Saker att inte säga eller göra om du är avskedad

Posted on

Saker att inte säga eller göra om du är avskedad

Få sparken kan vara mycket traumatiskt även om du förväntar sig det och även om det kan vara svårt, försöka komma ihåg att inte säga eller göra vissa saker om du sparken. Läs vidare för att få hjälp att ta sig igenom denna tuff tid i din karriär.

Att släppa taget från ett jobb kan generera ett antal negativa känslor inklusive chock, ilska, sorg, oro och rädsla inför framtiden. Åtgärder som du kan ta under stress eldas kan vara utslag och få negativa konsekvenser om du inte är mycket försiktig med vad du säger och gör. Det är särskilt sant om få sparken inte var ditt fel.

Även om du skulle släppa eftersom du inte var perfekt anställd, fortfarande gör ont. Du kanske inte ens ges en anledning till varför du avlossades, och du kanske inte ges någon förvarning. Det kan finnas en möjlighet att kunna spara ditt jobb och överklaga uppsägning, men det kan vara bättre att helt enkelt gå vidare.

Även om det är smärtsamt att få sparken, det finns vissa saker som du inte bör göra, eller så kan du göra situationen värre. Följande förslag kommer att hjälpa dig att göra det bästa av en dålig situation genom att undvika några vanliga misstag avfyrade anställda gör.

10 saker att inte säga eller göra om du är avskedad

  1. Inte storm utanför lokalerna utan att ta tid att spara alla dokument du behöver från din arbetsdator. Du bör med jämna mellanrum spara dokument personligt eller yrkesmässigt intresse från din arbetsdator eftersom du vet aldrig när du kan oväntat förlora ditt jobb. Vissa arbetsgivare kommer att eskortera avslutas personal från arbetsplatsen vid tidpunkten för bränning, och du måste se till att du inte lämnar någon viktig information bakom.
  2. Inte börja diskutera avgångs frågor inför att ta lite tid att behandla din bränning, om möjligt. Tiden verkligen läka, och du kommer att bli lugnare om du kan vänta, så fråga om du kan träffas i en dag eller två för att ha det samtalet. Under tiden, forskning företagets policy och praxis så att du är beredd att förhandla om en rimlig avgångsvederlag om du ska erbjudas en. I vissa fall kan företaget erbjuda avgångsvederlag under avslutningsprocessen.
  3. Inte vägra att hjälpa till med övergången om en tid kommer att förflyta innan din slutdatum. Genom att underlätta en smidig övergång, kommer du bli ihågkommen som en bättre anställd och kan dra nytta genom att ta emot positiva rekommendationer och hänvisningar. Att vara trevligt, även när du är i en dålig situation, kommer att hjälpa dig i det långa loppet.
  4. Vissa arbetsgivare ger dig möjlighet att avgå i stället för att avslutas. Det finns fördelar och nackdelar med en avgång i stället för att eldas, men du bör granska skillnaden mellan att få sparken och permitterade innan du godkänner. Kolla med din lokala statliga arbetsförmedlingen för att undersöka effekterna på arbetslöshetsersättning innan färdigställa ett beslut.
  5. Var inte rädd för att be om en rekommendation som en del av separationsavtal , eller åtminstone klargöra hur din arbetsgivare kommer att sätta in frågor om din anställning. Om du har stödjande kollegor frågar om de kan ge en positiv rekommendation medan du fortfarande är i nära kontakt.
  6. Inte impulsivt nedvärdera din chef eller skylla medarbetare eller underordnade för dina prestandaproblem. Detta är en svår om du tror att de hjälpte kosta dig ditt jobb, men framtida arbetsgivare kommer att genomföra grundliga bakgrundskontroller och inhämta synpunkter från tidigare kollegor på alla nivåer. Alla fiender som du har gjort med dina avgår kommentarer kommer att vara mer benägna att dela skadlig information. Bena intryck kan vara bestående och kan påverka personalen att se dig som en negativ person.
  7. Missa inte chansen att be om grunden för din arbetsgivares beslut. Om ett korrekt rättsförfarande enligt företagets policy inte har följts, kan du kanske att göra framställningar Human Resources att köpa några extra tid för att förbättra eventuella brister som du kan ha. Du kan också ha ett visst skydd genom en personlig kontrakt, kollektivavtal eller lagstiftning mot diskriminering. Rådfråga en arbets advokat innan slutföra din separation om du tror att du har ett fall.
  8. Inte slutföra din separation utan att utforska andra jobb med din nuvarande arbetsgivare om du trivs med att arbeta där . Alternativ kan finnas andra positioner om dina överordnade ser dig som en anställd med en positiv attityd och en stark arbetsmoral. Din arbetsgivare kan tänka dig för andra jobb som är en bättre passform för dina kunskaper om de lär sig du är öppen för andra roller.
  9. Inte sända ditt bränning till nätverk kontakter och vänner omedelbart. Innan du berätta världen som du har förlorat ditt jobb, tar sig tid att tänka igenom ditt meddelande och hur du vill uppfattas av kollegor och andra professionella kontakter. Rama in din berättelse kring ett tema som jobbet inte är rätt plats för dig. Men inte vara alltför kritisk mot din arbetsgivare eller företag i allmänhet. Spara avluftning av känslor för en begränsad grupp av betrodda vänner eller familjemedlemmar.
  10. Viktigast inte förlorar tron på dig själv. En bränning kan vara demoraliserande men kom ihåg att det är bara en arbetsgivarens beslut, och det kommer att finnas andra, lämpligare alternativ för dig. Ta dig tid att omgruppera och hitta ett jobb som är en bättre passform för dig och dina intressen. Det kan vara så att detta inte var rätt jobb för dig och en push för att hitta en ny är precis vad du behövs för att röra sig längs din karriär.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *