De 10 bästa deltidsjobb för seniorer

Posted on

Bästa deltidsjobb för seniorer

Oavsett om du har att arbeta, vill komplettera din inkomst, eller bara hoppas på att vara aktiv i pension, är vanligt bland äldre deltidsarbete. Vissa deltidsarbete är bättre för äldre arbetstagare än andra. Låt oss inse det: oavsett hur vältränad du är, skulle du antagligen föredrar att lämna fysiskt krävande saker till yngre arbetstagare som inte är så orolig att kasta ut ryggen, etc.

Den goda nyheten är att det finns deltidsjobb som passar varje önskemål, yrkesbakgrund och kompetens. Oavsett om du vill arbeta i naturen eller från bekvämligheten av ditt hemmakontor, kan man av dessa spelningar vara en bra passform för dig.

Konsult

Om du älskar din karriär, men vill spendera lite mindre tid att göra det, kan rådgivning vara perfekt för dig. Förvandla din expertis, nätverk och erfarenhet till god nytta och arbetar deltid för din gamla arbetsgivare eller för andra företag i ditt område.

Genomsnittlig lön för rådgivning är över hela kartan, och beror i hög grad på fältet du avgå från. För att ställa in din kurs, börja med att dela din ersättning av arbetade timmar. Det är också en bra idé att kolla med andra konsulter inom ditt område för att ta reda på hur de strukturera sin ersättning; är det på timbasis, en per-projekt basis, eller som de föredrar att arbeta på en hållare?

Handledare

Pensionerade lärare har utbildning och erfarenhet för att hjälpa eleverna att lära sig tuffa ämnen, uppfostra sina betyg och förbereder sig för tentor som SAT, bland annat milstolpar. Förutom handledning, det finns andra flexibla jobb alternativ för tidigare lärare.

Även om du inte är en certifierad lärare, kanske du kan ge handledning till studenter inom ditt område, oavsett om det är att lära dem mattekunskaper eller redigera sitt skrivande. Genomsnittlig lön varierar beroende på graden av handledning (high school, högskola, etc.) och handledare nivå formell utbildning. De flesta handledning program har standard timlön priser.

Athletic Coach

Vill du dela din kärlek till sport med en ny generation av spirande idrottare? Coaching kan vara för dig. Betala i allmänhet är inte hög – några tusen per säsong – men om du behöver lite extra pengar och vill arbeta utomhus, kan en spelning som en atletisk tränare vara perfekt för dig. De flesta jobben coaching student-idrottare kommer att kräva att du genomgå en säkerhetsprövning för att garantera elevernas säkerhet.

skatt beredare

Om du har en redovisning bakgrund och föredrar att tidigarelägga ditt arbete i den första delen av året, kan skatt förberedelse vara deltidsjobb du söker. Skatt utgivare fungerar normalt långa timmar genom skatt säsong, som löper till och med april 15 eller så. Sedan deras scheman lätta upp för resten av året.

Betala för denna roll kommer att variera beroende på din erfarenhet och om du arbetar för ett litet företag eller en stor nationell organisation. Pensionerade revisorer kanske vill gå frilans, som arbetar oberoende av en skatte företag.

Bokhållare

Bokhållare måste vara bekväm med redovisnings program som SPCS samt Microsoft Excel. De måste också ha ett skarpt öga för detaljer och social kompetens att kommunicera krav på klienter / anställda.

Många bokhållare arbetar i en frilans kapacitet att ta på en blandning av små och stora kunder. Din nivå av formell utbildning och erfarenhet kommer att diktera hur mycket du kan ta betalt för bokföringstjänster.

Medical Biller / Coder

Medicinska billers och kodare översätter vårdtjänster till diagnoskoder för användning i medicinsk fakturering. De förbereder också, skicka och spåra medicinska räkningar till patienter och försäkringsbolag. Observera att det här jobbet kräver certifiering, med vissa arbetsgivare föredrar kandidater med ett intresseföretag grad eller en standardiserad utbildningen.

Pay varierar på erfarenhet och storleken på företaget du arbetar för. Det kan också påverkas av vilken typ av patienten; vanligtvis en medicinsk praxis inriktad på geriatriska patienter kommer att ha fler rutiner och därmed mer betalningskoder att reda ut.

Kundsupportsrepresentant

Kundtjänstjobb alltid hyra, och några av dem kommer att låta dig arbeta hemifrån. Om du är bra på att kommunicera på telefonen eller via chatt programvara och inte har något emot felsökning med folk när de inte är på sitt bästa, kan denna roll kan du arbeta deltid från ditt hemmakontor. I person utbildning kan krävas, och betala varierar beroende på företaget. De flesta kundtjänstjobb betala en timtaxa.

virtuella assistent

Om du var en administrativ assistent i heltidsyrkeskarriär och du är bekväm med tekniken, kan en virtuell assistent roll hjälpa dig att översätta dina kunskaper till en ny deltidsjobb. Virtuella assistent jobb inte nödvändigtvis kräver en viss grad, men de kräver fasta skrivförmåga och komfort med program som Microsoft Office. De flesta företag kräver att du har din egen dator (även om vissa kan leverera en) och en internet-anslutning med hög hastighet. Du kan oftast få ersättning för kostnaden för din Internetleverantör.

Pet Sitter / hund Walker

Om du är en hund ägare och används för att arbeta heltid, minns du hur svårt det var att se till att ditt husdjur fick sin dagliga motion. Dog vandrare tar dagtid, så att kontorsarbetare inte behöver tävla hem när arbetsdagen är över. Om katter är mer din hastighet, eller om du är en jämställd djur älskare, är husdjursvakt medan kunderna åka på semester ett bra sätt att lägga lite extra pengar i fickan. Apps som Rover och Wag gör det enkelt att komma igång.

Blogga / sociala medier

Kanske den ultimata arbete från hemmet jobb har blogging ingen formell utbildning – du behöver bara ett sätt med ord och tillräckligt komfort med teknik för att lära sig att använda olika content management system.

Om du verkligen tekniskt kunniga, kanske du att kunna vända det till ett jobb att hantera ett företags sociala medier konton. Även om detta är ett jobb som tenderar att skeva yngre, det finns sociala medier roller där en mer erfaren röst är att föredra.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *