Hur man kan utveckla mål för din praktik

Posted on

 Hur man kan utveckla mål för din praktik


Vi fastnar i loppet för att landa en praktikplats. Innan vi börjar ansökningsprocessen förstår vi normalt vikten av en praktikplats. Vi vet att det kommer att få oss verkliga erfarenheter, hjälpa till att bygga vår CV, presentera oss till professionella kontakter och göra oss mer konkurrenskraftiga kandidater till arbetsmarknaden. Ofta blir folk så svepte i praktiken ansökningsprocessen att de glömmer varför de ville ha en praktikplats i första hand. Nedan finns några sätt att se till att du skapar mål för dig själv i praktikplats och lämnar möjlighet känsla som du åstadkommit vad du föresatt sig att göra.

Fundera över varför du ville ha Intern

Ja, det finns flera skäl till varför vi alla vill praktikant. Men om du redan har gjort en hel del praktik kan din anledning att inte vara en meritförteckning builder. Om du redan har beslutat om din karriär, kanske du inte göra en praktik för att experimentera med olika yrken. Det är viktigt att fastställa en anledning för att göra praktik. Till exempel kanske du slits mellan två olika typer av jobb, händelse planering och publicitet. Du praktikant i den publicitet utrymme för att se om det är ett område som du verkligen njuta av.

Finns det en specifik färdighet som du vill få?

Finns det en speciell färdighet som du hoppades att vinna på denna praktik? Till exempel, om du gör den publicitet praktik, kanske du vill lära dig hur man skriver pressmeddelanden eller kall ringa media. Dessa särskilda färdigheter intresse bör tillfrågas om i den första intervjun. Se också till att du läser praktik notering i sin helhet och leta efter information om det skicklighet. Om du är osäker på om den specifika kompetens kommer att läras ut, be din arbetsgivare om du kan prata med dem.

Du kan fråga om det finns en möjlighet att lära sig hur man skriver ett pressmeddelande eller skugga människor gör kall samtal eller beck samtal.

Vilket intryck Är du försöker göra?

Innan praktiken börjar fråga dig själv hur du vill att personalen på företaget för att komma ihåg dig. Vilka är de specifika ord som du vill att företag att använda när man beskriver din prestation? Gör en lista över dessa ord och fundera på vad du kan göra varje dag för att göra ett gott intryck. Här är en idé om ord som du skulle vilja arbetsgivaren att använda när man beskriver dig: professionella, vänliga, hjälpsamma, kreativa, innovativa, ansvarsfulla och pålitliga. Som ett exempel för att vissa åtgärder du kan ta som praktikant talas om att använda dessa ord kan innefatta; vara punktlig, deltar i brainstorm sessioner hjälpa alla, hälsning alla varje morgon, kliva upp när andra inte gör det, anländer tidigt och vistas sent.

Hur kommer ni att förlänga effekten av denna erfarenhet?

Ja, en praktik varar bara en termin lång, men vill du denna erfarenhet att påverka resten av ditt yrkesliv. Ett sätt att göra det är genom att bygga starka, below-the-ytan relationer. Kolla in boken  allt arbete, inga pengar  som referens. Du vill ta tid att bygga relationer med dina medarbetare förstå vad som driver dem och vårda dessa relationer långt efter praktik. Vår sista expertråd är att hålla kontakten med professionella kontakter minst tre gånger per år.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *