Nytt jobb Meddelande Brev till kunder

Posted on

 Nytt jobb Meddelande Brev till kunder


Lämna ditt jobb samtidigt som dina kunder kommer att kräva en stor bokstav och ännu bättre timing. Skriva meddelandet bokstaven för din nya position är utan tvekan en spännande strävan. Om du hoppas att få dina kunder tillsammans, fokusera på innehållet i Er skrivelse, den optimala tidpunkten, och uppföljning. Läs vidare för att ta reda på hur man spika alla tre.

Fundera över hur din arbetsgivare meddelar nyheterna

Din nya arbetsgivare kan vilja meddela den spännande nyheterna i din lokala tidningens avsnittet “Movers och Shakers”, på deras hemsida, i ett nyhetsbrev eller på sociala medier. Om du är i en bransch som bygger på klient remisser, kommer du vill ta dina kunder med dig. Så undviker blindsiding dem genom att tillkännage nyheten innan de kan höra det från en annan källa.

Fråga din nya arbetsgivare i förskott, om de har för avsikt att publicera nyheten. Om ja, ta reda på när och hur det kommer att hända. Om det före din planerade tillkännagivande datum, be dem att vänta tills du har informerat dina kunder. Säg att du inte vill riskera sådana affärsrelationer. Om deras bottom line som står på spel, kommer din nya bolaget sannolikt underkasta sig denna önskan.

Dina kollegor kan vara det största hotet mot att hålla saker under wraps. För att undvika någon omedvetet ta reda informera dina kunder inom 24 timmar efter uppsägning. Din brev bör redan vara redo att gå.

Uppdatera inte Linkedin förrän du har startat. I själva verket, berättar bara dina mest betrodda familjemedlemmar och vänner för att undvika relationer kris allmänheten. Du vill inte 500 Facebook-användare att vakna upp på nyheter, allt på grund Uncle Bill inte kan dechiffrera mellan en statusuppdatering och ett privat meddelande.

Skapa en tidslinje för meddelande

För att säkerställa en smidig övergång och genial avgång, rikta ditt meddelande strategi med att både dina tidigare och nya arbetsgivare. Din exitstrategi bör överväga tre saker. Ditt brev bör innehålla dessa tre poster till ett minimum.

  1. Informera dina kunder inom 24 timmar efter anmälan
  2. Berätta klienter din ikraftträdandet
  3. Erbjudandet tacksamhet för partnerskapet

Använd en formell tryck bokstav eller ett pressmeddelande för meddelanden affärs. Använder sociala medier, Linkedin och informell e-post till meddela vänner, familj och andra nödvändiga parter som inte är direkt knutna till din verksamhet.

Skriv ett effektivt brev till dina kunder

Var professionell, positiv och nådig i ditt brev, tacka din tidigare arbetsgivare och befintliga kunder för den roll de har spelat i din framgång. Därefter uttrycker optimism inför spännande framtid i beredskap. Slutligen, låt dina kunder vet när du kommer officiellt att börja se till att de kan adekvat förbereda sig för förändringen.

Dina kunder kommer också att behöva veta vad som väntar. Vad, om något, kommer att förändras när det gäller att göra affärer med dig? Eller, om de bor med din tidigare arbetsgivare, som kommer att ta över sitt konto?

Exempel på ett nytt jobb Announcement Letter

Nedan är ett exempel på ett nytt jobb tillkännagivande brev som marknadschef kan skicka till sina klienter.

Ämne: Ny Position Meddelande

Kära kontaktnamn

Jag ser fram emot att kunna meddela att jag har gått NEWMarketing och kommer att börja på Augusti 7. Jag är så tacksam för sex underbara år på OLDMarketing och för viktig roll du har spelat i min framgång. Jag inbjuder dig att gå med mig i detta spännande nytt kapitel för att fortsätta vår ömsesidigt fördelaktigt partnerskap. Du skulle få samma engagemang och hängivenhet från mig, med ytterligare stöd från en topp byrå med hundratals framgångsrika kampanjer som vände sina kunders varumärken i välkända namn.

Jag är övertygad om att denna förändring kommer att ge mig mer autonomi och tid att tjäna dig i alla dina marknadsföringsinsatser och mål. Men om du väljer att bo med NEWMarketing skulle Laura Marks vara din nya agent börjar 7 augusti.

Tveka inte att nå ut med några frågor och vet att jag kommer att göra allt jag kan för att göra detta till en smidig övergång.

Med vänlig hälsning,

John Stewart

john@newmarketing.com
123 Park Street
Anytown, USA
(800) 123-4567

Ordna en uppföljningsmöte

Nu när du har meddelade nyheten till dina kunder, är det dags för uppföljningsmöte – per telefon eller ansikte mot ansikte -för aktivera en före och efter avresa strategi för en smidig övergång. Om de ännu inte har bestämt hur de ska gå vidare när det gäller ditt partnerskap, förbereda en försäljning pitch för mötet.

Skriv en detaljerad lista över alla de sätt på vilka du har bidragit till att göra företaget till en framgång. Från de vinnande kampanjer du spetsen och intäkter du fört in på hög kaliber kunder du säkrade, se till att varje bidrag är där. Du måste övertyga dina kunder att du är avgörande för deras framgång. Så ta fram dessa färdigheter och egenskaper som skiljer dig från resten av flocken.

Om de väljer att bo med din tidigare företag, inte ta det personligt, eftersom bekvämlighet kan vara anledningen. Kom ihåg att ingenting är ändlig. De kanske vill återanställa dig i framtiden. Så garantera en trevlig avgång som slutar på ett positivt sätt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *