Hur man blir en Pilot: Steg-för-steg-guide

Posted on

Hur man blir en Pilot: Steg-för-steg-guide

Piloter flyga flygplan inklusive flygplan och helikoptrar. De som flyger för en levande kallas kommersiella piloter eller piloter. Piloter transportera människor och gods enligt ett fast schema. Kommersiella piloter arbetar för företag som erbjuder charterflyg, ge räddningsoperationer, gör flygfotografering eller ge flyg av andra skäl. Om du vill bli pilot här är information för att komma igång. Först ta reda på om du har de egenskaper för att lyckas i denna ockupation och lär sedan om utbildnings- och certifieringskrav.

Har du vad som krävs för att bli pilot?

Att vara en professionell pilot, behöver vissa mjuka färdigheter-eller personliga egenskaper. Piloter måste kunna kommunicera väl med andra och därför behöver ett starkt, aktivt lyssnande och förmåga att tala. De måste också ha utmärkt problemlösning och kritiskt tänkande för att känna igen problem, identifiera möjliga lösningar och sedan utvärdera vilken eller vilka kommer att ha det bästa resultatet. Dessutom måste de ha god tid ledningskompetens. Du måste bedöma om du har dessa egenskaper innan du börjar att göra karriär som pilot.

Obligatorisk utbildning och certifiering

Den utbildning behöver dig beror på om du planerar att arbeta som en kommersiell eller ett flygbolag pilot. Om du vill bli en kommersiell pilot, behöver du en high school eller likvärdighet diplom, men om din slutliga målet är att flyga till ett regionalt eller större flygbolag, måste du tjäna en kandidatexamen. Oroa dig inte om du inte är säker på om detta ännu. Du kan alltid gå tillbaka och få din kandidatexamen senare. Många piloter börjar sin karriär som kommersiella piloter.

Vad du än väljer att göra kommer naturligtvis behov av att lära sig att flyga. Du kan få flygutbildning från en oberoende FAA (Federal Aviation Administration) -certifierad instruktör eller en FAA-certifierade pilotskola. Använd sökbar databas på FAA webbplats för att hitta en skola. Du kommer så småningom att behöva få en elev pilot certifikat. Du behöver inte ha en för att ta flyglektioner, men du kommer att behöva det innan du kan flyga solo. Du måste vara minst 16 år för att kvalificera sig för en, och du kommer att behöva passera en fysisk undersökning som administreras av en FAA-auktoriserad flygläkare. Hitta en flygläkare (AME).

Du kan så småningom ansöka om en privat pilot certifikat. För att göra detta måste du vara minst 17 år gammal och har genomgått mellan 35 och 40 timmars flygtid beroende på vilken typ av flyg skola du går. Du måste passera både skriftliga och praktiska prov. Det finns många olika sätt för dig att bygga flygtid, varav en del är gratis.

En privat pilot kan inte få betalt för sina tjänster enligt FAA regler. Därför, om du vill tjäna sitt uppehälle som en pilot måste du först få en kommersiell flygcertifikat. Efter det, om du vill flyga för ett flygbolag, måste du få Airline Transport Pilot (ATP) certifiering.

Hur du får betalt för att flyga

För att tjäna en kommersiell flygcertifikat måste du logga minst 250 timmars flygtid. Det innehåller den tid du tillbringade tjänar din Private Pilot certifiering. Dessutom måste du vara minst 18 år gammal och passera en fysisk undersökning samt en skriftlig tentamen och praktiska flyg examen.

För att ansöka om Airline Transport Pilot certifiering, måste du samla minst 1500 timmars flygtid. Många sökande gör detta genom att arbeta som en kommersiell pilot eller genom en snålhet i det militära. Du kommer också att behöva passera fysiska, skriftliga och praktiska prov. För att få ett jobb med ett flygbolag, måste du logga tusentals timmars flygtid.

När ett flygbolag eller en on-demand lufttrafik företag anställer dig att det kommer att ge on-the-job training som i allmänhet kommer att omfatta sex till åtta timmar av markskola förutom 25 timmars flygtid. Du kommer också att utbildas för att flyga särskilda typer av flygplan.

Få ditt första jobb som en kommersiell eller Airline Pilot

När du har rätt certifiering, kommer du att söka jobb. Här är några av de kvalifikationer arbetsgivare söker:

  • “Förmåga att arbeta i team och under extrema förhållanden.”
  • “Förmåga att stå eller sitta under långa tidsperioder och förmåga att lyfta upp till 50 pund.”
  • “Förmåga att anpassa sig till förändrade scheman och högtrycks situationer.”
  • “Måste kunna arbeta flexibelt schema,. Inklusive nätter, helger och helgdagar”
  • “Måste vara villiga att arbeta flera dagar hemifrån, arbeta en varierad schema.”
  • “Måste kunna hantera sin vila för att vara redo för flygtjänstgöring under hela sin turné.”

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *