Kan du göra en levande Frilansande?

Posted on

Kan du göra en levande Frilansande?

Mer än var tredje amerikanska arbetare frilansat förra året, enligt den femte årliga ” Frilans i Amerika ” studie från Odesk och Frilansare unionen. Men det betyder inte att varje frilansare – 56.700.000 i USA, enligt statistiken – arbetade för sig själva på heltid.

Om du vill göra frilansar din ”riktiga” jobb, har du förmodligen funderat på om du kan få det att fungera ekonomiskt. Kan du tjäna tillräckligt med pengar frilansar – eller är du bättre att vistas en anställd?

Att besluta om att ta steget, fråga dig själv dessa frågor först.

Finns det en marknad för dina tjänster?

Vi har alla vänner som har inlett sida stressa bara för att upptäcka att deras hobby inte nödvändigtvis tänkt att vara en karriär. Ofta beror detta på att det helt enkelt inte en marknad för sin passion; eller på grund av att marknaden är övermättad till den punkt där det är omöjligt att göra en levande.

Om du ska frilans heltid, uppenbarligen vill att du ta reda på om det finns en efterfrågan på dina tjänster innan du avslutar din dag jobbet. Det bästa sättet att göra det är att få dina fötter är våta medan du fortfarande arbetar heltid (eller när du har ett deltidsjobb eller andra inkomster strömmar för att upprätthålla dig).

Tips : Frilansar medan du arbetar är också till hjälp för att bygga upp en katastroffond – något som varje frilansare behöver.

Vad gör din ekonomiska situation ser ut?

Helst du kommer in i din nya karriär med några besparingar till upptrappade du tills du börja tjäna (och dess kunder börja betala dig, vilket kan ta lite tid). Men utöver detta är det viktigt att ha en god uppfattning om din månatliga budget innan du börjar.

Vad tittar du på när det gäller startkostnader för att få din frilansverksamhet från marken? Vilka är dina levnadskostnader just nu? Finns det kostnader du kan trimma för att hushålla medan du bygger ditt företag?

Har Frilans betala tillräckligt?

Låt oss anta att du går in frilansar från heltidsarbete inom samma område. Ställa in hastighet ska vara enkelt, eller hur? Om du varje timme, det är bara din timlön. Om du avlönade, bara ta din vecka eller varannan vecka lönecheck och dela upp av arbetade timmar.

Tja, inte riktigt. Om du kommer från en miljö där din arbetsgivare betalat för saker som sjukförsäkring, pensionsförmåner, sjuk tid, och så vidare, måste du också räkna ut den ungefärliga värdet av dessa bidrag. Vissa arbetsgivare erbjuder total ersättning uttalanden på årsbasis som inkluderar värdet av dessa fördelar. Om detta inte sker, kan du kanske räkna ut ett ungefärligt antal från din lön påbörjad.

Du bör också ta hänsyn till egenföretagande skatt, som täcker de sociala avgifterna och Medicare som annars skulle betalas av arbetsgivare.

Men även efter att du har räknat allt ut, du fortfarande inte nödvändigtvis vet hur mycket du kan tjäna från frilansar. Varför? Eftersom din kurs inte är baserat på din lön historia eller arbetsgivarens bedömning av dina kunskaper. Den är baserad på vad marknaden kommer att bära. Beroende på vad du gör, kan det vara betydligt mer (eller tyvärr mindre) än vad du gjorde tidigare.

Tips : För att få en uppfattning om vad du bör laddning, sätta sociala medier för att fungera för dig.

Leta efter nätverksgrupper inriktad mot din bransch och fokus. De flesta kommer att innehålla några uppriktiga diskussioner om priser, och vissa kommer även ge en hastighet ark med intervall.

Är du Organiserad (eller villiga att få organiserad)?

En av de största misstag nya frilansare gör är att inte ha ett system. När du arbetar för dig själv, du är ansvarig för att hålla reda på arbete som du har gjort, fakturering för era ansträngningar och betala skatt på dina inkomster. Om du inte är villig att ta itu med dessa mindre än glamorösa aspekterna av frilansar kan du vara bättre att hålla sig med heltidsarbete.

Om du är någon som är obekväma med matematik, låt inte tanken på fakturering / upptagning / betala skrämma bort dig. Det finns massor av gratis privatekonomi paket ute för att hjälpa dig hålla koll på saker. Plus kanske du upptäcker att det är otroligt tillfredställande att hålla koll på pengar som du har gjort fullfölja dina drömmar.

Se bara till att du håller skatter i åtanke. Frilansare och andra kontraktsanställda måste betala sina skatter kvartalsvis, i stället för en gång per år, och de är också ansvariga för egenföretagande skatt. Planerar att budgetering 25% till 30% av dina inkomster för skatter.

Kan du hantera din tid?

För vissa människor, frilansa på heltid är inte ett realistiskt alternativ. De behöver rutinen av en kontors schema för att vara produktiv. Om du bekvämt kunde sova fram till middagstid och är inte bra på att hålla deadlines, som är en frilansare kanske inte karriärväg för dig. Det är viktigt att förstå vad du behöver för att lyckas.

Det finns ingen skam i att behöva disciplin en anställningsförhållande. Vissa människor gillar deras scheman planerat. Andra tycker om att se sina medarbetare varje dag, eller hitta värdefulla mentorer i sina chefer, eller bara vill komma ut ur huset och in i vuxna kläder. De är alla goda skäl att arbeta för någon annan.

Men om du föredrar att arbeta självständigt även när du har ett heltidsarbete och du är en självgående som inte behöver en hel del tillsyn, frilansar kan vara perfekt för dig.

Kan du vara flexibel?

Frilansande är alltid förändras. Priser går upp och ner, kunder visas och försvinner, branschtrender ta över och sedan blekna. Förändring är en spännande del av frilansar. Du kommer aldrig att bli uttråkad. Men det kan också vara skrämmande, även om du är någon som vanligtvis rullar med slag.

De mest framgångsrika frilansare är inte bara hårt arbetande och kreativa. De är också flexibel och motståndskraftig. Om du kan anpassa sig, kan du överleva och även frodas i detta utmanande karriär.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *