Hur kan man hantera Job Avslag och gå vidare

Posted on

 Hur kan man hantera Job Avslag och gå vidare

Ingen tycker om att avvisas för ett jobb. Om du hade ditt hjärta inställt på att få hyras, eller inte ens säker på att du ville spelningen att det fortfarande svider reda på att du har fått avslag.

Det kan vara särskilt svårt att klara jobbsökande avslag när det händer om och om igen – men det är inte en ovanlig upplevelse för arbetssökande. Kom ihåg att i många fall finns det kanske hundratals sökande till ett jobb öppning. Även om du är väldigt kvalificerade, är det förståeligt att du kommer att förkastas oftare än du får jobbet.

Tips: Processen att hitta det perfekta jobbet för dig är väldigt lik dating: som ordspråket säger, måste du kyssa en massa grodor innan du hittar din prins eller prinsessa.

För att lyckas i ditt långsiktiga målet att hitta den drömmen möjlighet och att få hyras, du måste lära sig att hantera förvandlas ned. Annars är det lätt att låta en tillfällig bakslag förvandlas till en stor karriär vägspärr.

Hur gå vidare efter ett jobb Avslag

Flytta på efter att inte få ett jobberbjudande kan delas upp i tre delar:

  • Komma över avslaget
  • Analysera din kandidatur
  • Framåt med ditt jobbsökande

Komma över Avslag

Det första steget i att få över avslaget, från en potentiell arbetsgivare innebär dela frustration, besvikelse och ilska som medföljer förlust. Prata med en vän eller familjemedlem och dela dina känslor i en konfidentiell miljö.

Tips: Avluftning kan vara ett mycket användbart verktyg för att släppa negativa och gå vidare.

Bara vara säker på att du väljer dina supportrar väl. Den idealiska person att dela med är någon som inte kommer att bli en framtida chef eller medarbetare. Även om dina känslor är förståeligt, behöver du inte vill att de ska göra ett dåligt intryck på någon som kanske senare utvärdera din kandidatur för ett annat jobb. Familjemedlemmar är ett bra val, liksom gamla vänner som har varit med dig genom goda och dåliga tider.

Och vad du än gör, motstå frestelsen att säga något negativt att rekryteraren. Man vet aldrig om du kanske vill vända sig till organisationen igen i framtiden. Ibland är det svårt att veta exakt varför en kandidat avslogs, och det kan vara så att du var överkvalificerad. Om så är fallet, kan arbetsgivaren komma tillbaka vid ett senare tillfälle med ett bättre jobberbjudande.

Återigen är det viktigt att inse att de flesta sökningar är mycket konkurrenskraftiga, och många duktiga kandidater är ofta avvisas på grund av en stram arbetsmarknad. Det är ganska troligt att arbetsgivaren inte faktiskt avvisar dig, utan snarare såg en annan kandidat som (kanske till och med något) bättre passform. Eftersom anställningsbeslut är vanligtvis subjektivt, är det fullt möjligt att en annan rekryterare kan ha valt dig.

Dessutom, tänk på att kanske rekryteraren var rätt, och det här jobbet var inte den bästa passform för dig, och du skulle inte ha fungerat eller varit glad i rollen. I det fallet har företaget du en tjänst genom att inte anställa dig.

Analysera din kandidatur

Ta dig tid att reflektera över din syn på anställningsprocessen för att se om det är något du kan förbättra i framtiden. Granska ditt CV, personligt brev, vad som hände under intervjun, och din uppföljning efter intervjun.

Med tanke på vad du lärt dig om arbetets krav och personer inblandade, fråga dig själv om du kunde ha gjort något annorlunda för att presentera dig själv i ett bättre ljus och en som gjorde att du verka som en bättre passform för jobbet.

Även om det inte typiskt, ibland en arbetsgivare kommer att dela feedback om din kandidatur. Om så inte är fallet, och du utvecklat en rapport med någon på organisationen försöka närma dem med en begäran om konstruktiv kritik.

Håll ditt jobbsökande Moving Forward

Kandidater ofta tappa fart med sin sökning i väntan på att höra om de landade ett jobb, särskilt om de tror att de spikade anställningsintervju. Fall inte i den fällan. Det är aldrig en bra idé att sluta leta tills du har erbjudits och accepterat ett jobberbjudande.

Tills du har något skriftligt, fortsätt med din sökning. Att hitta andra alternativ, och ta emot positiva reaktioner från intervjuare, kommer att mjukna slaget om du avvisas. Du kan också hitta ett bättre erbjudande, oavsett om du landar här jobbet.

Så håll tillämpa, nätverk, och arbetar på din långsiktiga karriärplan. Bästa fall kommer du att bli en ännu mer attraktiv kandidat för jobbet du funderar. Värsta fall, behöver du inte börja om från början med en helt ny sökning.

Key Takeaways

Sök jobb Avslag händer alla. Det är vad du gör Nästa Det Counts: Använd detta tillfälle att finslipa dina intervjua färdigheter och analysera din strategi.

Känn dig fri att Vent – men välj rätt Support System: Säg inte något negativt att rekryteraren eller någon som kan rapportera tillbaka till arbetsgivaren.

Förlora inte ditt Momentum: Även när saker ser lovande ut med en arbetsgivare inte sluta ditt jobbsökande tills du har ett erbjudande i handen.

Tänk på att rekryteraren Kan göra dig en tjänst: Jobbet kan verkligen vara en dålig passform för dig … eller du kan få ett samtal senare för en bättre position vid samma företag.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *