Hur Inkludera dina kontaktuppgifter på ditt CV

Posted on

 Hur Inkludera dina kontaktuppgifter på ditt CV


När du skriver en meritförteckning, är det viktigt att inkludera alla dina kontaktuppgifter högst upp i ditt CV. Det gör att arbetsgivare att se hur de kan nå dig lätt.

Utan detaljerad kontaktinformation, eller med felaktig kontaktinformation, kommer arbetsgivarna inte att kunna komma i kontakt med dig lätt. Du vill göra det så enkelt som möjligt för en arbetsgivare eller rekryteraren att komma i kontakt med dig.

Läs nedan för tips om vad som ska ingå i dina kontaktavdelning och var att sätta dina kontaktsektionen, och se ett urval kontaktsektion för ett CV.

Vad som ska ingå i dina kontaktuppgifter Avsnitt

  • Vad som ska ingå: Inkludera ditt fullständiga namn, gatuadress, stad, stat och postnummer. Dessutom ange ditt telefonnummer och e-postadress. Om du har en Linkedin-sida eller personlig sida, inkludera dessa webbadresser i kontakt avsnitt också.
  • Namn: Om du går med en annan än din givet namn, kan du använda detta i ditt CV. Men vilket namn du väljer, vara konsekvent. Det bör vara namnet på alla dina jobb ansökningshandlingar, inklusive eventuella följebrev, visitkort, professionella hemsidor, etc. Du kan också använda ditt fullständiga namn, men satte ett smeknamn som du föredrar att åka inom parentes. Till exempel kan ditt namn på ditt CV läs: James (Jim) Santinello.
  • Postadress: Använd en permanent postadress på ditt CV. Om du är student, kan du inkludera både permanenta adress och din skolan adressen. Var noga med att inkludera alla viktiga detaljer i din adress, till exempel ett lägenhetsnummer. Om du är orolig om sekretess, anser notering bara staden och staten. Till exempel kan din adress läsa: Tampa, Florida. Det finns också andra omständigheter där du kanske vill överväga att inte lista din fysiska hemadress.
  • E-postadress: Använd en personlig e-postadress , inte ditt e-postadress. Du vill inte att blanda ditt nuvarande jobb e-post med ditt jobbsökande e-post. Om du inte har ett personligt e-postkonto, registrera dig för ett gratis e-postkonto som ska användas för jobbsökande. Men också se till att din personliga adress är professionell. Använd ditt för- och efternamn i adressen. Undvik oprofessionellt e-postadresser, såsom PartyTime@email.com. Kontrollera e-postkontot ofta, så att du kan svara på arbetsgivar förfrågningar omgående.
  • Telefonnummer: Det är mycket viktigt att ha röstbrevlåda på din telefon så att rekryterare kan lämna ett meddelande när du inte är tillgänglig. Du vill inte missa några viktiga samtal. Se till att ditt röstmeddelande låter professionell; också se till att det innehåller ditt namn, så att arbetsgivaren vet att de har kallat rätt person.

Hur formatera Kontaktinformation Sektion

Placera dina kontaktuppgifter längst upp i ditt CV; det bör vara det första arbetsgivaren ser. Ditt namn bör vara högst upp och bör sticka ut. Du kan göra ditt namn lite större typsnitt än resten av ditt CV eller fet ditt namn, eller bådadera.

Du kan centrera dina kontaktuppgifter på sidan, eller göra det lämnade motiverat.

Lämna ett mellanslag eller horisontell linje mellan slutet av dina kontaktuppgifter och nästa avsnitt i ditt CV.

Återuppta Kontakta Avsnitt Exempel

Förnamn Efternamn
Din adress
Din Stad, delstat postnummer
Ditt telefonnummer
Din e-postadress
Linkedin eller personlig Webbadress  (om du har en)

Redigera och Korrekturläs

Var noga med att korrekturläsa dina kontaktuppgifter, tillsammans med resten av informationen på ditt CV. En stavfel i ditt telefonnummer eller e-postadress är vanligare än du kanske tror. Det kan hindra dig från att bli kontaktad för en anställningsintervju.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *