Hur du visar en arbetsgivare du har mervärde på jobbet

Posted on

Så för att visa arbetsgivare du har lagt Value at Work

En av de viktigaste saker du kan göra under en jobbsökande är att visa rekryteraren vad du kan tillföra företaget. Arbetsgivare söker kandidater som kommer att tillföra värde till deras organisation, och en av de rekryter mål är att se till att de människor som de hyr är topp artister som kommer att lyckas i tjänsten. Du kan göra det lättare för dem genom att visa att du mycket väl kvalificerad för jobbet.

Ditt CV, personligt brev och andra jobb material kan visa hur du har ett mervärde i dina tidigare positioner. Om du ut för en intervju, berätta om dina prestationer visa hur du skulle vara den perfekta val för rollen.

Tips: Genom att tydligt visa hur du lyckats tidigare positioner, kommer du att hjälpa arbetsgivare att se varför du skulle vara en värdefull medarbetare.

Så för att visa en potentiell arbetsgivare Din Värde

Definiera ”framgång” i dina tidigare positioner. Innan du ens skriva om arbetsinsats, tänk på hur framgång mättes i dina tidigare roller. Om du arbetat med försäljning, skulle framgång har mätts med antalet klienter du hade. Om du var en lärare, kan din framgång har mätts delvis av elevernas betyg och provresultat. Se till att du vet vad framgång såg ut i varje position du har hållits.

Gör en lista över hur du har uppnått framgång . När du har definierat ”framgång” i dina tidigare jobb, gör en lista över gånger du gick utöver att leverera den. Till exempel kan du notera en månad när du fått ett antal nya kunder, eller en tid då elevernas provresultat förbättrats avsevärt under loppet av året.

Kvantifiera denna framgång. När du har en lista med prestationer och resultat, tänka ut sätt att kvantifiera den framgången . Numbers hjälper rekryterare se exakt hur du har ett mervärde till ett företag. Dessa siffror behöver inte relatera till lönsamhet. Istället kan de hänvisa till tidsbesparing, kostnaderna minskas, eller processer förbättras. Till exempel, om du är en administrativ assistent kan du förklara att du gått kontoret till en e-filsystem som räddade företaget ca $ 1000 per år i papper varor.

Gör en lista över utmärkelser du har fått. Nämna några priser eller andra former av erkännande du fick på jobbet visar också att din arbetsgivare erkänt din betydelse för företaget.

Bruksvärde relaterade sökord. Använd aktiva verb och andra sökord i ditt CV och personliga brev som bidrar till att visa hur du mervärde samtidigt dina tidigare företag. Vissa ord du kan använda är:

 • Uppnått / nominerad / vann
 • Skapad
 • Minskat / ökat
 • Tagit fram
 • Genererad
 • förbättrad
 • lanserades
 • Intäkter / vinst
 • sparade
 • Under budget

När och hur man nämna dina Värde

Markera dina prestationer i ditt CV

I arbetshistoria delen av ditt CV, inte bara lista dina arbetsuppgifter för varje tidigare jobb. Istället inkluderar exempel på hur du mervärde för varje företag. Ett sätt att göra det är att använda punkter för att markera dina prestationer i varje roll.

Du kan belysa några av dina mest betydande värdeskapande exempel i CV sammanfattning , om du har en. Till exempel kan en redaktör skriva ett CV sammanfattning som säger: ”Frilans editor med 10 års erfarenhet revidera artiklar, essäer och böcker. Redigerar i genomsnitt 200 sidor per vecka för dussintals prisbelönta författare och tidskrifter.” Detta återuppta sammanfattning kvantifierar redaktören framgång när det gäller hennes förmåga att hantera en stor mängd sidor och ett antal kunder. Den belyser också sin erfarenhet med kvalitet skrift.

Dela en berättelse i ditt personliga brev

I ditt brev, markera två eller tre färdigheter eller förmågor som visar hur du är rätt passform för jobbet . För varje färdighet, nämna gång du använt det för att nå framgång för ditt företag.

Till exempel kan man säga att du är en lärare som har stark kompetens klassrummet. Du kan ange att du hantera klassrum på upp till 35 studenter och du har vunnit tre undervisnings utmärkelser för effektiv klassrummet.

Tips: Genom att kvantifiera din framgång och betona dina utmärkelser, kommer du att visa arbetsgivare att din tidigare organisationen värderade dig.

Under en anställningsintervju

I intervjun, kan du få en specifik fråga, till exempel ”Berätta hur du har ett mervärde på dina tidigare jobb.” Om du gör, dela exempel på framgångar i listan som du skapade innan intervjun.

Du kan också tala om hur du har ett mervärde när de svarar på andra intervjufrågor. Till exempel, om du bedriver ett jobb som värdinna och intervjuaren frågar om du kan hantera stress på jobbet, kan du nämna det genomsnittliga antalet personer som du sitter på veckonätter och helger på din tidigare hostessing jobb. Detta kommer att visa arbetsgivaren att du kan hantera en hektisk restaurangmiljö.

Exempel på hur man visar du har lagt värde

Använd dessa prover för att få inspiration när du skriver ditt CV och personliga brev och när de förbereder för en intervju.

Prov Employment History sektionen ett CV

ARBETE HISTORIA
Senior eventkoordinator , ABC Events, Boston, MA 2017-Present

 • Planeras och genomföras över 125 evenemang, inklusive företagsevent, insamlingar, och verkstäder för grupper på upp till 300 deltagare.
 • Managed händelse budgetar på upp till $ 50.000, slutföra händelser under budget 100% av tiden.
 • Fick i genomsnitt 4,81 av 5 stjärnor från kunder.

Wedding Planner Assistant Coordinator , Claire Smith Bröllop, Hartford, CT 2015-2017

 • Co planerad och co-verk över 25 bröllop med sällskap upp till 250 personer.
 • Ansvarig för att hantera relationer med över 20 leverantörer över större New England området.
 • Managed budgetar på upp till $ 100.000.
 • Befordrades från assistent till assisterande samordnare på grund av min utmärkta budgetering och organisationsförmåga.

Prov Punkt från ett brev

Du anger i arbetsbeskrivningen du vill ha en bartender med lång erfarenhet i en snabbrörlig miljö. Jag är mycket bekväma och bekanta med att arbeta i stora, upptagen restauranger. Som värdinna på ABC restaurang för tre år, jag satt i genomsnitt 300 tabeller per dag. När jag över till löpare och sedan bartendern på XYZ Bar och Taproom, tjänstgjorde jag 200-400 kunder på helgnätter. Min handledare en gång tilldelats mig ”Employee of the Month” på grund av min förmåga att hantera trycket från en hektisk arbetsmiljö.

Prov svar på en intervju fråga

Följande är ett exempel på ett svar på intervju frågan: “Varför ska vi anställa dig?”

Jag har en hel del kunskaper att arbeta i en startmiljö som din. Jag tycker om möjligheten att vara innovativa och kreativa, som en start ger. Du sa i platsannons du vill ha en innovativ tänkare som kan använda kreativitet för att öka effektiviteten. Detta är den typ av arbete jag älskar att göra. Till exempel i min tidigare position som Director of Operations, anställda var ofta sent för möten. Jag insåg en lösning var att skapa en effektivare schemaläggning för möten. Jag bytte vårt kontor till en ny schemaläggning system som minskade missade möten och fel i rummet uppdrag med 20%. Jag erbjöd också tre utbildningar i det nya systemet så att det fanns lite användarfel, även i den första veckan för att använda systemet.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *