Hur man skriver arbetsbeskrivningar för ditt CV

Posted on

 Hur man skriver arbetsbeskrivningar för ditt CV


När du tänker på arbetsbeskrivningar, tror att du förmodligen jobbannonser postat av arbetsgivare. Men det viktigaste arbetsbeskrivningar kan vara de som du skapar själv, när du beskriver tidigare positioner på ditt CV.

Arbetsbeskrivningar visar potentiella arbetsgivare vad du har åstadkommit i de positioner som du har hållits. De ger också en sammanfattning av din erfarenhet och kompetens.

Välskriven beskrivningar för varje jobb du har haft kommer att bidra till att få ditt CV märkt och ut för intervjuer. Vad är det bästa sättet att skriva uppseendeväckande arbetsbeskrivningar?

Innan du börjar lägga arbetsbeskrivningar till ditt CV, kan du göra en lista över prestationer vid alla dina jobb. Detta kommer att förbereda dig för att skriva ditt CV.

Fokus på kompetens och framsteg

När du har skrivit en arbetsbeskrivning, leta efter sätt att göra din förklaring mer koncis. Gör en insats för att skapa effektiva konsekvensbeskrivningar. Markera färdigheter och prestationer, ger bara tillräckligt detaljerat för att stödja dina lokaler. Försök att redigera bort pronomen och artiklar. Börja fraser eller meningar med verb. Välj starka ord-CV action ord som ”inletts” och ”övervakade” är kraftfulla och visa att du har gjort en inverkan på ditt team.

Om du kommer att lägga fram återupptar till organisationer som skannar in dem i sökbara databaser, med så många industri- och jobbspecifika “sökord” som möjligt. När du söker databaser för potentiella kandidater, arbetsgivare söker återupptas med det största antalet “träffar” på sökord.

Nyckelord är oftast substantiv, t.ex. ”kundservice” eller ”datorkunskaper.” Att använda sökord mest effektivt, vara specifika, använda så många som möjligt, och strö dem över hela ditt CV.

Var selektiv om vad du Inkludera

Ditt CV är inte hela ditt arbete historia, och du behöver inte omfatta alla plikt för varje roll. Bestäm den mest relevanta informationen genom att sätta dig själv i din potentiella arbetsgivare position: Den här informationen hjälper övertyga arbetsgivaren att du är en värdefull kandidat att intervjua?

Du behöver inte omfatta alla ansvar du någonsin haft. Gruppen tillsammans liknande uppgifter. Till exempel, i stället för att lista “svarade telefoner” och “svarat på kundernas e-post” i två punkter, kan du kombinera och säga “Lösta kundfrågor via telefon, e-post och chattkonversationer.”

Prioritera Arbetsbeskrivning Information

Nästa, tänk att prioritera de uppgifter du lämnar i varje beskrivning. Nuvarande detaljer som är av störst intresse för potentiella arbetsgivare först. Till exempel anser sökandes ett jobb i inredning.

Återuppta kan återspegla en detaljhandel upplevelse där 75 procent av den sökandes tid spenderades på butiksgolvet, och 25 procent spenderades utforma fönster och golv visas. Prioritet, som bestäms av relevans för arbetsgivaren, dikterar att utformning av fönster och golv skärmar bör anges före försäljningen.

PROV

mäklare

Mäklare , Retail USA, New York, NY oktober 20XX – Present

  • Designad alla stora fönster med hjälp av färg som primärt fokus.
  • Skapad engagerande point-of-köp displayer för långsamma småsaker; ökad försäljning av dessa objekt med 30 procent.
  • Organiserade våningsvisare att maximera utrymmet och påtala senaste handelsvaror.
  • Utnyttjade stark social och kommunikativ förmåga att betjäna kunder; fick anställd av månaden utmärkelsen två gånger.

Nedre raden: Markera dina mest relevanta kvalifikationer för jobbet genom att lista dem först i arbetsbeskrivningen.

Kvantifiera dina framgångar

Kvantifiera så mycket information som du kan (siffror, dollartecken, procentsatser kan alla bidra till att göra ditt fall). En punkten som läser “växte trafiken 35 procent jämfört med samma period år” är mer imponerande, och informativ än en som läser helt enkelt “Förbättrad trafik.”

Nästan en beskrivning, alla jobb, kan förbättras med hjälp av siffror. En servitris kan börja med beskrivningen “tog kundorder och levereras mat.” Men en kvantifierad beskrivning sade “Served kunder i en exklusiv 100-sits restaurang,” ger mycket mer insikt.

PROV

Servitris

Servitris, Maxill restaurang, New York, NY
januari 20XX – Present

  • Förutsatt dining service för kunder på en exklusiv 100-sits fina restauranger anläggning.
  • Serveras måltider, rensat bord, övervakade fem tabeller och som exceptionell kundservice till upp till 30 kunder.
  • Utbildade ny servicepersonalen på POS-system, gäst tjänster, och restaurang regler och rutiner.

Nedre raden: Arbetsgivare som siffror. Det är mycket lättare att titta på tecken och symboler än det är att läsa ord.

Betona Prestationer över ansvaret

Det är viktigt för de anställda att veta att du har den erfarenhet som krävs för att göra det arbete som krävs i position. Ändå kommer många kandidater har denna relevant erfarenhet. För att sticka ut, understryka hur du mervärde. Fokus på prestationer, snarare än ansvar.

Som framgår ovan, kan siffrorna vara din vän när det gäller att lyfta fram dina prestationer i ditt CV. Vad bra, ge sammanhang. Till exempel skulle man kunna säga, “ökade intäkterna med 5 procent, efter flera år av minskande försäljning.” Eller, istället för att säga “svarade telefonsamtal och behandlas med kundernas oro,” du kan säga, “Lösta kundernas frågor, svarar cirka 10 samtal per timme. Blev gå till personen på laget för att hantera de tuffaste telefonsamtal och mest utmanande klagomål.”

Även om det är viktigt att hålla beskrivningar kort, lägga till detaljer och sammanhang kan hjälpa visa arbetsgivare varför du skulle vara en bra match för positionen.

PROV

Kundservice

Customer Service Associate, ABD Company, mars 20XX – Augusti 20XX

  • Lösta kundernas frågor på ett effektivt och snabbt, svarar cirka 300 samtal per vecka.
  • Uppnått 100 procent av samtals resultatmål för noggrannhet, hastighet, volym, upplösning av frågor, och kundtillfredsställelse.
  • Nominerad till anställd-of-the-månaders fyra gånger för utmärkt attityd och exemplariska kund service färdigheter.

Nedre raden: Arbetsgivare vill veta vad du åstadkommit. Gör det enkelt för dem att se vad du har gjort med hjälp av siffror och procentsatser.

Gör din jobb låter bättre

Det finns enkla sätt att jazz upp ditt CV arbetsbeskrivningar för att göra dina jobb låter super imponerande. Några enkla tweaks här och där kan göra ditt CV mycket bättre.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *