Tips om hur man Tender din avgång

Posted on

Tips om hur man Tender din avgång

Vad betyder frasen  anbuds din avgång  detta? Att överlåta din avgång är ett formellt sätt att tala om för din chef att du kommer att lämna ditt jobb att föra en ny möjlighet. Det är handlingen att meddela din arbetsgivare att du avgår från anställning och flyttar till nya strävanden.

När du avgå, betyder det att du är den som beslutat att avsluta relationen med din arbetsgivare. En avgång är vanligtvis en frivillig avgång från ett jobb på den del av en anställd, till skillnad från en bränning, uppsägningar eller andra arbetsgivare initierad uppsägning.

Men i vissa fall kan ett företag erbjuda en arbetstagare möjlighet att avgå i stället för att få sparken eller har sin anställning upphör på saklig grund.

Vad är Anbuds din avgång?

När du anbud din avgång, du vanligtvis ger skriftligt eller muntligt meddelande som du avgår. Det är normal praxis att ge din arbetsgivare med minst två veckors varsel när det är möjligt, så att de har tid att hitta din ersättare. En avskedsbrev är ett formellt brev som visar att du lämnar din nuvarande position och ange när din sista dag kommer att bli.

Hur man Tender ett avskeds

Om du graciöst anbud din avgång, kommer det att öppna dörren till en slät, vänskapligt avsked från din arbetsgivare. Gjort rätt, kommer du att lämna anställning på god fot med din arbetsgivare.

Det finns en mängd olika sätt att lämna anbud din avgång, beroende på omständigheterna. Du kan avgå person (artig sättet att göra det om du inte arbeta på distans), ringa ett telefonsamtal för att avsluta eller skicka ett e-postmeddelande till din chef säger att du avsluta din anställning med organisationen. Den mest formella sättet att avgå är att ge din arbetsgivare med en formell avskedsbrev som innehåller din titel, avdelning, och tjänsteman som lämnar datum.

Innan du avslutar, konsultera organisationens sysselsättningspolitik för vägledning om att formalisera din avgång. I de flesta fall bör du ge minst två veckors varsel för stöd positioner och minst en månad för yrkesroller. Om du omfattas av ett anställningsavtal, kontrollera detaljerna och finstilta på vad du behöver göra för att avsluta det samtidigt som den är kompatibel. Du kan vara skyldigt att stanna för en viss tid, beroende på vilken typ av arbete eller kontrakt detaljer.

Ibland kan du kanske inte kan ge en fullständig två veckor – eller ens någon – meddelande.

Dokumentera avresa

När du avgå, anses det bästa praxis att dokumentera dina avsikter skriftligen så det finns en formell skriftlig uppteckning. Håll det enkelt och koncist. Notera din avsedda sista dagen sysselsättning och uttrycka tacksamhet för de möjligheter du har haft medan din nuvarande roll, om det är lämpligt.

Ytterligare information om varför du har valt att lämna är inte nödvändigt för brevet, och det kan vara lämpligare att diskutera dina skäl personligen med din chef eller personalavdelning.

Granska en Sample avskedsbrev 

Här är ett exempel på ett brev som du kan använda för inspiration – kommer detta brev ska skrivas ut. För mailade bokstäver, ta bort all information innan “Kära mottagare.”

Ditt namn
Din adress
Din Stad, delstat postnummer
ditt telefonnummer
Din e-post

Datum

Letter Mottagarens Fullständigt namn
Titel
Organisation
Adress
City, State Zip Code

Kära Ms Terry:

Jag skriver för att informera er om att jag avgår från min position som Art Director på ABC Productions. Min sista dag kommer att vara den 19 april, två veckor från och med idag.

Jag är tacksam för den tid jag har haft på ABC Company – Jag har lärt mig så mycket om att leda ett team och hur man balanserar kreativitet med kundernas behov. Jag kommer säkert aldrig att glömma vår sena nätter få ABC Company projektet över mållinjen. Ert stöd var ovärderlig med det projektet, och så många andra genom åren.

Låt mig veta hur jag kan hjälpa till att lindra denna övergångsperiod från ledande sökandet efter min ersättare att ge anteckningar på pågående projekt.

Jag önskar er och alla på ABC Company all lycka.

Vänliga hälsningar,

Skriv ditt namn på papperskopia 

Din Skrivna namn

Planera en smidig övergång

Det är goda smaken att skriva ner för din chef och framtida utbyte status alla dina pågående projekt. Beroende på förhållandet med din arbetsgivare, kan du välja att erbjuda hjälp med att hitta och / eller utbildning den person som kommer att ärva ditt arbete. Det är också rimligt att träffa din personalavdelning att inrätta en exit intervju. Detta kommer att ge en möjlighet att granska handlingar status sysselsättning och förstå konsekvenserna för dina förmåner (såsom hälsa täckning, 401k status och intjänings scheman, överbliven betald ledighet (PTO) och sjuka tid etc.) mitt övergången.

Undvik frestelsen att spränga arbetsgivaren eller offentligt kritisera personal och företagets policy. Framtida arbetsgivare kan göra förfrågningar om din tid på organisationen och medarbetare kan vidta motåtgärder om du var kritiska eller vänster på dåliga villkor.

Vad om arbetslöshetsförmåner när du avgå?

Anställda som avgår från ett arbete är ofta inte är berättigade till arbetslöshetsersättning, trots att arbetarna avgår under tvång eller från en fientlig arbetsmiljö kan vara berättigade. Kontrollera med din statliga arbetsförmedlingen och konsultera en arbetskraftskonsulent om du har frågor om konsekvenserna av en avgång.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *