Jobb som blomstrar under coronavirus (COVID-19) Pandemic

Posted on

Jobb som blomstrar just nu

Om du letar efter arbete just nu, du har en hel del företag. På grund av effekterna av COVID-19 pandemi, arbetslöshetssiffrorna steg över 3,3 miljoner mellan 22 mars och 28 mars, 2020 enligt Bureau of Labor Statistics. Över 10 miljoner arbetare har ansökt om arbetslöshetsersättning. Det är den största ökningen, och den största totala antalet arbetslöshetssiffrorna-eftersom Department of Labor började hålla reda på uppgifter arbetslöshet.

Viktigt : Även arbetsgivarna i fritids- och besöksnäringen sprider jobb, är andra sektorer upprampning anställa.

Andrew Challenger, Senior VP av Challenger, Gray & Christmas, Inc., konstaterar att ”detaljhandlare, medicintekniska beslutsfattare, konsumentprodukter tillverkare, transport och lageranläggningar alla är blomstrande just nu.”

Livsmedelsbutiker, apotek, och IT-stöd är också hyra enligt CareerOneStop blogg, som är sponsrad av US Department of Labor.

Tips : Om du har blivit uppsagd eller letade efter arbete innan de ekonomiska effekterna av corona utbrott kan du skräddarsy din sökning till branscher som anställer nu.

Många statliga och lokala regeringar uppmanade medborgarna att stanna hemma när det är möjligt. Detta har haft en kylning inverkan på sit-down restauranger, tegel och murbruk detaljhandel och andra relaterade verksamheter. Men online shopping och leverans har stigit och grundläggande tjänster som hälsovård och lagerhållning anställer snabbt efterfrågan möts.

Dessa 10 yrken anställer just nu:

Cashiers och hylla Stockers

Innan corona pandemi, var kassör jobb i huvudsak avtagande. Den Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook projiceras dessa jobb att minska med 4% mellan 2018 och 2028. 8 Men nu är många livsmedelskedjor upprampning anställa för att möta efterfrågan på fastighetsnära hämtning, leverans, och butikstjänster.

Kassan och relaterade detaljhandeln jobb kräver inga formella pedagogiska meriter, men kundservice erfarenhet och kompetens är alltid ett plus. Dessa jobb betalar vanligtvis runt $ 10 eller $ 11 per timme.

Matleverans Drivers

Sit-down middag kan hängas på många områden i USA, men vissa restauranger expanderar leveranstjänster. Till exempel är Challenger, Gray & Christmas noterar att Dominos anställa 1000 nya leverans förare för att möta efterfrågan.

Förutom snabbmatsanläggningar, många andra restauranger som erbjuder leverans via on-demand mat leverans program som UberEats, GrubHub och DoorDash.

Obs: Många leverans apps har ändrat sin politik för att ge någon kontaktleveransalternativ, som skyddar både kunder och förare.

Livsmedelsservicejobb frodas även under normala ekonomiska förhållanden. Den Bureau of Labor Statistics rapporter om att denna specifika arbetskraft väntas växa 14% mellan 2018 och 2028-mycket snabbare än genomsnittet.

Shipping och Retail leverans förare

Den Bureau of Labor Statistics rapporterar också en enorm ökning i efterfrågan på paketleverans förare vid UPS, FedEx och US Postal Service. Amazon också hyra on-demand leverans förare (Flex) och löne leverans förare (daglig service Partners).

Enligt Occupational Outlook Handbook, dessa jobb kräver normalt en gymnasieexamen eller motsvarande och betala runt ett genomsnitt på $ 30.000 per år.

registrerade sjuksköterskor

En annan snabbväxande jobb innan corona pandemi, sjuksköterskor är i hög efterfrågan just nu. Nurse.org rapporter om att resa sjuksköterskor och respiratoriska terapeuter tjänar $ 10.000 per vecka eller $ 100.000 för en 13-veckors snålhet att arbeta i New York City, en av de epicenters av pandemin.

Men sjukvårdspersonal inte kända för deras fokus på den finansiella. Angelina Walker på Nurse.org skriver: ”Vi har blivit överväldigade av responsen från sjuksköterskor som bara vill att hjälpa till i områden som behöver dem … Hotlines har översvämmats av sjuksköterskor att säga saker som ‘bara sätta mig någonstans, jag don ‘t bryr sig om lön, jag vill bara hjälpa till.’”

Yrkes utsikterna för sjuksköterskor är stark; Bureau of Labor Statistics förutspår en ökning med 12% i RN jobb mellan 2018 och 2028. Sjuksköterskor tjänar median lön på ca $ 71.000 per år.

Andnings terapeuter

Andnings terapeuter, som arbetar med patienter med andningssvårigheter, är en annan viktig grupp på frontlinjen av COVID-19 kamp. Liksom sjuksköterskor, har deras lön ökat sjukhus i corona hotspots.

I mindre farliga tider, toppar andnings terapeuter löner fortfarande $ 60.000 per år. Deras jobb förväntas växa 21% mellan 2018 och 2028, enligt Bureau of Labor Statistics. 

Administrativ personal på sjukhus och vårdcentraler

CareerOneStop rapporterar att många sjukhus runt om i landet bemanning upp att ta itu med COVID-19 kris och inte alla jobb kräver licensiering och certifiering. Kundservice och administrativa jobb är avgörande för uppdraget att sjukvårdsorganisationer.

Viktigt: Bäst av allt, som Bureau of Labor Statistics påpekar, ”om du har blivit uppsagd från en gästfrihet jobb, kanske du upptäcker att du har kompetens att överföra direkt till vissa hälso- och sjukvårds kundservice jobb.”

Administrativ assistent jobb betalar vanligtvis runt $ 18 per timme enligt Bureau of Labor Statistics.

Fulfillment Center Associates

Med konsumenter klibbar nära hemmet, online order blomstrar och detaljhandelsföretag anställer att möta en ökad efterfrågan. Amazon nyligen annonserade för 100.000 hel- och deltids positioner inom sina uppfyllandet centra runt om i landet. Dessutom e-handel jätte anger att det kommer att öka sin minimilön med $ 2 per timme på en tillfälligt under hyra uppsving.

Online lärare

Skolor i hela företaget har avbrutit klasser på plats och flyttat ut på nätet under hela pandemin. Som ett resultat av många online-lärande företag att anställa för lärare och handledare. Till exempel USA Today konstaterar att utbildnings företag på nätet Outschool anställer för 5000 på nätet K-12 lärare.

Lärarjobb växer, rapporterar Bureau of Labor Statistics, som projicerar en ökning med 11% (mycket snabbare än genomsnittet) på eftergymnasial området mellan 2018 och 2028.

rengöring jobb

Viktiga verksamheter gör allt de kan för att stoppa spridningen av infektionen. Som ett resultat av städpersonal är i hög efterfrågan i hela landet. Om du inte har något emot att rengöra och har en stark känsla för detaljer, kan du hyras snabbt genom en städfirma via en jobbsökande webbplats eller via en on-demand jobb app.

Teknisk support specialister

Som tusentals tjänstemän tvingas till distansarbete situationer, kanske för första gången kommer det och tech supportpersonal att efterfrågas.

Den Bureau of Labor Statistics rapporter om att det här jobbet förväntas växa 10% snabbare än genomsnittet mellan 2018 och 2028. 3 Median lön ligger runt $ 25 per timme.

 

 

 

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *