Skillnaden mellan ett jobb ombord och Search Engine

Posted on

 Skillnaden mellan ett jobb ombord och Search Engine


Det kan vara förvirrande att skilja mellan ett jobb ombord och ett jobb sökmotor, men det är klokt att veta var de platsannonser som du hittar på nätet kommer ifrån. Vanligtvis i ett personligt brev, du tala om hur du hittat platsannons. Enkelt uttryckt; ett jobb ombord är en webbplats som inlägg jobb tillhandahålls av arbetsgivaren, medan jobb sökmotorer skura webben och samlade platsannonser från jobbsajter och arbetsgivar webbplatser.

Job Boards

Med anslagstavlor, har företagen uttryckligen nämns sina öppna lägen och ofta accepterar jobbansökningar direkt genom jobb ombord. Arbetsgivarna betalar vanligtvis en avgift till jobb ombord att lista sina jobb på plats – i huvudsak, platsen Lager meritförteckningar och säljer arbetsgivare tillgång till dem.

Monster, den största och mest kända jobb ombord, är en styrelse med inlägg över ett brett spektrum av branscher. I själva verket  erbjuder ett bredare utbud av arbetstillfällen, inklusive kontrakt positioner, arbete-at-home möjligheter, sommarjobb och volontärarbete. Careerbuilder  fokuserar mer på människor med en kandidatexamen.

Andra mer specialiserade styrelser fokusera på en viss bransch. Dice , till exempel, är en ledande plats för högteknologiska jobb. Karriär Bank  och  eFinancial Karriärer  fokus på finans- och banksektorn. Variety Karriär  inlägg medie jobb i tv, radio och produktion. TalentZoo  omfattar reklam och marknadsföring.

Mycket nischade jobbfokus på mycket specifika yrken: en rigg ingenjör skulle söka arbete på  Rigzone.com ; Om du är en expert på naturliga språk,  NLPPeople.com  är arbetsplatsen för dig.

Andra nischade skivor tillgodose en del av arbetsmarknaden som nybörjar jobb, sommarjobb eller praktikplatser.

Sökmotorer

Faktiskt och  SimplyHired  är två av de mest populära jobb sökmotorer, och de samlar miljontals listor på sina plattformar. (I själva verket är både ett jobb sökmotor och ett jobb ombord.)  LinkUp  söker igenom webbplatserna för små, medelstora och stora arbetsgivare utan att inkludera input från jobb styrelser.

Nisch jobb sökmotorer, som  gröna jobb Bank  eller  JobsOnTheMenu , samla jobb från olika industri eller karriär specifika webbplatser.

Boards vs. sökmotorer

Du kommer att hitta ett bredare utbud av platsannonser på jobb sökmotorer eftersom de innehåller listor från flera källor. Men du kan också behöva titta igenom dubbla listor och se till att lediga platser är fortfarande tillgänglig.

Dessutom kan rikta en bred jobbsökning vara svårt. Om du söker ett stort företag, kan du få hundratals, eller tusentals, resultat. Lägga parametrar såsom plats kan hjälpa begränsa resultaten.

Om du hittar en möjlighet genom ett jobb ombord, kan du behöva registrera sig på webbplatsen, och en del även kräver en avgift för att gå med. Du kan också ta itu med en massa spam och reklam.

En övergripande strategi

Dessutom, tänk på att mycket få hyr ske genom jobb styrelser. I en artikel på PBS , rapporterade arbetsgivare som bara 1,3 procent av sina hyr kom från Monster och 1,2 procent genom Careerbuilder.

För att maximera ditt jobbsökande, använder både anslagstavlor och motorer jobbsökande tillsammans med en mängd olika platser, eftersom ingen enskild plats söker alla platsannonser.

Utöver detta, inte begränsar ditt jobbsökande till källor på nätet. De allra flesta hyr kommer genom nätverk. Minst 60 procent av alla jobb finns på detta sätt, och vissa källor citera ännu högre statistik.

För att maximera dina chanser att hitta ett jobb, kommer du att älska och bli anlitade för tjänsten, att skapa en multi-stift strategi inklusive nisch och allmänna motorer jobbsökande och anslagstavlor och nätverk.

Framför allt inte hålla ditt jobbsökande under ditt hat (även om din nuvarande sysselsättningsläget innebär att du måste vara diskret på sociala medier och på jobbet). Berätta för alla du vet att du letar. Schema kaffe datum med kontakter som du inte har sett på ett tag, och bär visitkort om du stöter på en anslutning socialt som kanske har ett försprång.

Ställ in informativa intervjuer med människor som har jobb som du vill, och fråga dem hur de fick där de är idag.

Kom ihåg: målet är inte bara för att få hyra. Det är att hitta ett jobb som är tillfredsställande, vid en arbetsgivare som är en bra kulturell passform och som betalar lämpligt för rollen och för din kompetens och erfarenhet. För att göra det hända, måste du dra nytta av varje resurs till ditt förfogande – inte bara jobb styrelser och sökmotorer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *