Paralegal Perks – bästa sakerna vara en Paralegal

Posted on

Paralegal Perks - bästa sakerna vara en Paralegal

Paralegal industrin har förändrats betydligt sedan 1970-talet när de en juridisk assistent först framkommit som en bona fide karriär. Kundernas krav, ekonomisk nödvändighet, och explosiv tillväxt har gjort paralegals ett populärt yrkesval, och det har aldrig funnits en bättre tid att vara en Paralegal. Åtta paralegal karriär fördelar beskriva flera av höjdpunkterna i arbetet på fältet.

Rising Pay

Paralegal ersättning har ökat stadigt under de senaste tio åren, trots ett gupp i vägen i djupet av 2009-2010 recession. Som paralegals utföra en bredare och mer komplext spektrum av uppgifter (paralegals representerar även klienter i domstol i vissa länder och förvaltningsdomstolar), paralegal resultatet fortsätter att stiga. Den genomsnittliga paralegal lön är $ 50.561 per år, men paralegals gör ofta mer genom bonusar. Övertid kan också lägga till betydande kontanter till en paralegal s lön.

Explosive Employment Outlook

Paralegal fältet är ett av de snabbast växande yrken på jorden. Det amerikanska Department of Labor, Bureau of Labor Statistics förutspår att anställa paralegals och juridiska biträden att växa 15 procent för tio år som slutar på 2026, mycket snabbare än genomsnittet för samtliga yrken. Bland de faktorer som driver tillväxten är efterfrågan klient för billigare, effektivare leverans av juridiska tjänster. Eftersom timpriser som tas ut av advokater är vanligtvis dubbla eller tredubbla andelen paralegals för samma uppgift, advokatbyrå ekonomi mandat den ökade användningen av paralegals att minimera kostnaderna. Som ett resultat, är en paralegal karriär en av de hetaste icke-advokat jobb i den juridiska branschen.

Easy Career Entry

Till skillnad från advokater som måste fylla sju år av formell utbildning och passera baren examen att öva lag, kan du bli en Paralegal i så lite som några månader av studien. Dessutom behöver paralegals inte behöver delta i en tegel och murbruk institution; du kan få en. Paralegals med en kandidatexamen i juridik eller relaterade grad eller en kandidatexamen i något fält och en Paralegal certifikat från en ABA godkänt paralegal program har flest arbetstillfällen.

intellektuell utmaning

Paralegal arbete intellektuellt utmanande och innebär en rad hög nivå färdigheter. De mest framgångsrika paralegals är problemlösare och innovativa tänkare. Paralegals måste bli ämnesexperter i deras specialitet område och mästare rättsliga förfaranden, forskning, utarbetande och andra färdigheter. De måste hålla koll på ständigt föränderliga lagar och nya rättsliga trender och utveckling samtidigt som gränssnitt med advokater, motpartens ombud, leverantörer, anställda, kunder och andra. Arbetet är varierat och varje dag ger nya utmaningar.

Rising Prestige

Som paralegals utföra mer komplexa och utmanande arbete är paralegal prestige ökar. Paralegals är inte längre helt enkelt advokat assistenter; de antar ledande befattningar i företag, ledande roller i advokatbyråer och företagande roller i oberoende paralegal företag. Under årens lopp har paralegals korsat bilden av förhärligade laglig sekreterare för att bli respekterade medlemmar av juridiska team.

Möjlighet att hjälpa andra

En karriär som paralegal erbjuder en unik möjlighet att hjälpa andra. Dessa möjligheter varierar beroende på Paralegal s övningsområde. Till exempel, personskada paralegals hjälp skadade käranden få ersättning för sina förluster; immateriella rättigheter paralegals hjälpa kunder patent och skydda sina unika idéer och familjerätt paralegals hjälper kunder i konflikt fylld skilsmässa och vårdnadsärenden. Paralegals i allmänhetens intresse sektorn hjälpa fattiga och missgynnade delar av befolkningen med juridiska frågor som sträcker sig från skydd mot våld i hemmet till stöd förbereder testamenten.

kundkontakt

Medan paralegals arbetar under överinseende av en advokat, många paralegals har direktkontakt med kunderna. Till exempel, paralegals intervjua potentiella kunder för att bedöma fördelarna med deras fall, förbereda klienter för nedfall och korsförhör vid rättegången, arbete med klienter för att samla dokument och data, hjälpa kunder att förbereda upptäckt svaren och fungera som kundens kontaktpunkten i hela ett fall eller affär. I vissa verksamhetsområden, såsom skilsmässa, vårdnad och personskador, paralegals “hålla kundens hand” genom en svår tid. För många paralegals, informella rådgivning och stöd de ger till oroliga kunder är några av de mest givande aspekterna av jobbet.

Växling rättstjänsten Structure

Under de senaste åren har den juridiska sektorn sett en radikal förändring i vägen juridiska tjänster levereras. Advokater har inte längre monopol på lagen. Nya lagar öppnar dörrar för paralegals att utföra ett bredare spektrum av uppgifter än någonsin tidigare, exempelvis att representera klienter i administrativa utfrågningar, som tillhandahåller tjänster direkt till allmänheten (t.ex. förbereda juridiska former eller utarbeta testamenten) och lansera virtuella paralegal företag som stöd advokater i alla verksamhetsområden. Eftersom många organisationer och grupper tryck för att ge lika tillgång till rättvisa åt eftersatta individer kommer paralegals tjäna en avgörande roll i att hålla rättegångskostnader i schack.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *