Tips för undergrads Söker en idrottskarriär jobb

Posted on

Tips för undergrads Söker en idrottskarriär jobb

En karriär inom idrott anses vara ett drömjobb för många människor, och det finns många vägar in i området. När folk tänker om sport, de tänker ofta på de tävlande, men det finns många andra jobb som finns för att stödja dessa idrottare eller för att främja dem eller lagen eller ligor de representerar.

Även om det finns många olika typer av jobb, det är en konkurrensutsatt område. De som kommer att ha mest framgång att få en fot i dörren och framåt ofta är de som börjar lägga grunden för sin karriär i college.

Olika typer av idrottskarriärer

Verksamheten av sport är bred och nästan varje yrkesområde kan anslutas till sport på något sätt. Några av de vanligaste vägarna är:

  • Verksamheten: Idrottslag och idrottstävlingar, oavsett hur stor eller liten verksamheten fortfarande är företag och måste vara som sådan. Detta innebär att de kommer att behöva revisorer, bokhållare, administratörer och mer. Vid de högsta nivåerna, de som arbetar med siffror måste vara skicklig på att förstå specifika frågor som lönetak och professionella kontrakt. Vid de lägsta nivåerna, är erfarenhet av insamling och komma förbi med begränsade resurser värdefulla.
  • Sport management: Detta är en bred kategori kan variera från high school atletiska direktörer hela vägen upp till chefer för stora professionella sport franchising. Den innehåller även agenter som representerar idrottare, och det är inte ovanligt för dem att ha lag grader.
  • Marknadsföring / PR: att sälja biljetter, idrottslag måste konkurrera med andra underhållning alternativ på sina marknader förutom andra idrottslag. Marknadsföring ett lag och dess spelare är en stor del av detta, och erfarna marknadsförare kan få det att hända.
  • Journalistik / sändning: De flesta journalister fungerar inte för idrottslag, men för nyhetsorganisationer som täcker lagen. Men programföretag normalt är anställda av lagen, och det är inte heller ovanligt att utskrifts journalister att övergå till PR sidan av verksamheten och arbeta för ett lag eller en liga ägda nyhets utlopp.
  • Hälsovård: Stora professionella idrottslag har sina egna lag läkare, som är läkare som är specialiserade på idrottsmedicin. Dessutom har många sjukgymnaster arbetar specifikt med idrottare.
  • Coaching / scouting: De flesta tränare och scouter är tidigare spelare, men de är inte nödvändigtvis spelare som tävlade på högsta nivå. Vissa är, men många är idrottare som flyttas till dessa roller när de insåg deras speldagar var över.

College erfarenhet / Praktik

Sport karriärer börjar ofta i college. De flesta college atletisk avdelningar anställa studenter att arbeta nybörjar jobb i sina affärskontor eller i sina sportinformationsavdelningar, som är specialiserade på att ge detaljerad information till lokala nyhetskanaler om lag och idrottare. Jobb finns också för student journalister och student programföretag på studentdrivna tidningar, radiostationer, eller TV-stationer. Högskolor med sportmedicinska program hjälper ofta personalteam med atletisk tränare.

Av campus, mindre ligan idrottslag regelbundet anställa praktikanter för liknande roller med sina franchisetagare, liksom omgivande nyhetsorganisationer eller broadcast dotterbolag som täcker området college lag. Det finns ofta ett samarbete mellan närliggande institutioner och universitet som kan leverera praktikanter på en regelbunden basis.

Nätverk och bygg förtroende

Det finns generellt mer jobb stabilitet med college atletisk avdelningar än det finns med professionella sportklubbar. Affärs- och marknadsrelaterade positioner kan vara relativt stabil med professionell personal, men det kan finnas omsättning med en hel del positioner på grund av dominoeffekt av ny ledning och nya bussar att hyras med några års mellanrum. Nya chefer ofta som att anställa personer som de redan känner och litar på, och detsamma gäller för bussar som också har något att säga som får hyras som tränare och andra liknande positioner.

En del av att vara framgångsrika arbetar i idrott utvecklar en rapport med dem som redan i näringslivet och vinna deras förtroende. Etablera dessa relationer ofta börjar med baby steg. Till exempel kan en sjukgymnast kan arbeta på en klinik få en handfull trogna patienter. En av dessa patienter kan vara ansluten till någon med en lokal skola eller mindre pro team som sätter ett gott ord för den sjukgymnast. Det kan leda till en möjlighet att arbeta med några av lagets idrottare, och kanske till och med en heltidstjänst på vägen.

Starta Small

När folk tänker på idrottslag, de ofta tänker på stora professionella ligor och stora college program, men de flesta team finns på en mycket mindre skala. Major League Baseball och National Hockey League båda har omfattande mindre ligasystem och Division I skolorna står för mindre än en tredjedel av idrottsprogram i NCAA. Med andra ord, är mest sannolikt att börja med en liten högskola eller en låg nivå farmarliga lag i en liten stad en karriär inom idrotten.

Key Takeaways

  • Idrottslag behöver yrkesverksamma från ett brett spektrum av områden.
  • En väg till en karriär inom idrotten börjar på college.
  • Att vara en idrottsman är inte nödvändigt, men det hjälper med vissa positioner.
  • Räkna första jobb att vara med små skolor eller mindre professionella idrottslag.

Athletic Experience

Jobben där atletisk erfarenhet ofta är nödvändigt för att få in en fot i dörren är coaching eller scouting. Om du av någon annan anledning, är det svårt för en tränare eller scout för att vara effektiva om de inte har spelat spelet där de gör en levande. Förutom det också skulle vara svårt för någon som inte hade spelat spelet att vinna förtroende och respekt för spelare eller andra tränare eller scouter.

Som en idrottsman för närvarande eller tidigare är inte en nödvändighet för de flesta andra jobb, men det är fördelaktigt. Även som en låg nivå amatör, vara en konkurrenskraftig löpare, golfare eller tennisspelare, till exempel bidrar till att utveckla en förståelse för det engagemang och skicklighet som krävs för idrottare på lagen som stöds av front office personal.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *