Hur man startar ett brev med exempel och tips

Posted on

 Hur man startar ett brev med exempel och tips


Vad är det bästa sättet att starta ett personligt brev för ett jobb? Den första meningen eller två av ditt personliga brev är de viktigaste. Rekryterare och rekryterare tillbringar ofta bara sekunder skanna din ansökan. Du måste fånga deras uppmärksamhet direkt, eller så kan de aldrig ens komma till andra sidan.

Vad ska dessa ytterst viktiga första meningarna säga? Tänk på att du hoppas att skilja dig från konkurrenterna.

Obs : Detta kan innebära att markera en kontakt, vilket ger en snabb fönster i din relevant bakgrund och erfarenhet, och / eller att betona en betydande prestation.
Fundera över varför rekryteraren ska välja dig framför alla andra kandidater för en intervju och du kommer att vara på rätt spår.

Hur man startar ett brev

Var direkt. I dessa inledande meningar, vill du uttryckligen låta läsaren veta vilken position du söker. Rekryterare ofta tittar på kandidater till flera öppna positioner vid varje given tidpunkt. Se till att det är lätt för dem att upptäcka din avsikt. Till exempel:

“Jag är intresserad av samordnaren position vid ABC företag.”

Nämn en kontakt. Om någon hänvisade dig till den position, bland annat den informationen direkt liksom. Remisser är en av de viktigaste aspekterna med att få en intervju, så se till att nämna er direkt. Till exempel:

“Jane Doe föreslog jag kontakta dig om jobbet som hon känner mina färdigheter skulle vara en bra passform i position.”

Ange en prestation. Försök att ange en prestation från tidigare jobb. Om du kan, visa hur du mervärde för tidigare företag du arbetat för. Du kan även lägga till jobbtitel du haft om det liknar den du söker. Till exempel:

”Som koordinator på XYZ Enterprises har jag ökat min grupps produktionen med 37% under de senaste 15 månaderna.”

Express spänning. Förmedla din passion för ditt arbete och din spänning om jobbet och företaget. Din personliga brev är en möjlighet att sälja dig själv till rekryteraren och dela varför du är väl kvalificerad för jobbet. Till exempel:

“Jag skulle uppskatta möjligheten att träffa dig för att diskutera vad jag har att ta till positionen vid ABC företag.”

Använd sökord. Om du kan inkludera alla sökord från jobbet notering, göra det. Kanske nämna en färdighet som du har som ingick i inlägget. Överdriv inte ändå.

Anpassa ditt personliga brev

När du är osäker på hur du kommer igång, kan det vara riktigt bra att se exempel på följebrev. Du kan använda dessa som en guide, men tänk på att skräddarsy din introduktion till dina personliga förhållanden och jobbet som du söker.

Ju bättre du bygga ditt personliga brev för att visa att du är en match för arbetets krav, desto större chanser att få ut för en intervju.

Lock märker inledande meningen Exempel

  • Som IT professionella med hög nivå erfarenhet inom IT-branschen, lärde jag mig att det bästa sättet att nå framgång var att motivera de resurser jag hade med väldefinierade mål och egenmakt.
  • Jag är mycket intresserad av entry-level position som finns på ABC Investment Partners. Jag tog nyligen från XYZ College och mina kurser i investeringar, har finans och affärs gett mig en solid bas på vilken jag planerar att bygga min karriär.
  • Jag skriver för att uttrycka min starka intresse för internationell marknadsföring positionen öppen WellCam rekommenderade Inc. Min kollega Janna Doling att jag kontaktar dig direkt om detta läge på grund av att mina år att utveckla framgångsrika kampanjer för XYZ Company.
  • Jag skriver för att uttrycka mitt intresse för Editorial Assistant noterat på Monster.com. Med tanke på mina fem års redaktionell erfarenhet och utmärkta möjligheter, skulle jag uppskatta din fråga för denna position.
  • Jag har ett mycket starkt intresse av att fullfölja en lärarkarriär. Med erfarenhet av att arbeta på både elementära och höga skolnivåer, liksom i aktiviteter utanför det traditionella klassrummet, jag har en mångsidig bakgrund med mycket att erbjuda.
  • Jag har nöjet att vara bekant med en av de rådgivare på din personal, Eleanor Sevilla. Hon lät mig veta om det öppna läget och rekommenderade att jag kontaktar dig.
  • Det var spännande att läsa om administrativ assistent jobb öppning på XYZ företag. Jag har flera års administrativ erfarenhet i en mängd olika områden, inklusive försäkring och finans.
  • Det är min uppfattning att du har översvämmas av meritförteckningar sedan Computer World släppt sin lista över de bästa företagen på att arbeta. Mine är en mer, men jag har erfarenhet som är svårt att komma med.
  • Min meritlista av att framgångsrikt utföra komplexa analyser på olika företag gör mig till en idealisk kandidat för Analyst tillfälle som du har annonserat.

Vad skriva i resten av ditt personliga brev

Naturligtvis är resten av ditt brev också viktigt. Du måste använda en lämplig hälsning och gör ditt följebrev stänger artig och inbjudande. I kroppen av ditt brev, har du möjlighet att slå dina kvalifikationer för jobbet mer detaljerat än du har utrymme för i ditt CV.

Tips : Om det finns särskilda händelser eller prestationer du tycker är sannolikt att göra dig att stå ut, kan du kort nämna dem och förklara mer i detalj bör du poäng intervjun.

Se till att dina kontaktuppgifter är klar också, och formatera din signatur för att matcha brev stil du använder.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *