Skriva ett tackbrev för ett jobb Remiss

Posted on

Skriva ett tackbrev för ett jobb Remiss

Oavsett om du är en instegsjobb kandidat eller en erfaren professionell avancera på karriärstegen, är det viktigt att utveckla och upprätthålla varaktiga relationer med kollegor i din bransch. Även i dagens arbetsmarknad, vad som brukade kallas ”de gamla pojkarnas nätverk” lever och mår bra, ofta ha en professionell kontakt villig att hänvisa dig till en önskvärd befattning kan göra skillnad i om du poäng en intervju eller inte.

Ett sätt att befästa detta förhållande är att förmedla ditt tack skriftligen till kontakter som hänvisar dig till ett jobb, även om du inte få ett jobberbjudande. Dessutom kommer din e-post eller not låt dem veta statusen på din ansökan och kan hålla dem på jakt efter andra positioner hänvisa dig till.

Vad ska ingå i din referal tackbrev

När du säger tack, det är viktigt att på ett korrekt och formellt tacka dem som har tagit sig tid och använde sitt inflytande för att ge dig en positiv remiss. Här är exempel på ett tackbrev som du kan skicka (via e-post, e-post, eller Linkedin) till en person som har ställt dig för ett jobb.

När du skriver brev eller e-postmeddelandet, se till att ge personen en statusuppdatering på din ansökan eller jobberbjudande, liksom tacka dem uppriktigt för remiss.

Om du skickar ett tack meddelande via e-post, finns det ingen anledning att inkludera din returadress eller din kontakt adress. Utnyttja en tydlig ämnesrad (till exempel ”Tack från [Ditt namn]” eller “Tack – [Ditt namn]) och listan dina kontaktuppgifter i din signatur.

Du bör basera ditt beslut om hur man ska hantera mottagaren beroende på hur väl du känner dem. Om du har känt och kommunicerade med dem ofta, det är bra att ta itu med dem vid deras förnamn. Men om de har varit din chef eller college instruktör inom en formell, konservativ inställning, användning ”Mr. / Ms / Professor”följt av deras efternamn.

Tänk på att dessa prover tillhandahålls endast som exempel – i stället för att bara kopiera och klistra in dem, bör du skräddarsy dem att reflektera dina egna förutsättningar och personliga tonfall.

Se även nedan för ett exempel på ett e-postmeddelande tack brev för en remiss.

Sample tackbrev om en remiss

Ditt namn
Din adress
Din Stad, delstat postnummer
Ditt telefonnummer
Din e-post

Datum
Namn
Titel
Organisation
Adress
Stad, delstat postnummer

Dear Mr Jones,

Tack så mycket för att hänvisa mig till Junior revisor [eller insats andra titlar jobb] position vid ABCD. Jag är tacksam för den tid du tillbringade granska min ansökan och rekommendera mig för jobbet.

Jag ville dela med dig den spännande nyheten att jag har valts ut för en personlig intervju med ABCD är rekryteraren nästa vecka. När hon ringde mig för att ställa in en tid för den här intervjun, hon uttryckligen nämns hur imponerad hon var av remiss brev som du skrev på min räkning.

Återigen, tack så mycket för din hjälp. Jag uppskattar den hjälp du har gett mig, Jag ska hålla er uppdaterade om hur intervjun går!

Vänliga hälsningar,

Ditt namn

Tackbrev för remiss Email

Ämne: Thank You från Dave

Kära Tim,

Tack både för att varna mig den senaste jobb öppning på företaget och för frivilligt erbjuder sig att ge din hyra kommitté med en remiss för min räkning dig. HFT Industries har en underbar rykte som en branschledare, och jag uppskattar verkligen din förtroende för mig.

Jag tror att min intervju med Stanley gick bra, och jag räknar med att träffa Sheila senare i veckan för en andra intervju. Stanleys beskrivning av företaget och vad mitt ansvar skulle omfatta skulle jag hyras, stelnat mitt djupa intresse för att ansluta ditt team. Jag ska hålla er uppdaterade när jag går igenom anställningsprocessen.

Återigen, tack för ert stöd – Jag håller tummarna att vi snart kan vara kollegor på HFT Industries!

Dave Jones

Tackbrev för när du fick jobbet

Ämne: Tack!

Kära Nancy,

Jag skriver i dag att tacka er för att införa mig till Bob Anderson, butikschef på Eckles Hardware. Inte bara fick jag en intervju för en detaljhandel läge, men jag var också anställt och jag kommer att börja min utbildning i två veckor.

Hör av dig om jag någonsin kan göra något för att återgälda tjänsten. Jag uppskattar verkligen vad du har gjort för mig.

Med tacksamhet,

Annabelle

Mer om tackbrev

Review råd om hur man skriver ett tackbrev inklusive vem du ska tacka, vad jag ska skriva, och när man ska skriva en sysselsättningsrelaterade tack brev. Även recension annat prov tackbrev, som inkluderar ett tackkort för en anställningsintervju, praktik tack brev, tack för en informativ intervju, tack för hjälpen, och en mängd ytterligare intervju tack brev prover.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *