Hur att fråga om en position en distans jobb

Posted on

Hur att fråga om en position en distans jobb

Om ett företag inte specifikt säga en position är en telecommute jobb i beskrivningen, då troligen den inte har för avsikt att anställa en telecommuter direkt. Och det är ganska vanligt. Distansarbete är ofta en perk tillåtas efter en anställd har bevisat sin produktivitet på kontoret. Och beslutet görs ofta av enskilda chefer, även om företaget har en distansarbete politik.

Om du inte skulle acceptera en position som inte är en telecommute jobb, så har du lite att förlora genom att fråga rakt ut om distansarbete är en möjlighet i detta läge. Men du skulle nog ändå vill vänta tills ett erbjudande gjordes eller väntande.

Men bara för att ett företag inte hyra en telecommuter direkt betyder inte att det inte finns någon möjlighet till en position att bli en telecommute jobb i framtiden. Och om du fortfarande vill jobbet även om ingen distansarbete är tillåtet, måste du vara subtil att ta reda på om ett företags distansarbete policy.

Om ett företag inte telecommute vänligt fråga om distansarbete kan allvarligt skada dina chanser att få jobbet. Ta ett steg-för-steg för att få fram information om distansarbete.

Först, forskning

Om du känner någon som jobbar på företaget (som inte är involverad i anställningsprocessen), fråga hur telecommute vänliga det är. Har han eller hon känner någon som telecommutes? Om ja, hur ofta? Finns det en distansarbete politik?

Om du inte vet något insiders, forskning företaget att få en känsla för sin inställning till arbets livsfrågor. Läs nyheter om företaget. Kolla in listor över distansvänliga företag. Leta efter ledtrådar i arbetsbeskrivningen. Är det nämner “flexibilitet” eller andra förmåner arbetslivs?

Men tänk på att bara för att ett företag tillåter viss distansarbete, betyder det inte att den position du söker kan telecommuted.

Fråga Indirekta frågor

Fråga om timmar och kontor plats. (Är det läge som ligger i det här kontoret? Vilka är Jobs timmar?) Dessa är ofarliga frågor som kan ger viss information. Försök att plocka upp subtila ledtrådar om dina intervju attityder om arbetslivsfrågor. Har de verkar öppna för flexibel arbetstid?

Om tecknen är bra (både på distansarbete attityder och för dig att få ett erbjudande), bestämma om du vill vara lite mer direkt om det genom att ställa allmänna frågor om företagets distansarbete / flextid politik. Om distansarbete är tillåtet, men endast på en bedömning från fall till fall, kan du sluta här. Vänta tills du har varit på jobbet för en stund att ta upp distansarbete igen.

Fråga direkt, om du vågar

Om ett företag inte telecommute vänliga och du frågar om distansarbete direkt, du förmodligen inte kommer att få jobbet. Så basera dina beslut om hur mycket att fullfölja detta på hur mycket du vill ha jobbet om du inte kan jobba alls.

Om du bestämmer dig för att be om positionen kan bli en telecommute jobb, vänta tills ett jobberbjudande görs. Försök att sätta en positiv spinn på distansarbete för företaget, det vill säga skulle eliminera pendla göra dig mer produktiv, det skulle spara kontorsutrymme, etc.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *