Hur man återvända till arbetet efter ett avbrott i karriären

Posted on

Hur man återvända till arbetet efter ett avbrott i karriären

Oavsett om din karriär break planerades eller oplanerade, återvänder till arbetsmarknaden efter en längre period bort kan vara utmanande. Vissa rekryterare och rekryterare kommer att förstå om år från nio till fem grind, men andra kan känna bävan om att anställa dig. Och med tiden bort från arbetskraften, dina kunskaper-tillsammans med din CV och intervjuteknik -kan behöver en uppdatering. Det kan vara svårt att känna sig trygga och kvalificerade också.

Överväldigad? Nervös? Gör inte vara: Här är hur man har en framgångsrik jobbsökande och övergång tillbaka till arbete efter en ledighet.

Tips för att komma tillbaka till arbetsmarknaden efter ett uppehåll i karriären

Bedöm din jobb vill och behov

Inte bara dyka in söka på platsannonsen webbplatser . Istället tar tid att fundera på vad du vill: Vilken typ av jobb blir att uppfylla och glädjande? Och vill du gå tillbaka till en roll som den du hade innan du lämnade arbetskraften, eller vill du prova något lite annorlunda? Tänk på vad du vill få ut av ett jobb, och varför (bortsett från ekonomiska skäl) du är intresserad av att arbeta igen. Håll dina behov i åtanke också: om det är löneanspråk, flexibel arbetstid, eller något annat. Gör en lista över de ”måsten” för ditt nästa jobb.

Plus, reflektera över din karriär paus eller sabbatsår . Har du lärt dig en ny färdighet, volontär, starta en sida liv , eller ta klasser? Även om du inte arbetar aktivt kan du behöva anmärkningsvärda prestationer nämna under intervjuer eller lägga till din CV.

Åter Lär din bransch och nätverk

Om det har gått ett tag sedan du arbetade, kommer du förmodligen att behöva refamiliarize dig med din bransch och arbetstillfällen i den. Några möjliga åtgärder att vidta:

  • Forskning din bransch: spendera lite tid på Glassdoor.com , forska företag och din bransch. Du kan vara särskilt intresserad av att ta reda på löneområdet för roller som är av intresse för dig. Här finns mer information om hur forskningsföretag pre-intervju .
  • Nätverk : Nå ut till tidigare kollegor att låta dem veta att du återvänder till arbetskraften. Inte bara kan du få potentiella jobb leder, men dessa kontakter kan också kunna uppdatera er om de senaste bransch Outlook-de stora aktörerna, den nya jargong, etc. Fråga dina anslutningar för råd och tips om att komma tillbaka till arbetslivet.
  • Delta i konferenser och informativa intervjuer: Ställa upp några tillfälliga informativa intervjuer kan också hjälpa dig att känna dig uppdaterad om din bransch. Detta kommer att hjälpa till att hålla dina referenser fräsch under anställningsintervjuer. Konferenser kan också hjälpa dig att få upp farten , samtidigt som det är en möjlighet att utöka ditt nätverk. Även delta i en grupp på Linkedin relaterade till din bransch kan hjälpa dig att få tillbaka i spåret.

Fräscha dina färdigheter

Under din bransch forskning, kanske du upptäcker att det finns en helt ny värld av jargong. Nya program maj väsentliga. Eller kanske verktygen är desamma, men det är bara ett tag sedan du använt dem. Fräscha upp dina kunskaper innan du går ut på intervjuer eller skicka ut följebrev-detta kommer att hjälpa dig att känna dig mer säker som en kandidat. Här är några idéer:

  • Frivilligt arbete: Även om det är något samband med ditt område, volontär regelbundet kan få dig åter vana vid en strukturerad miljö som arbetsgivare vilja se. Bonus om din volontär bygger eller underhåller kompetens att potentiella arbetsgivare vill se i kandidater.
  • Klasser: Om det finns nya produkter och program som inte är bekant till, kan det vara meningsfullt att ta en klass. Detta kan vara ett personligt kurs eller en online tutorial. När du har bemästrat den nya skicklighet, kan du inkludera det i avsnittet färdigheter på ditt CV .
  • Nyhetsbrev, podcasts, etc .: I viss utsträckning, kanske du inte behöver nya färdigheter. Vissa fält inte förändras snabbt. Det kan bara vara att du måste påminna dig om hur branschen fungerar, oavsett om det innebär thumbing igenom dina gamla läroböcker, deltar i konferenser eller börja läsa dagliga branschnyheter, lyssna på podcasts, prenumerera på nyhetsbrev, etc.

Practice Jobbsökning Skills

Hur länge har det varit sedan du senast sökt ett jobb? Om det är svårt att komma ihåg, förmodligen måste du uppdatera ditt CV . (Och kanske din Linkedin-profil , också!) När du uppdaterar ditt CV, överväga att välja en fungerande version , snarare än en kronologisk ett -detta maj hjälp de betona skillnaden i din anställning historia.

Du kommer också vill öva intervjua alltför det betyder att granska dina svar på vanliga intervjufrågor och montering en intervju klädsel . Plus, ser dessa tips för att svara på intervjufrågor om att vara utan arbete tillsammans med hur man förklara en sysselsättningsgap på ditt CV .

Förklara din karriär Break-But hålla det kort

Om du har haft en lång paus, kommer du förmodligen att behöva diskutera det inom ditt personliga brev, liksom under intervjuer . Oavsett vad dina skäl för förlängd ledighet från arbetskraften, hålla förklaring kort. En enkel mening kommer att göra. Försök, ”Jag har tillbringat tid att ta hand om en sjuk släkting” eller ”Det var viktigt för mig att vara hemma med mitt barn tills förskolan”, ”Jag har varit volontär vid en hemlöshet välgörenhet samtidigt som bokföring klasser” eller ”jag har tillbringat de senaste åren som reser över hela världen, som arbetar på mina språkkunskaper.”

Oavsett anledning till att vara borta, försök att destillera ner det till något kort, och avkastningen samtalet till det arbete du gjorde före din tid borta. Din arbetslivserfarenhet fortfarande relevant, även om en viss tid har gått sedan du fick den erfarenheten.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *