Sports Agent Job Description: Lön, kompetens & More

Posted on

Sports Agent Job Description: Lön, kompetens & More

Idrottsagenter representerar intresse idrottare, särskilt i kontraktsförhandlingar. De hanterar också sponsring, PR och finansiell planering. Professionella idrottsmän ofta registrerar sina första professionella kontrakt i sena tonåren eller tidiga 20-talet och sällan har erfarenhet eller utbildning för att fullt ut förstå de juridiska komplexiteten involverade. I fallet med hög profil idrottare, dessa avtal ofta för hundratusentals eller miljontals dollar, och idrottare behöver vägledning hanterar dessa ekonomi.

Sport agent Arbetsuppgifter och ansvar

Idrottsagenter måste vara skickliga på följande uppgifter för att bli framgångsrik på sina arbeten:

 • förhandlings
 • Att ha kunskaper om sina kunders sport
 • att samla in data
 • analysera statistik
 • kampanjer
 • nätverk
 • salesmanship

Den största ansvaret för idrottsagenter vanligtvis förhandla kontrakt för spelarna de representerar. För att göra det på ett effektivt sätt, agenter måste till fullo förstå sina kunders värde på marknaden, vilket innebär att veta sporten samt chefer eller andra lagledare förhandlar på andra sidan av bordet.

Agenter måste kunna identifiera jämförbara spelare vars kontrakt skulle kunna tjäna som utgångspunkt för vad deras kunder söker. Idrottsagenter ska kunna presentera fullständiga statistiska analyser som visar sina kunder förtjänar kontrakten de söker.

På många sätt är agenter som säljer sina kunders värt för lag i ligorna där de spelar och hitta de allmänna chefer i de ligor som värde vad deras kunder erbjuder. Detta värde kommer i form av lek på fältet, domstolen eller isen, och det kommer också i form av marknadspotential för laget. En populär eller framgångsrik aktör kan öka biljettförsäljning eller jersey försäljning. En agent kan också hjälpa spelare att öka sina intäkter genom intyget.

Sports Agent Lön

Medan några agenter kan göra miljoner representerar högprofilerade idrottare som registrerar kontrakt värda tiotals miljoner dollar, de flesta agenter som arbetar med idrottare i mindre skala.

 • Median Årslön: $ 59.829
 • Topp 10% Årslön: $ 90.000
 • Under 10% Årslön: $ 27.000

Källa: Payscale.com

Utbildning, och certifiering

Kontrakt kan vara komplexa, så agenter måste ha det juridiska och finansiella erfarenhet och skicklighet för att hantverk dokument som bäst passar deras kunders behov. Idrottsagenter kommer från en mängd olika bakgrunder.

 • Utbildning: Även om det inte helt nödvändigt, ofta är en juristexamen den bästa vägen till en karriär som sport agent. Eftersom avtalsförhandlingar är en så viktig del av jobbet är det viktigt för agenter att ha en rättslig grund. Många idrottsagenter är utexaminerade Sports Management program på grundnivå som sedan gå vidare för att lägga till en juristexamen. Agenter som inte har en juristexamen i allmänhet behöver arbeta med någon som inte har juridisk expertis att granska avtal och ge råd om detta.
 • Certifiering: olika ligor eller spelare föreningar kräver ofta agenter att certifieras för att representera spelare. Dessa certifieringar varierar mellan ligor.

Sport agent Skills & Kompetens

Att vara en sport agent blandningar affärer och försäljning färdigheter med en passion för sport. Inte alla älskar den affärsmässiga sidan av sport, men agenter måste ha försäljning och marknadsföring färdigheter för att hjälpa sina kunder att få bästa möjliga ekonomiska avkastning för sina atletiska förmågor.

 • En kärlek till sport: Agents behöver den högsta nivån av kunskap om sport deras kunder spela, och det bästa sättet att vara bra på att få denna kunskap är att verkligen njuta analysera sport, dess aktörer och dess olika grupper.
 • Människor färdigheter: Professionell idrott innebära en stor press och en hel del mycket starka personligheter. För att göra sitt jobb bra, framgångsrika agenter måste kunna kommunicera effektivt och professionellt med idrottare och lag chefer.
 • Försäljnings färdigheter: Att få en idrottsman ett bättre avtal eller ett stöd ofta handlar om att göra en effektiv säljargument. Det innebär att göra den nödvändiga forskningen och visar laget varför affären är bra för dem, liksom kunden.
 • Persistence: De bästa inte möts över en natt, och bygga en kundbas också tar tid. Det tidiga arbetet med kontraktsförhandlingar börjar ofta lika mycket som ett år innan ett nytt avtal verkligen uppnås, och agenter just har börjat vanligtvis måste sätta in års arbete i branschen innan säkra sina egna kunder.

Job Outlook

tillväxt jobb för agenter representerande idrottare och underhållare projiceras på 3 procent för årtiondet slutar i 2026, enligt Bureau of Labor Statistics. Detta är signifikant mindre tillväxt än 7 procent genomsnittliga projiceras för arbeten som helhet.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön varierar beroende på om en agent fungerar självständigt eller som en del av en större byrå. Någon just har börjat som en del av en byrå skulle få i uppdrag att göra forskning för att stödja förhandlingar är övervakas av en mer erfaren agent. En agent som arbetar oberoende av varandra kommer att vara ansvarig för hela processen. Personal kan vara tillgängliga för att hjälpa till, men oberoende agent fortfarande kommer att ha ett bredare ansvar.

Arbetsschema

Att vara en sport agent är en mycket krävande arbete som ofta innebär att vara tillgänglig hela tiden för att tjäna kundernas behov och upprätthålla sin yrkes bilder. När han inte arbetar direkt för att ta itu ett kontrakt förhandling eller lösa ett problem, agenter måste analysera statistik och förbereda för framtida förhandlingar.

Hur får jobbet

TILLÄMPA

Idrottskarriär Finder och Work in Sports ger platsannonser för karriärer inom sport.

knyt kontakter

Etablera en stark rykte i Sports Management eller andra jobb kan hjälpa starta en karriär som agent.

Jämföra liknande jobb

De färdigheter som krävs för att vara en bra sport agent översätta väl till andra yrken som är tillämpliga på andra områden av professionell sport management. Några av dessa positioner och deras median årslöner inkluderar:

 • Advokat: $ 119.250
 • Finansdirektör: $ 125.080
 • Marknadschef: $ 132.230

Källa: US Bureau of Labor Statistics

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *