Hur man nämna en remiss i ditt personliga brev

Posted on

Hur man nämna en remiss i ditt personliga brev

Om du känner någon på ett företag eller någon med en stark koppling till ett företag, kan det vara bra att nämna dem i ditt personliga brev när du ansöker om ett jobb. Att ha en remiss kan hjälpa dig att stå ut från mängden när du är jobbsökande.

Nämna att du har ställts av någon är som att få en anställning referens i förväg. Rekryterare och rekryterare kommer sannolikt att ta en närmare titt på kandidater med vilka de delar en ömsesidig kontakt, och av goda skäl: studier har visat att anställa genom personal remisser resulterar i snabbare, billigare, effektivare hyra än att förlita sig på arbetsplatser.

Remiss anställer tenderar också att komma igång snabbare, passar bättre och vistelse med företaget längre.

Tips: Nämna din hänvisning och delade anslutningen i ditt personliga brev kan göra skillnad i att hjälpa din ansökan få märkt av potentiella arbetsgivare.

Det ger också rekryter något sammanhang för ditt arbete bakgrund och ger ytterligare information om dig.

Vad är en remiss brev?

En remiss följebrev nämner en ömsesidig anslutning när du söker jobb. Du kanske har ställts av en kollega, en vän, en anställd på företaget du är intresserad av en kund eller leverantör, eller till och med din college karriär kontor.

Fördelarna med hänsköts

Avses kandidaterna är en ledande leverantör av nyanställda, och många arbetsgivare aktivt söka remisser vid anställning för öppna positioner. 3 Även om ett företag inte har ett formellt anställd remiss program är remisser typiskt välkomnas som ett sätt att påskynda anställningsprocessen och säkra starka kandidater för lediga jobb.

Att ha en remiss namn att nämna i ditt personliga brev hjälper rekryteraren att förstå den delade anslutning du har med dem eller deras arbetsgivare. En remiss hjälper också relatera din upplevelse till öppet läge, och beroende på hur du känner den nationella partiet, kan ge en inblick i hur väl du kan passa in på företaget.

Din personliga brev ger också en möjlighet att kort belysa din utbildning, färdigheter och kvalifikationer för jobbet. Förutom att nämna din hänvisning, har du möjlighet att lägga till några specifika exempel på varför du är den bästa kandidaten för tjänsten och dela andra detaljer som inte ingår i ditt CV.

Vem ska be om en remiss

Det finns många olika sätt att hänvisas till ett jobb. En anslutning på ett företag kan undersöka om du har ett intresse av att utforska nya möjligheter. Du kanske upptäcker att du är ansluten med en anställd på Linkedin. Innan du ansöker om ett jobb, ta en titt för att se vilka ni känner till organisationen.

Obs: Remissen behöver inte vara en affärsförbindelse. Du kan be någon du känner på företaget eller som har en kontakt på företaget om de skulle rekommendera dig för ett jobb.

Var noga med att kontrollera med individen i förväg och fråga om de är villiga att ge dig en remiss . Även om du är säker på att de skulle gå i god för dig, vilket ger en potential remiss de heads-up säkerställer att de kommer att vara redo och kunna erbjuda bästa möjliga rekommendationen, med tanke på arbetets krav.

Du kan skicka ett brev eller e-post ber om en remiss , vilket ger personen tid och möjlighet att tänka igenom vad de kan göra för dig, och hur man ska gå. Frågar skriftligen ger också din anslutning ett ut om de inte är bekväma att hänvisa dig.

Hur man nämna en remiss

  • Nämn som hänvisar dig. När du använder en  remiss i ditt personliga brev , nämna dem i första stycket. Inkludera individen med namn och beskriva din samband med dem också.
  • Förklara hur du känner personen. Ge en kort redogörelse för hur du känner personen och förklara hur de kom att bli bekant med ditt arbete kvalifikationer och kunskaper.
  • Beskriv varför de rekommenderar dig. Om personen rekommenderar vi att du ansöka om detta speciella läge, passa på att nämna varför de stödja dig. Vilka specifika kvaliteter av era gjort dem tror att du skulle vara en bra passform för företaget och för jobbet? Vad har du att erbjuda företaget?

Här är ett exempel på ett inledande stycke nämna att den sökande har ställts av en kollega:

Prov: Min kollega Amy Smith rekommenderade att jag kontakta dig direkt om säljare position vid ABC har Inc. Amy och jag arbetat nära i branschen i många år, och hon trodde att företaget skulle vara en bra passform för min stil och erfarenhet i försäljning. Hon påpekade att som en framgångsrik, prisbelönt säljare, skulle jag vara ett utmärkt komplement till teamet på ABC, Inc.

Tips för att skriva en remiss brev

Namedropping kommer inte lätt för vissa människor, särskilt om du redan brottas med hur man skriver om dina prestationer och sälja dig själv till en rekryteraren. Även om det kan vara en utmaning, hänvisas till ett jobb kan ge dig ett uppsving gentemot konkurrenterna. Åtminstone bör det hjälpa dig att komma i fråga för en intervju. I bästa fall kan det ge dig en fot i dörren som kan leda till ett jobberbjudande.

Omdöme exempel. Om du är osäker på vad jag ska skriva, hjälper det att titta på exempel på följebrev, även om du vill skräddarsy ditt brev för att passa dina specifika personliga och professionella förhållanden.

Nämn remiss förskott. Kom ihåg att inkludera en kort omnämnande av din hänvisning och rekommendationen direkt i ditt personliga brev. Denna strategi sätter remiss på framsidan av läsarens sinne, vilket ger dem sammanhang för den information som följer.

Gör det bästa första intrycket. Expandera på dina styrkor och varför du är den bästa kandidaten för jobbet. Ditt personliga brev erbjuder en chans att göra ett starkt första intryck, eftersom det är sannolikt det första en rekryteraren ser, kanske till och med innan ditt CV.

Dela dina prestationer. Nämn korta exempel på dina framgångar på arbetsplatsen för att bevisa att du är den mest kvalificerade personen för jobbet.

Noggrant korrekturläsa ditt brev. Som med alla affärskorrespondens, se till att du korrekturläsa ditt personliga brev för korrekt stavning och grammatik, och kontrollera att informationsmatcher i alla de dokument du skickar.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *