Skillnaden mellan praktikant på ett litet företag vs. Large Company

Posted on

 Skillnaden mellan praktikant på ett litet företag vs. Large Company

När sommaren praktik säsongen träffar många unga kandidater måste bestämma vilken storlek företaget de vill arbeta för-en start-up, en medelstor företag eller ett stort företag. Även praktikplatser tenderar att ha vissa likheter oavsett företagets storlek, din roll, upplevelser och möjligheter kan variera när du flyttar från ett större företag med en mindre. Att inte veta skillnaden kan vara stressande när du försöker bestämma vilken praktik är rätt för dig.

När du landar en praktik, oavsett om företaget är stort eller litet, får du stor praktisk erfarenhet, en meritförteckning byggmästare, möjligheter till nätverkande och en möjlighet att verkligen bestämma om du vill fortsätta detta område efter examen.

Varumärke Recognition

Vissa människor får praktik erfarenhet på stora företag som Fox eller NBC , till exempel. En stor, märkes-företag praktik på ditt CV kan hjälpa dig att landa ett jobb på en peer företag efter examen.

Stora namn materia ännu mer på områden som lag, och när personal personal skanna återupptar, namn framträdande företaget sticker ut. Om du studerar marknadsföring, kommer du att lägga till en mycket mer inflytande till ditt CV om du praktikant för Disney, snarare än en boutique företag.

En medelstor PR företag kan erbjuda en stor erfarenhet på olika sätt och kan ha namn erkännande lokalt, vilket kan hjälpa dina efter college framtidsutsikter. Små företag har sina egna fördelar, men du kommer inte få fördelar de namn erkännande. Du kan också ha svårare att hitta stora namn mentorer inom mindre företag och har sämre tillgång till industrin veteraner som har gått igenom grind och levde för att berätta om det.

I en perfekt värld skulle du ha nytta av att uppleva flera olika stora företag och förmåner som går längs med varje specifik typ av praktik.

Vid de större företagen faktiskt säkra praktik kan vara en mycket mer djupgående process. Du skulle sannolikt träffa personalavdelningen först ta reda på om specifika ansökningstider, startdatum och slutdatum. Du kan också ges corporate PR-varor, såsom portföljer, pennor och andra godsaker som bär företagets logotyp.

Beroende på företagets storlek och hur etablerade sin praktikprogram är kanske företaget behandla praktikanter till fria luncher, verkställande lunch serie högtalare, praktikant mingel händelser och mycket mer. Vid de större företagen, det fanns fler människor runt men du kanske inte nödvändigtvis har möjlighet att träffa dem.

Att få Arbetslivserfarenhet

När du praktikant med smaller- och medelstora företag, kommer du förmodligen att kunna skapa starkare relationer med de människor du arbetar under, eftersom det finns färre av dem och färre praktikanter.

Du kan också ha fler verkliga möjligheter att hjälpa andra på olika projekt. De typiska uppgifter du utför som praktikant-administrativt arbete, forskning, anteckningar, och observera möten, är inte nödvändigtvis skiljer sig från det arbete du skulle göra på stora företag. Den enda skillnaden är att du har fler möjligheter att ta på sig mer ansvar och ett bredare utbud av arbetsuppgifter.

Om du funderar på en praktikplats med ett företag som gör intressanta saker men ingen har hört talas om dem, det är okej. Gör praktik, göra ett bestående intryck, gör ditt bästa för att engagera sig i meningsfullt arbete, nätverk och hjälpa till med så många olika uppgifter som möjligt. Vid ett större företag, kan du fortfarande få stor erfarenhet, men du kan också hamna spela dataspel på en tom skrivbord hela dagen.

Miljön

Du kanske upptäcker att inter för ett större företag känns som en generisk, opersonlig erfarenhet på vissa sätt. Mindre företag har en mycket lättare tid att skapa en personlig känsla och eftersom personalen inte kommer att vara så stor, kan du verkligen bond och lära känna dina arbetskamrater.

I mindre företag, kommer du förmodligen att ha tillgång till personal som är ganska högt upp i företaget, som kan utsätta dig för mer intressanta arbete och mer inflytelserika kontakter. Omvänt kan praktikanter på större företag befinner sig göra kopior och ta tag kaffe för lägre nivå anställda.

Dessa dagar, de flesta studenter kommer praktikant med flera företag under loppet av sin college karriär. När du har gjort din praktik med ett mindre företag, driva en praktikplats med en igenkännbar märkes företag.

Din tidigare praktikant erfarenhet bör hjälpa dig att landa ett ganska stort namn. Med båda dessa möjligheter kommer att balansera ut ditt CV och ge dig nyttiga erfarenheter vid två olika stora företag. Förhoppningsvis i slutet av dina praktikplatser, har du en bättre känsla för storlek och typ av företag du vill arbeta i efter college.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *