Läs om praktikplatser med General Electric (GE)

Posted on

Få Info om de möjligheter som finns för studerande

General Electric praktikprogram


År 1892 Edison General Electric Company (inrättades 1890 av Thomas Alva Edison) och dess huvudkonkurrent, Thomson-Houston Company samman och kallade den nya organisationen General Electric Company (GE). Kombinera dynamo och andra elektriska apparater, inklusive glöd elektrisk lampa som Thomas Edison förde till tabellen och den dominerande elektriska innovationsföretaget Thomson-Houston, som blev starkare genom en serie fusioner. Dessa två företag kunde kombinera sina individuella patent och teknik för att kunna producera kompletta elinstallationer.

Alla som bor i nordöstra kan besöka Museum of Innovation & Science i Schenectady, New York som upprätthåller ett arkiv av historisk GE information och fotografering i Hall of Electrical History.

Praktik & Co-ops

Praktikant på GE ger möjligheter för studenter att ta över en del av de tuffaste utmaningarna genom att arbeta med de bästa människorna och tekniker inom branschen. GE stoltserar på att hitta lösningar på marknaderna för energi, hälsa och hem, transport och finansiering. GE ger praktik och co-op möjligheter runt om i världen som ger eleverna en chans att få verkliga erfarenhet av att arbeta i Nordamerika eller delta i en värdefull erfarenhet utomlands. GE valdes av Forbes som nummer 7 av de översta bästa platserna till praktikant för 2012.

Om du är intresserad av att lära mer om att göra GE ett heltidsjobb, som praktikant får du en konkurrenskraftig lön och bli en värdefull medlem av GE laget. Praktikanter och kooperativ kan också tjäna samma förmåner som är tillgängliga för GE: s heltidsanställda, såsom upplupen semester och möjligheter att nätverka med chefer och andra praktikanter medan deltar informativa sessioner, karriärmässor, sociala evenemang och fritidsaktiviteter. Kvalifikationer för positioner varierar beroende på land.

Praktik & Co-Op positioner kan hittas på följande platser

 • Afrika
 • Brasilien
 • Kina
 • Europa
 • mexico
 • Mellanöstern
 • Storbritannien
 • Förenta staterna

Särskilda program

GE erbjuder ett antal olika typer av program för studenter som vill få erfarenhet av att arbeta för en populär och väletablerat företag.

program som finns tillgängliga

 • Den erfarna Commercial Leadership Program (ECLP)
  Denna praktik är den främsta utvecklingsmöjlighet för framtida försäljning och marknadsföring ledare.
 • Financial Management Program (FMP)
  Financial Management Program är en intensiv tvåårig nybörjar program med fyra roterande uppdrag, inklusive finansiell planering, redovisning operationer analys, revision, och prognoser och är ofta det första steget till en framgångsrik förvaltning karriär på GE . Den FMP Programmet hjälper nya högskoleexamen att vidareutveckla sitt ledarskap och analytisk förmåga genom klassrumsutbildning och företagsuppdrag som bidrar till att öka sina kunskaper och färdigheter som arbetar i branschen.
 • Human Resources Ledarskapsprogram (HRLP)
  GE fokuserar på utveckling av starka HR-proffs för att arbeta i deras mycket varierande arbetsmiljö. GE anser att utbildning är nyckeln till att utveckla starka ledare i rollen som HR-personal inom ett mångsidigt globalt företag som GE.
 • Information Technology Leadership Program (ITLP)
  Detta program är ledande inom främja tekniskt ledarskap på GE. IT-personal kommer att få en chans att växa sina ledaregenskaper, affärsmannaskap och teknisk fallenhet och samtidigt bygga en karriär som erbjuder obegränsad potential för framtida tillväxt. Informationsteknik (IT) är avgörande för framtiden för GE. Med nästan 10.000 IT-proffs i cirka 50 länder, GE IT är ett stort fokusområde och investeringar i hela företaget och är avgörande för att behålla sin starka ledarskap, konkurrenskraft och framgång i branschen.

Affärs praktik utomlands

Afrika Praktikprogram
GE är för närvarande rekryterar hög nivå högskola / universitetsstudenter att arbeta inom administration och support inom företagsledning funktionen på följande platser: Nigeria, Ghana, Angola, Sydafrika, Zambia och Kenya.

Praktik i teknisk tekniska kontroller / Elektriska
studenter som vill bli en del av en organisation och ledande inom teknik och innovation kommer att vilja veta mer om denna möjlighet till ingenjörs eller forskarstuderande. Denna praktik är sex månader, och de studenter som är framgångsrika kommer att ha en chans att delta i valet av Edison Engineering Development Program (EEDP) äger rum i maj.

kvalifikationer

 • GE söker studenter examen i maj för masters Akademiker i ett eller flera av följande områden: Electronic Engineering, elektroteknik, reglerteknik eller motsvarande av dessa grader.
 • GE söker kandidater som besitter goda kunskaper i det engelska språket, passion för teknik, lagspelare, processorienterad, nyfiken, flexibel och öppen.

Plats:  Firenze, Italien

Financial Management Program (FMP) Internship:

GE Global Growth & Operations – GE Tyskland

GE: s FMP Praktik är det första steget att de sökande måste ta för att delta i GE: s prestigefyllda FMP program. Studenter som genomför programmet kommer att övervägas för en heltid examen position.

FMP är en intensiv tvåårig nybörjar ledarskapsprogram som omfattar fyra rotations uppdrag. Deltagarna kommer att tillbringa sex till 12 månader att bygga upp sina kunskaper och färdigheter inom specifika områden, såsom ekonomisk planering och analys (FP & A), KONTROLL eller supply chain finansiering.

kvalifikationer

 • Kandidaterna måste ha överlägsen akademiska prestationer inom finans, redovisning, företagsekonomi, nationalekonomi, matematik eller teknik att föredra.
 • En visat intresse och kompetens inom finans.
 • Måste vara driven och driven.
 • Måste ha förmåga att leda och arbeta mot ett slutmål och har stark kompetens time management.
 • Möjligheten att driva igenom motgångar medan du arbetar direkt med en omfattande grupp människor i en skiftande miljö.
 • Måste ha utmärkt kommunikation, interpersonell och påverkar färdigheter.
 • Måste vara flexibel, anpassningsbar och geografiskt rörliga.
 • Flytande engelska (tal och skrift) och andra språk är ett plus.
 • Kandidat måste ha obegränsad tillstånd att arbeta i Europa.

Plats

Frankfurt

Vid ansökan om praktik vara säker på att kolla in Fem enkla sätt att förbättra ditt personliga brev och The 5 sätt att förbättra ett CV innan du skickar in dina dokument.

5 steg för att förbättra ett CV

 1. Organisera din information
 2. Markera dina kvalifikationer
 3. Använd punktlistor för att visa viktig information
 4. Inkludera endast relevant information och ta bort skräp
 5. Se till att ditt CV är felfri

5 steg för att förbättra en brev

 1. Adress ditt personliga brev till rätt person
 2. Fånga läsarens uppmärksamhet
 3. Gör ditt personliga brev sticker ut
 4. Se till att ditt personliga brev är felfri
 5. Be om en intervju i slutet av ditt brev

Genom att följa dessa tio steg, kommer du att vara på god väg att få dig märkt av arbetsgivare i hopp om att få kallas för en intervju. Det enda syftet med ett CV och personliga brev är att landa en intervju, så den ansträngning som krävs för att förbättra dina dokument är väl värt ansträngningen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *