Athletic Trainer Job Description: Lön, kompetens & More

Posted on

Athletic Trainer Job Description: Lön, kompetens & More

Inte att förväxla med fitness tränare som hjälper individer förbättra den fysiska konditionen nivåer, atletisk tränare arbete med idrottare i laget och individuella idrotter att förebygga skador, ger omedelbar behandling av skador som inträffar under idrottstävlingar, och hjälpa idrottare rehabilitera från skador.

Athletic Trainer Arbetsuppgifter och ansvar

Det här jobbet kräver i allmänhet möjlighet att göra följande:

 • Utbilda spelare på rätt teknik i motion och i sin sport, för att undvika skador
 • Applicera tejp, bandage och hängslen till idrottsmän innan praxis och spel för att undvika skada
 • Råda idrottare på korrekt användning av utrustning
 • Bevisade akutvård och första hjälpen till idrottare som är nödvändigt
 • Hjälp skadade idrottare rehabilitera till full styrka
 • Utföra administrativa uppgifter i samband med budget, inköp av utrustning, skada och behandling rapporter och mer

Medan deras jobb kan innebära att arbeta med någon från en professionell idrottsman med en high school fotbollslag, är den grundläggande roll athletic tränare densamma: att förebygga och behandla skador i idrottare.

American Medical Association erkänner idrottstränare som allierade vårdpersonal som arbetar för att förebygga, bedöma, behandla och rehab belastningsskador. Utbildare har omfattande kunskap om första hjälpen eftersom de ofta är först på plats för att ge omedelbar behandling när skador uppstår i idrottstävlingar.

Även lärare arbetar med tränare och idrottare dagligen, de vanligtvis står under överinseende av en legitimerad läkare. De kan träffa den läkare en gång eller två gånger i veckan eller dagligen, beroende på inställningen.

Athletic Trainer Lön

En atletisk tränare lön kan variera beroende på läge, erfarenhet och arbetsgivare.

 • Median Årslön: $ 46.630
 • Topp 10% Årslön: $ 69.530
 • Under 10% Årslön: $ 30.740

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Utbildning Krav och kvalifikationer

Enligt National Athletic Trainers Association, de flesta lärare har en master-eller doktorsexamen. I vissa fall är dessa grader krävs och i andra fall kommer de att hjälpa individen med avancemang.

 • Utbildning: För nästan alla idrotts tränare positioner, åtminstone en kandidatexamen krävs. De flesta högskolor och universitet i hela Nordamerika erbjuda ackrediterade program och med populariteten av college friidrott, det finns gott om möjligheter till klassrummet och klinisk erfarenhet. Utbildare vanligtvis studerar hälsorelaterade kurser som anatomi, fysiologi, nutrition, och bio-mekanik.
 • Licensiering eller certifiering: De flesta stater kräver lärare att ha licens eller registreras. För certifiering, tränare behöver en kandidatexamen från ett ackrediterat athletic utbildningsprogram. Dessutom måste en framgångsrik kandidat för certifiering passera en noggrann granskning. För att behålla certifieringen måste behörighetsinnehavare fortsätta att ta medicinska relaterade kurser och följa normerna i praktiken.
 • Erfarenhet: Genom att arbeta med lag, tränare lär viktiga kommunikationsförmåga att arbeta med läkare, tränare, atletiska direktörer och idrottare.

Athletic Trainer Skills & Kompetens

 • Kommunikationsförmåga: De bästa atletisk tränare stolta över att arbeta med idrottare, tränare och sjukvårdsarbetare på en daglig basis. Detta kräver utmärkt kommunikationsförmåga och ofta fungerar som mellanhand av information från en läkare till tränare eller idrottsman.
 • Fysisk uthållighet: Tränare ska kunna gå, springa och knäböja som krävs för att snabbt behandla skador och arbete med idrottsmän.
 • Social kompetens: Tränare måste trivas i ett team atmosfär och samarbeta i något avseende med läkare, patienter, idrottare, tränare och föräldrar.

Job Outlook

US Bureau of Labor Statistics projekt som anställning av atletisk tränare kommer att växa 23 procent från 2016 till 2026, vilket är mycket snabbare än genomsnittet 7 procent för samtliga yrken.

Utbildare krävs för fler idrottstävlingar än någonsin tidigare eftersom större vikt läggs på säkerhet genom reglering. Med atletisk tränare på plats, idrottslag och grupper kan ofta spara pengar på försäkringskostnaderna.

Arbetsmiljö

Beroende på sport, får utbildare tillbringar större delen av sin tid åt att arbeta inomhus eller utomhus. Normalt är en hel del stående krävs som de konstaterat långa timmars övning som krävs av lag och idrottare i individuella idrotter. Att resa till idrottsevenemang ofta krävs.

Förutom risken för långa timmar, kan risken för akut vård ger stress för tränare. Snabba beslut ofta behövs vid sådana tillfällen. Dessutom kan det finnas tryck för att snabbt få elitidrottare tillbaka från skada och på spelplanen.

Arbetsschema

Om en tränare arbetar med en specifik lag, kommer deras timmar varierar med ebb och flod av lågsäsong, försäsongen och ordinarie säsong. Utbildare som arbetar på sjukhus och kliniker kan ha en mer regelbundet schema och ofta utföra uppsökande arbete på olika platser.

Det är inte ovanligt att lärare på high school nivå även arbete som lärare, som under säsongen kan kräva omfattande timmar totalt (ibland 60 till 70 per vecka).

Jämföra liknande jobb

Människor som är intresserad av att bli idrottstränare kan också överväga följande yrken, som anges med sina median lön:

 • Tränare och scouter: $ 32.270
 • EMTs och ambulanspersonal: $ 33.380
 • Sjukgymnaster: $ 86.850
 • Fritids terapeuter: $ 47.680

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2017

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *