

 • Organisationsförmåga: Paralegals måste ha goda organisationsförmåga för att hantera omfångsrika filer och utställningar som kan nummer i hundratals för ett enda fall.
 • Kommunikationsförmåga: Paralegals måste samverka regelbundet med klienter, experter, domstolspersonal och andra än deras arbetsgivare advokater.
 • Starka forsknings- och skrivförmåga: Dessa kunskaper är nödvändiga för att utarbeta inlagor, forsknings promemorior, korrespondens och andra dokument.
 • Nerver av stål: förmåga att hantera trycket och hotande deadlines kan vara avgörande i vissa specialiteter som involverar en hel del tvister.
 • En förmåga att göra flera saker: Detta är en deadline tung yrke och flera fall kan kräva åtgärder inom samma begränsade tidsperioder. Du kanske måste utföra olika uppgifter på mer än ett fall fil nästan samtidigt, tar ett telefonsamtal på en sak medan sortering genom utställningar prov på en annan, och göra misstag eftersom du överväldigad eller distraherad är inte ett alternativ.

Job Outlook

Ökande ringa in de grupper har uppmuntrat advokater att delegera uppgifter som tidigare reserverats för advokater, skapa fler möjligheter för paralegals. Den Bureau of Labor Statistics räknar med att paralegal positioner kommer att öka med 15 procent från 2016 till 2026, vilket är mycket snabbare än genomsnittet.

Det här jobbet tillväxt kan vara åtminstone delvis tillskrivas det faktum att advokater kan förlöpa mer arbete på sina paralegals vid en lägre timtaxa än vad de personligen skulle ta betalt för sin tid som kunder motstå höga advokatkostnader.

Arbetsmiljö

Paralegals tenderar att arbeta tillsammans med annan personal, såsom advokater och supportpersonal, så att en paralegal är något av en folk yrke. Klient interaktion är också mycket vanligt i vissa områden i lagen.

Den stora majoriteten av detta arbete utförs på kontor, men paralegals kan ibland uppmanas att närvara vid domstolsförhandlingar med sina advokat arbetsgivare, eller att resa av andra skäl, till exempel att lämna in handlingar eller samla information.

Arbetsschema

Att vara en Paralegal är i allmänhet en heltidstjänst utförs under ordinarie kontorstid, men övertid och kvällstid är ofta nödvändigt när deadlines vävstol och försök är nära förestående, vilket kräver omfattande förberedelser.

Hur får jobbet

Bli certifierad

Ta National Certified Legal Assistant / Paralegal Examination (CLA / CP Exam) efter att du har fått din Associate Degree eller tjänat ett certifikat.

VÄLJA EN SPECIALTY

Det är inte ovanligt att en paralegal att upprätta en specialitet eller ett område av expertis efter att gå ett företag i ett entry-level kapacitet. Hon kan bli skicklig på vissa områden genom on-the-job training. I slutändan kan det komma ner till det som intresserar dig och vilken typ av lag och uppgifter som du är mest bekväm med. Du kan sedan söka jobb inom denna sektor.

Förbered dig för din första intervjun

Du kan kontakta National Association of Legal assistenter eller National Federation of Paralegal Föreningar för mer information om paralegal karriär.

Jämföra liknande jobb

De som är intresserade juridiska yrken kan också överväga dessa yrken:

 • Skadereglerare: $ 65.670
 • Medlare: $ 62.270
 • Advokat: $ 120.910

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2018

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *