Hur man skriver en brev – Följebrevet Prover & Writing Tips

Posted on

Hur man skriver en brev - Följebrevet Prover & Writing Tips

Behöver du skriva ett personligt brev för att ansöka om ett jobb? I de flesta fall är svaret ja. Din personliga brev kan betyda skillnaden mellan att få en anställningsintervju eller har ditt CV ignoreras, så det är förnuftigt att ägna nödvändig tid och ansträngning för att skriva effektiva följebrev.

Här är all information du behöver för att skriva ett brev som kommer att få din ansökan märkt. Granska dessa tips för vad som ska ingå i ett brev, hur du formaterar det, och exempel på många olika professionellt skrivna följebrev.

Vad är ett personligt brev?

Innan du börjar skriva ett personligt brev, bör du bekanta dig med dokumentets syfte. Ett följebrev är ett dokument skickas med ditt CV för att ge ytterligare information om din kompetens och erfarenhet.

Brevet innehåller detaljerad information om varför du är kvalificerad för det jobb du söker. Inte bara upprepa vad som finns på ditt CV – snarare innehålla specifik information om varför du är en stark match för arbetsgivarens jobb krav. Tänk på ditt personliga brev som ett säljargument som kommer att marknadsföra dina referenser och hjälpa dig att få intervjun. Som sådan, vill du se till att din personliga brev gör den bästa intryck på den person som ser över den.

Ett följebrev medföljer vanligtvis varje återuppta du skickar ut. Arbetsgivarna använder följebrev som ett sätt att sålla sökande till lediga jobb och för att bestämma vilka kandidater de vill intervjua. Om en arbetsgivare kräver ett personligt brev, kommer den att visas i platsannonsen. Även om företaget inte be om en, kanske du vill inkludera en ändå.

Det kommer att visa att du har lagt lite extra möda på din ansökan.

Olika typer av Cover Letters

Det finns tre allmänna typer av följebrev. Välj en typ av brev som matchar din anledning för att skriva.

  • Den ansökningsbrevet som svarar på en känd öppnings jobb ( se följebrev prover )
  • Den prospektering brev som frågar om möjliga positioner ( se utredning brev prover )
  • Den nätverks brev som begär information och hjälp i ditt jobbsökande ( se nätverks brev exempel )

När du ansöker om ett jobb som har lagts av ett företag som är uthyrning, kommer du att använda ”ansökan bokstaven” stil.

Vad som ska ingå i ditt personliga brev

Ett följebrev bör komplettera, inte kopiera, ditt CV. Dess syfte är att tolka data orienterade, saklig CV och lägga till en personlig touch på din ansökan om anställning. Ta reda på mer om skillnaderna mellan ett CV och ett personligt brev så att du börjar skriva ditt personliga brev med rätt inställning.

Ett följebrev är ofta så snabbt som möjligt skriftlig kontakt med en potentiell arbetsgivare, skapar en kritisk första intryck. Något som kan tyckas vara ett litet fel, som ett stavfel kan få din ansökan knackade omedelbart från listan. Å andra sidan, även om ditt följebrev är felfri och perfekt skrivit om det är generisk (och gör ingen hänvisning till företaget, eller någon detaljerna i arbetsbeskrivningen) är det också sannolikt att förkastas av en anställning chef.

Effektiva följebrev förklara orsakerna till ditt intresse för den specifika organisation och identifiera dina mest relevanta kunskaper eller erfarenheter. Bestäm relevans genom att noggrant läsa arbetsbeskrivningen, utvärdera färdigheter som krävs och matcha dem till dina egna kunskaper.

Tänk på fall där man tillämpade dessa färdigheter och hur du skulle vara effektivt i den position som finns tillgänglig.

Granska en lista över vad som ska ingå i ett personligt brev för ett jobb innan du börjar.

Vad att utelämna ditt personliga brev

Det finns några saker som du inte behöver ta med i de följebrev du skriver. Brevet handlar om dina kvalifikationer för jobbet, inte om dig personligen. Det finns ingen anledning att dela någon personlig information om dig själv eller din familj i den. Om du inte har alla kvalifikationer arbetsgivaren söker, inte nämna det. Istället fokuserar på referenser du har som är en match. Inte nämna lön om inte bolaget ber om dina löneanspråk. Om du har frågor om jobbet, lönen, schemat, eller fördelarna, är det inte lämpligt att nämna dem i brevet.

En sak som är mycket viktigt är att inte skriva för mycket. Håll ditt brev fokuserad, koncis och några stycken i längd. Det är viktigt att förmedla bara tillräckligt med information för att locka rekryteraren att kontakta dig för en intervju.

Om du skriver för mycket, det förmodligen inte kommer att läsas.

Anpassa ditt personliga brev

Det är mycket viktigt att ditt följebrev anpassas till varje tjänst du söker till. Detta innebär mer än att bara ändra namnet på företaget i själva brevet.

Varje brev du skriver ska anpassas för att inkludera:

  • Vilket jobb du söker (inkludera jobbtitel i din inledande stycket)
  • Hur du lärt dig om jobbet (och en remiss om du har en)
  • Varför du är kvalificerad för jobbet (vara specifik)
  • Vad du har att erbjuda arbetsgivare och varför du vill arbeta på detta specifika företag (matcha dina kunskaper till arbetsbeskrivning och läsa på organisationens uppdrag, värderingar och mål för att nämna i ditt brev)
  • Tack för att du övervägs för jobbet

Täck brevskrivandet riktlinjer

Här är en översikt över de objekt som bör ingå i varje brev. Innan du börjar, kan det vara bra att se över vissa följebrev prover, bara så att du har en visuell hur allt passar på sidan.

Dessa följebrev exempel både skriftligt och e-post, är konstruerade för en mängd olika typer av jobbansökningar och sysselsättning förfrågningar. Vara noga med att ta sig tid att anpassa ditt brev, så det är ett starkt stöd för din förmåga att göra jobbet som du söker.

Header
Ett följebrev ska börja med båda och arbetsgivarens kontaktuppgifter din (namn, adress, telefonnummer, e-post) följt av datum. Om detta är ett e-postmeddelande i stället för en faktisk brev inkludera dina kontaktuppgifter i slutet av brevet, efter din signatur.

Dina kontaktuppgifter bör innehålla:
Först och efternamn
Gatuadress
City, State Zip
Telefon
E-post

Salutation
Börja din personliga brev hälsning med “Dr./Mr./Ms. Efternamn.” Om du är osäker på om din kontakt är man eller kvinna, kan du skriva ut sitt fullständiga namn. Om du inte känner till arbetsgivarens namn, helt enkelt skriva “Kära rekryteraren.” Detta är bättre än den generiska och formella, ”Till den det berör.”

Granska information om hur man väljer rätt följebrev hälsning för att välja en som fungerar för jobbet och företaget du söker till.

Inledning
Börja din inledning genom att ange vilket jobb du söker. Förklara var du hört talas om jobbet, särskilt om du hört talas om det från en kontakt i samband med företaget. Kortfattat tala om hur din kompetens och erfarenhet passar företaget och / eller position; detta kommer att ge arbetsgivaren en förhandsvisning av resten av ditt brev. Ditt mål i inledningen är att få läsarens uppmärksamhet. För att komma igång, se exempel på engagerande öppnings meningar för följebrev.

Body
i ett stycke eller två, förklara varför du är intresserad av jobbet och varför du gör en utmärkt kandidat för positionen. Nämn specifika kvalifikationer som anges i platsannonsen, och förklara hur du möter dessa kvalifikationer. Inte bara upprepa ditt CV, men ger konkreta exempel som visar dina förmågor.

Kom ihåg att handlingar säger mer än ord, så gör inte bara ”berätta” för läsaren att du är, till exempel, en stor lagspelare med god kommunikationsförmåga och en utmärkt känsla för detaljer. Använd i stället konkreta exempel från din arbetslivserfarenhet till ”Visa” dessa egenskaper i aktion. Här finns mer information om vad som ska ingå i kroppen delen av ett personligt brev.

Stängning
I stängnings delen av ditt personliga brev, upprepa hur dina kunskaper gör dig en stark passform för företaget och / eller position. Om du har utrymme (kom ihåg, precis som ditt CV, bör ditt personliga brev vara längre än en sida – här finns mer information om hur länge ett följebrev bör vara) kan du också diskutera varför du vill arbeta på det specifika företaget.

State som du vill möjlighet att intervjua eller diskutera arbetstillfällen. Förklara vad du ska göra för att följa upp, och när du kommer att göra det. Tack arbetsgivaren för hans / hennes övervägande.

Signatur
Använd en gratis nära, och sedan avsluta brev med din signatur, handskrivna, följt av ditt skrivit namnet. Om detta är ett e-postmeddelande, helt enkelt inkludera ditt skrivit namn, följt av dina kontaktuppgifter, efter gratis nära.

Formatera ditt personliga brev

Din följebrev ska formateras som en professionell affärsbrev. Typsnittet ska matcha teckensnitt du använde på ditt CV, och bör vara enkel och lätt att läsa. Grundläggande typsnitt som Arial, Calibri, Georgia, Verdana och Times New Roman fungerar bra. En teckenstorlek på 10 eller 12 poäng är lätt att läsa. Standard marginalerna är en” på toppen, botten och vänster och höger sida på sidan.

Lägg ett utrymme mellan huvudet, hälsning, varje punkt, stängning, och din signatur. Du kan minska teckensnitt och marginalstorlekar för att hålla dokumentet på en enda sida, men var noga med att lämna tillräckligt vitt utrymme för ditt brev för att vara lätt att läsa.

Redigera och korrekturläsa ditt brev

Kom ihåg att redigera och bevis ditt personliga brev innan du skickar det. Det kanske låter fånigt, men se till att du inkluderar rätt arbetsgivare och företagsnamn – när du skriver flera följebrev på en gång, är det lätt att göra ett misstag. Skriva ut och läsa brevet högt är ett bra sätt att fånga små stavfel, såsom saknade ord eller meningar som låter konstigt.

Alltid dubbelkolla stavningen av kontaktens namn, liksom företagets namn. Här finns fler tips för korrekturläsning ett brev. Om möjligt, värva en vän eller en familjemedlem för att korrekturläsa ditt personliga brev, som två par ögon är bättre än en och även professionella korrekturläsare inte alltid fånga sina egna misstag.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *