Hur man blir en Mannekäng

Posted on

Hur man blir en Mannekäng

Den vanligaste frågan som modellering agenter och scouter får från blivande modeller är, “hur blir jag en modell?” Det finns så mycket information i böcker, på webbplatser, och virvlar runt i modellering forum som det kan verka mycket förvirrande och överväldigande till en ny modell som just har börjat. Här är fem enkla steg för att hjälpa dig att komma igång.

Ta några grundläggande Snapshots

I början är de enda bilder som du behöver presentera för modellering agenter och scouter är några grundläggande ögonblicksbilder. De letar efter en fin ansikte skott, både leende och inte leende till vänster och höger profiler av ditt ansikte och kropp, en fullängds skott, och en back skott. Wear figursydda kläder som jeans eller leggings och en enkel linne eller t-shirt. Om du är bekväm att bära en baddräkt, inkluderar några baddräkt shots samt; antingen en i ett stycke eller tvådelad baddräkt är bra.

Manliga modeller måste visa agenter sin kondition, så det rekommenderas att manliga modeller bära badbyxor eller boxershorts eller bära jeans utan en skjorta i åtminstone en av sina bilder.

Kom utvärderas av en professionell modell Agent eller Scout

Många nya modeller börjar sin jakt eftersom deras familj och vänner sa till dem att de ska modellen eller att de är den vackraste tjej eller kille i skolan. Vissa människor kanske har även vunnit några lokala modellering tävlingar. Även om det är en bra start, inte nödvändigtvis översätta till vad byråerna letar efter. Det är viktigt att du får din modellering potential utvärderas av en erfaren modell agent eller scout innan du investerar för mycket tid eller pengar i din strävan. Detta steg kan bli lite knepigt eftersom det är svårt att avgöra om agenten eller spana som utvärderar du har erfarenhet och kunskap för att hjälpa dig.

Många nya modeller tycker att de lever i en mindre marknad där många av de anställda är anslutna med ett modellerings skola eller fotografi studio, och som ett resultat, kan de inte få en korrekt bedömning eftersom byrån är mer intresserad av att sälja kurser eller photoshoots .

Det betyder inte att agenten inte är bra eller att kurser eller photoshoots de erbjuder är dåliga; Det betyder bara att du behöver tänka på vad som motiverar dem att berätta om du kan vara en modell.

Få så mycket exponering som möjligt

Många myndigheter är specialiserade på bara ett visst område. Vissa kan endast representera high fashion (redaktionella) modeller, och andra kan endast representera kommersiella, plus-size, petite eller barn modeller. Om en myndighet inte kan företräda dig, inte bli avskräckt; Det är viktigt att få ses av så många agenter som möjligt och på ett rutinmässigt.

Om du bor i en av de större marknaderna, kan du kanske att delta i en öppen inbjudan eller go-se på myndigheten. Om du bor utanför en av de viktigaste marknaderna, är det bästa sättet att få exponering för att skicka dina bilder till så många myndigheter som möjligt.

Att få exponering kan vara en mycket tidskrävande och dyrt strävan, speciellt om du gör kopior av alla dina bilder och posta dem. Kostnaden för utskrifter, kuvert och frimärken kan snabbt lägga till upp till över tusen dollar. Ett annat alternativ är att skicka dina bilder, men med tusentals bilder som skickas till modellbyråer varje dag, är det lätt för dem att gå vilse i mixen.

För att öka dina chanser att bli undertecknats av en byrå, arbeta med människor som har erfarenhet och direkta förbindelser till byråer i olika marknader. ModelScouts.com är ett bra ställe att starta och erbjuder den mest legitima och kostnadseffektivt sätt för dig att få den exponering du behöver ses av många agenter runt om i världen, och på snabbast möjliga sätt.

Vet de bästa Modeling marknaden för dig

Termen ”marknaden” hänvisar till de olika geografiska platser där modellerna arbeta och tjäna sitt uppehälle. New York, Los Angeles, Paris och Tokyo är exempel på viktiga modellerings marknader. En marknad kan också hänvisa till kategorin just din look faller i, till exempel mode, kommersiella, plus eller petite.

Medan super du ser i stora tidningar och promenader banorna för bästa kunder i allmänhet arbete på alla marknader, många framgångsrika modeller arbetar i en eller två marknader. Om du inte får representeras av en byrå i New York eller Paris, kan du mycket väl vara perfekt för Tokyo, Singapore, eller andra asiatiska marknader. En erfaren agent kan hjälpa dig till rätt marknad för just din look.

vara långlivade

Att bli en professionell modell är en lång process och sällan händer över en natt. Även modellerna som säger: ”Jag var bara gå ner på gatan en dag och nästa jag var på omslaget till Vogue” överdriver. Många av dagens toppmodeller inte får kontrakt med en byrå ut ur porten. Super Gisele Bundchen avslogs över 40 gånger innan hon undertecknades slutligen till en byrå. Vara positiv och kom ihåg att bara för att en byrå inte kunde företräda dig i dag, betyder det inte att de inte kommer att vara intresserade i morgon.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *