Hur avgå från ett jobb av personliga skäl

Posted on

När du behöver avgå från ett jobb för personliga skäl, kan det vara svårt att veta hur man berätta för din arbetsgivare, och hur mycket information att dela.

Överraskande, behöver du inte nödvändigtvis lämna uppgifter till din arbetsgivare. Till exempel kan du helt enkelt konstatera att du lämnar av personliga skäl eller familjeskäl.

I andra fall kanske du vill ge en anledning. Till exempel, om du lämnar grund av en familj sjukdom eller om du kommer att bli en stay-at-home förälder, kan du dela denna. Om du vill ge din arbetsgivare med en anledning till din avgång, det finns några goda skäl som du kan dela att lämna på ett positivt sätt.

För att hjälpa dig att navigera processen, här är några råd om hur man avgå, hur man berätta för din chef, och hur man tar sig på god fot med företaget när du lämnar.

Hur mycket information att dela

Det kan vara svårt att veta hur mycket att dela med din arbetsgivare om varför du lämnar.

Tips : Om du inte alls orolig om att dela dina skäl, helt enkelt säga att du lämnar av personliga skäl.
Detta kommer att visa för din chef att du inte lämnar eftersom du är missnöjd med företaget.

Om du tror att du kan ansöka om ett jobb på företaget när dina personliga frågor är lösta, kan du ge lite mer i detalj. Till exempel, om du avgå eftersom du kommer att bli en stay-at-home förälder för ett par år, kan du förklara detta för din chef.

Om du faktiskt avgå eftersom du är missnöjd med ditt jobb, inte gå in på detaljer om detta. Du vill behålla en god relation med bolaget (och din handledare) så att du kan använda dem som referens. I det här fallet kan du använda vaga språket som du lämnar av personliga skäl.

Dela en anledning till att lämna – eller inte

Vid avgång av personliga skäl, alltid vill du prata med din chef först in person om det är möjligt. Du kan bestämma om du vill ge honom eller henne med personuppgifter till varför du lämnar under samtalet.

Efter att ha talat med din chef, följa upp med ett avskedsbrev till din chef samt en representant mänskliga resurser. Du kan välja hur mycket att dela med mänskliga resurser om varför du lämnar, men förklara att du lämnar av personliga skäl, och innehålla uppgifter om när du kommer att lämna. Om möjligt, erbjuda hjälp under övergången. Kom bara ihåg i både bokstäver inte få alltför ordrik; du vill behålla brevet kort.

Om du är osäker på hur man skriver ditt brev, det är okej att använda ett prov avskedsbrev som utgångspunkt för din egen bokstav eller e-post.

Avskedsbrev av personliga skäl

Här är ett exempel på en avgång e-post av personliga skäl. Också granska flera prov brev och med och utan skäl för att lämna ditt jobb.

Ämnesrad: Uppsägning – Linda Evangelista

Kära Mark,

Jag vill råda er att jag kommer att avgå av personliga skäl, effektiva September 27, 2019.

Jag uppskattar det stöd och vägledning du har gett mig under min tid med ABC företag. Min tid att arbeta med företaget har varit en värdefull del av min karriär, och jag är tacksam för de möjligheter som ges till mig under min tid här.

Om det finns någonting alls jag kan göra för att hjälpa till med övergången, please let me know. Jag kommer också att finnas tillgänglig via telefon och e-post om jag kan vara till hjälp.

Vänliga hälsningar,

Linda
E
Phone

Andra sätt att avgå från ett jobb

Medan det bästa sättet att avgå är att berätta för din arbetsgivare personligen och sedan följa upp med en officiell avskedsbrev, ibland personliga frågor kommer upp snabbt och du är tvungen att avgå i hast.

När det finns förmildrande omständigheter, kan du behöva avgå på telefonen eller skicka ett e-postmeddelande. Men dessa är inte professionella sätt att hantera en avgång. Använd endast dessa metoder i nödsituationer.

Helst bör du ge din arbetsgivare minst två veckors varsel när du avgå. Detta är den accepterade professionella och tillmötesgående beteende på arbetsplatsen. Men i vissa fall måste du ge mindre varsel men bara göra det om det är en nödsituation. Du vill alltid ge människor så mycket tid som möjligt för att anpassa sig till din lämnar.

Stay Positive medan du Moving On

Det är nyckeln som du vara positiv när man diskuterar företaget och ditt jobb. Det finns inget att vinna genom att vara negativ, och allt att förlora.

På vägen, kan din arbetsgivare måste tjäna som en referens för dig eller du kanske vill ha en rekommendationsbrev från honom eller henne. Dessutom vill du inte vad du säger om din arbetsgivare att äventyra framtida arbetstillfällen om ordet får reda på att du är negativ.

Även om du hatar ditt jobb, hatar företaget eller lönen är fruktansvärt, bör du inte nämna något av detta i ditt brev eller din konversation med din chef.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *