Hitta jobb i ditt område

Posted on

Hitta jobb i ditt område

Funderar du på att hitta ett jobb som är i ett visst geografiskt område? Kanske du flyttar någonstans nya, eller om du letar efter ett jobb nära hemmet. Att hitta ett jobb i ditt område tar en rad strategier inklusive utnyttjande av jobbsökarsajter som fokuserar på lokala arbetstillfällen, forska lokala samhälls styrelser, besöka karriärmässor i din stad, och kolla in din lokala alumniförening eller deras hemsida.

Genom att använda flera strategier, det är mer troligt att hitta ett jobb som är rätt för dig och är i det område som du vill vara i. Läs vidare för mer detaljerade tips om var man ska leta för att hitta jobb på företag i ditt område.

Tips för att hitta ett jobb i ditt område

Det bästa sättet att hitta jobb i din stad eller ort är att använda flera strategier på en gång. Läs nedan för en lista över tekniker för att använda för att hitta ett jobb i ditt område. Även om du kanske inte använda alla dessa strategier, plocka de som är rätt för dig.

  • Kolla Job sökmotorer: Medan jobb sökmotorer kommer att lista lediga jobb nästan överallt, kan du göra en sökning efter jobb bara i ditt område. Försök att använda din favorit online jobb sökmotor eller jobb ombord är “Avancerad sökning” -funktion för att ange postnummer och / eller mils radie du är villig att överväga. Du kan prova ett stort jobb sökmotor som Indeed.com eller kolla in en nisch arbetsplatsen som passar just din bransch.
  • Besök lokala Jobbsökning webbplatser: Det finns webbplatser som specifikt riktar sig mot lokala arbetsmarknaden. Webbplatser som Craigslist, Geebo och Jobing, fokus på jobb som anges för specifika geografiska platser. Kolla in dem för att hitta listor som inte får publiceras på nationella jobb styrelser.
  • Kolla Company Webbsidor: Om du vet vad företag du vill arbeta för, besök företagets hemsida för att se om de har några platsannonser i ditt område. Större företag tenderar att tillåta användare att söka efter öppningar av geografiskt läge.
    Du kan också kolla in anslagstavlor som fokuserar på specifika företag. Till exempel LinkUp söker efter jobb som läggs ut på företagets webbplatser. Använd Avancerad sökning Möjlighet att hitta jobb per företag, eller hitta jobb inom en viss plats.
  • Försök gemenskaps Boards: Om Nextdoor.com är inte tillgänglig ännu i ditt närområde, är det troligt kommer snart. Sajten har många stadsdelar på nätet, vilket gör att denna virtuella gemenskap styrelse grannar för att kommunicera med andra i deras närhet. Även om dess primära mål är att dela användbar information som ”Kan du rekommendera en bra låssmed?” Hittar du också invånarna söker anställda för sina företag.
  • Kontrollera statliga medel: De flesta stater har sina egna jobb banker, telefon och webb-kataloger och andra resurser speciellt för lokala arbetssökande. Vid en ännu mer lokal nivå, kan du kolla in din lokala handelskammaren hemsida, som vanligtvis inlägg lokala platsannonser.
  • Besök Karriär mässor: Kolla in karriärmässor i ditt område. Jobbmässor är ett utmärkt sätt att göra en enda karriär shopping på en enskild händelse. Vanligtvis är företagen på en rättvis baserad nära jobbmässa plats, så du är garanterad att hitta lokala arbetstillfällen.
  • Gå med i en Alumni Association: Anslut med universitetets alumniförening via deras hemsida. Dessa grupper kan ge betydande resurser sysselsättning, klasser och workshops samt positioner postat av lokala arbetsgivare. Alumniföreningar inte bara hålla studenter som är anslutna till sin skola; de är också en stor källa för nätverk och professionell utveckling och kan vara värd för lokala händelser om du är i en stor tätort. Du kan också kolla din universitetets karriärtjänster kontor. De flesta av dem är villiga att hjälpa studenter att hitta jobb även efter examen.
  • Nätverk: Nätverk är ett fantastiskt sätt att hitta nästan alla jobb. Prata med anslutningar (inklusive vänner, familj och professionella kontakter) kan du ha företag av intresse. Framför allt prata med kontakter i ditt område som kanske känner till andra öppningar i närheten av dig.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *