Hur du sätter en praktikplats till ett jobb

Posted on

Hur du sätter en praktikplats till ett jobb

Många arbetsgivare som erbjuder praktik gör det som ett sätt att prova och rekrytera nya heltidsanställda. Även om praktik är ett sätt för studenter att få erfarenhet och lära sig mer om en viss karriär område av intresse, de är också ett sätt för organisationer att prova individer och bestämmer hur väl de passar in i den övergripande kulturen i organisationen. Många arbetsgivare använder sina praktikprogram som grund för anställningsprocessen bevisa och kan spara pengar i sina rekryteringsinsatser genom att prova potentiella nya medarbetare innan utvidga en verklig jobberbjudande.

Om du är intresserad av att vända en praktikplats i ett heltidsarbete efter examen, kan du använda vissa specifika tekniker för att öka dina chanser att bli anställd.

Göra ett gott intryck

Som praktikant är det ditt ansvar att visa din handledare och andra inom den organisation som du har vad som krävs, både personligen och professionellt, för att passa in i företagskulturen. Tar tid att lära sig om uppdrag i organisationen och vad det värden i sina anställda kan ge viktig information om hur företaget identifierar och definierar framgång.

Utveckla professionella mål

Identifiera dina yrkesmässiga mål och hitta en givande praktik som motsvarar dina förväntningar kommer att vara mer fördelaktigt för din kompetensutveckling och framtida karriärmål än att acceptera bara någon praktik som är tillgänglig. Praktik är utformade för att förbereda de sökande för framtida jobb och karriär, och att hitta en praktikplats som hjälper dig att uppnå dina professionella mål kommer också att hjälpa dig att vara en mer konkurrenskraftig kandidat i ditt framtida jobbsökande.

Utveckla en stark relation med din chef

Var noga med att hålla din handledare à jour med ditt arbete och prestationer genom att checka in ofta och se till att du uppfyller förväntningarna. När du har identifierat dina arbetsuppgifter och du förstår din handledarens förväntningar, att arbeta hårt visa din personliga initiativ och din förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett team. Utveckla professionella anslutningar som praktikant ger dig ett försprång i utvecklingen av ett professionellt nätverk.

Utveckla en stark arbetsmoral

Upprättande av en vilja att få arbetet gjort till varje pris och samtidigt behålla en positiv attityd ger arbetsgivaren säker på att du kommer att bli en värdefull medlem i teamet om hyrt som anställd.

Komplett Tilldelade projekt i tid

Om du ser en utmaning med en tidsfrist på ett projekt som du arbetar med, se till att du meddela din handledare och be om någon ingång han / hon kan ge eller be om en förlängning för att få projektet avslutats. Se till att du har ett giltigt skäl för projektet förseningar som andra oförutsedda problem eller andra arbets prioriteringar som behövs för att lösas före att få det specifika projektet avslutas i tid.

Alltid följa företagets regler och etablerade riktlinjer

Att bli en del av företagskulturen ingår att lära sig etablerade klädkod i företaget. Det innebär också att lära tid som avsatts och vad som förväntas för etablerade lunchtider och raster. Ta dig tid att lära sig de regler och riktlinjer som förväntas av organisationen innan du hoppar in och göra några allvarliga misstag. Också, kolla in företagets policy för personliga e-post, telefonsamtal och internetanvändning för att undvika besvärliga och pinsamma situationer.

Inhämta synpunkter från mannen och kollegor på din arbetsprestation

Kommunicera med arbetsgivare på din arbetsprestation kommer att ge en möjlighet för dig att förbättra och göra nödvändiga förändringar under loppet av din praktik. Denna ingång kan vara avgörande för att hjälpa dig att förbättra ditt jobb prestanda genom förtydligande av handledarens förväntningar. Problem kan ofta undvikas när förväntningar har öppet kommuniceras och alla är på samma sida.

Tackle Enkelt, repetitiva uppgifter med entusiasm

Arbetsgivaren kommer att lita på dig att slutföra svårare uppgifter när de känner igen din förmåga att hantera de små sakerna. Att be om ytterligare och mer utmanande arbete kommer att accepteras mer positivt av en arbetsgivare om du har tagit på sig ansvaret för de mer tråkiga uppgifter som krävs för att göra jobbet på en daglig basis.

Identifiera problem För närvarande inte tas upp av organisationen

Du kan erbjuda din insikt om problem som du identifiera och diskutera hur du kan lösa det problem eller fylla detta behov inom företaget. Arbetsgivare söker personer som kan tänka ur lådan och identifiera lösningar på dagens problem att förvaltningen inte ännu har identifierat eller behandlas. Var beredd på att erbjuda lösningar som du tror kan fungera för att lösa ett specifikt problem eller situation.

Utveckla Rapport med medarbetare

Arbetsgivare söker personer som kan fungera bra i ett team miljö och som har särskilda styrkor som kommer att lägga till de övergripande prestationer i gruppen.

Visa Initiative

Illustrerar ditt intresse för att utveckla nya kunskaper och färdigheter som är relevanta för positionen kommer att öka arbetsgivarens förtroende för din vilja och initiativ för att göra ett bra jobb. Visar entusiasm och erbjudande att delta i workshops eller seminarier kommer att öka din förståelse för verksamheten och kommer att göra ett gott intryck på din handledare.

Be om ytterligare arbete

Om du inte har tillräckligt med arbete att göra, se till att kontrollera med din chef för att se om det finns någon ytterligare arbete du kan göra. Om inte, kontrollera att se om du kan hjälpa andra att få sitt arbete slutförts, som också kan lära dig nya färdigheter i processen.

Gå med i en branschorganisation

Deltagande i branschorganisationer ger studenterna ett utmärkt tillfälle att träffa människor som för närvarande arbetar på fältet. Genom branschorganisationer, eleverna lär sig också vilka facktidskrifter personer inom läser liksom om lediga nybörjar som kan vara närvarande i andra organisationer.

Uttryck din intresse för att arbeta för bolaget

Genom att uttrycka ett intresse i bolaget, du låter företaget vet att du anser organisationen en plats som du skulle vilja arbeta. Även om det kanske inte några aktuella lediga, genom att låta din handledare vet att du skulle vara intresserad av att arbeta för företaget, kommer du att vara mer benägna att bli kontaktad när en position öppnas.

Nätverk handlar om att bygga relationer. När du utvecklar en stark nätverksgrupp, kommer du att utveckla en bättre känsla för vad som krävs för att lyckas och lära sig att skapa ett nätverk som kan hjälpa dig att utföra dina karriärmål. Att ha en mentor som du respekterar kommer att bidra till att göra praktik erfarenhet mycket mindre stressande.

Mentorn kommer också att ge dig någon att lära sig och en plats att få dina frågor besvarade. Söka upp en professionell mentor du litar på, och inte vara rädd för att begära att personen på frågor och för förslag på hur du kan förbättra din prestation och öka din nuvarande kunskaper och färdigheter. Du kan fråga vad som krävs för att flytta upp i fält, både i organisationen och i den specifika branschen. När du upprättar ett starkt nätverk och få erfarenhet inom ditt område, du kommer också att få möjlighet att hjälpa nya yrkesverksamma som är intresserade av att bryta in i fältet.

De professionella relationer du utvecklas under din praktik erfarenhet kommer också att vara en del av din professionella nätverk av människor som kan vittna om dina kunskaper och förmåga att göra ett bra jobb. Dina framtida relationer med ditt nätverk måste vårdas och fortsatte långt efter din praktik har avslutats för att hålla den vid liv och mår bra.

Uttryck din uppskattning

När du är klar med praktik, en kort tack är alltid uppskattat och kommer att lämna ett positivt intryck med arbetsgivaren. Om du återvänder till college, se till att hålla kontakten med din handledare och kollegor och tar sig tid att fråga om eventuella lediga de räknar i framtiden.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *