Utträde göra och inte göra

Posted on

 Utträde göra och inte göra

Hur ska du avgå från ditt jobb när det är dags att gå vidare till något annat? Det finns vissa saker du inte bör göra när du slår på din avgång. Det är bra – och inte så bra – sätt att avgå, men det är bäst att hålla huvudet kallt och inte bränna broar.

Att sluta ett jobb kan vara en flyktig tid. Till exempel kan en arg anställd sluta genom att lämna en lapp på en chefs skrivbord säger att han eller hon avslutar och kommer inte tillbaka. En annan anställd kan bli arg, skrika på chefen, och gå ut genom dörren. Varken alternativet är naturligtvis det bästa sättet att avgå om du kan hjälpa den.

Obs : Lämnar på en positiv snarare än en negativ anmärkning ger dig en bättre chans att få en bra arbets referens om det behövs senare.

Den anställde som avgår graciöst ger två veckors varsel, skriver ett artigt avskedsbrev, och tack arbetsgivaren för de möjligheter som de hade under sin tid på företaget kommer att uppskattas trots att han eller hon går vidare.

Utträde göra och inte göra

Du vill sluta. Så, ta ett djupt andetag och planera framåt. Här är vad du bör (och vad du bör inte) gör när avgå från ditt jobb.

Rengör datorn.  Även om du anmäler, kan din arbetsgivare besluta att du bör göras just nu, och du kan visas dörren. Innan du slår på din avgång, städa upp din dator. Ta bort personliga filer och e-postmeddelanden, men se till att du har kontaktinformationen för alla du behöver för att hålla kontakten med när du är borta.

Placera inte något skriftligt.  Oavsett hur mycket du hatar ditt jobb, hatar din chef, eller hatar bolaget, inte säga det. Någonsin. Även om sluta är den bästa karriär du har gjort fram till denna punkt, hålla det för dig själv.

Det är bäst att vara försiktig med dina ord, så här är vad man ska säga när du avslutar ditt jobb. Också granska vad man inte ska säga när du avgå. Din avskedsbrev kommer att placeras i din anställning filen, och det kan komma tillbaka för att hemsöka dig – även år efter det att du har avgått. Det är ärligt talat inte värt avluftning. Om du har problem på jobbet, det är mer lämpligt att ta itu med dem innan du lämnar.

Gör meddela om möjligt.  Om inte situationen är ohållbar, vilket ger två veckors varsel är praxis när avgå. Det finns några skäl när du kan sluta utan förvarning, exempelvis om du har hotade eller sexuellt trakasserad. Men om dessa skäl inte passar din nuvarande situation och du vill lämna tidigare, är det lämpligt att fråga om du kan lämna direkt.

Få information.  När du berättar för din chef eller personalavdelningen att du lämnar vara säker på att få information om ersättningar till anställda och lön du har rätt att ha när du lämnar. Fråga om fortsatt sjukförsäkring genom COBRA (konsoliderad Omnibus Budget Reconciliation Act) eller genom regeringens sjukförsäkrings Marketplace, samla oanvänd semester och sjuklön och hålla, tjänat, eller rulla över din 401 (k) eller annan pensionsplan.

Inte vara negativt. När man talar om din avgång med medarbetare, försök att betona det positiva och talar om hur företaget har gynnat dig, även om det är dags att gå vidare. Det finns ingen mening i att vara negativ – du lämnar och du vill lämna på goda villkor.

Inte Brag om ditt nya jobb.  Även om du bara fick det bästa jobbet i världen, inte skryta om det. Finns det verkligen någon mening med att göra din snart kommer att vara ex-kollegor känner illa att du lämnar? De kommer att sakna dig, och du har ett bra jobb att gå till så att inte skryta om det.

Gör erbjuda hjälp.  Om det är möjligt, erbjuda hjälp under övergången och efteråt. Erbjudandet kan inte accepteras, men det kommer att uppskattas.

Frågar efter en referens.  Fråga din chef och kollegor om de skulle vara villiga att ge dig en referens. Om de är överens, be dem att skriva till dig en Linkedin rekommendation samt vara tillgänglig via e-post eller telefon. Du har referensen som en del av din Linkedin-profil, vilket är bra för din framtida jobbsökande strävanden.

Glöm inte att säga adjö.  Innan du lämnar, ta dig tid att skicka ett farväl meddelande till medarbetare och låta dem veta att du flyttar till en ny position, starta en jobbsökning, pension, eller göra något annat med ditt liv. Det är lämpligt att skicka ett e-postmeddelande farväl. Inkludera dina kontaktuppgifter, så att du kan hålla kontakten. Här är mer om hur man säger farväl till kollegor.

Skriver ett avskedsbrev.  Det är en bra idé att skriva ett formellt avskedsbrev för din anställning fil, även om du avgår via e-post eller på telefon. Du behöver inte säga så mycket mer än du lämnar och när din sista dag på jobbet kommer att bli. Om du är osäker på vad jag ska säga, granska dessa avskedsbrev prover för nästan varje avgång scenario du kan tänka dig – från formell till innerlig, omlokalisering, återvända till skolan och andra personliga avgång situationer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *