Hur man skriver ett brev i 5 enkla steg

Posted on

 Hur man skriver ett brev i 5 enkla steg

Behöver du skriva ett personligt brev för ett jobb? Genom att följa dessa fem enkla steg, hittar du vägen till ett framgångsrikt personligt brev är enkel. Genom att ta det ett steg i taget, kan du se till att ditt följebrev kommer att utarbetas, skriven och utvisad utan mycket stress – och med en bra chans att lyckas.

Här är fem steg som du kan följa för att skriva ett vinnande personligt brev.

Analysera Job Listing

Ge platsannons en noggrann läsning och se var din egen erfarenhet matchar bäst upp. Vara diskriminerande om vilka av företagets krav du väljer att lyfta fram, som du kommer att använda dessa val för att göra en tabell i ditt personliga brev.

Kom ihåg att när allt är sagt och gjort, bör ditt personliga brev bara en sida lång. Poängen du väljer bör vara de som är mest betydande för positionen, men också de som ger konkreta exempel och övertygande anekdoter om din upplevelse.

Sikta för hälften av företagets krav, men hålla den under fem eller sex totalt. Se till att du vet hur att matcha dina kvalifikationer för ett jobb notering.

Vad att tänka på

När du kopierar och klistrar från jobbet notering i din ordbehandlare, korrekturläsa för stavfel som kan vara i listan. Den person som ger din ansökan en första läsning förmodligen inte vet (eller bryr sig) som misstaget var inte ditt fel.

Leta efter en specifik anställdes namn

Genom Facebook, Linkedin, Twitter, och även Instagram, kanske du kan hitta namnet på en relevant anställd vem kan du skicka ditt personliga brev.

Till exempel kan du använda Twitter avancerad sökning för att hitta namn och om företaget har en profil på Linkedin kan du visa sina anställda därifrån.

Inte bara välja en slumpmässig individ, men om du kan, hitta någon i Human Resources – helst en regissör eller manager – eller högre upp inom institutionen du söker till.

Detta är ett viktigt sätt att rivstarta din ansökan och se till att det blir till där det måste gå.

Vad att tänka på

  • Om du ska på en stor stalkning spree i Linkedin kan du justera dina sekretessinställningar så att andra inte kan se att du har tittat på deras profil. Medan kontakt med ett företag på Linkedin kan vara ett bra sätt att öka din synlighet, du förmodligen inte behöver dem för att se att du har klickat genom hela sin personal på Linkedin.
  • Om du känner någon på företaget som kan hänvisa till jobbet, nämner dem i det första stycket i ditt personliga brev.
  • Om du inte kan hitta en persons namn, vet hur man ska hantera ditt personliga brev på lämpligt sätt.

Skapa en tabell eller stycken Markera dina kvalifikationer

Därefter gör en två kolumner med företagets krav på vänster sida, och din matchande attribut på höger sida.

När du gör tabellen, måste du göra det två kolumner. Sedan tar antal krav du väljer och tillsätt en för huvudet. Så, för detta exempel som har fokuserat på fem punkter, är bordet två kolumner med sex rader.

Vad att tänka på

  • Om du behöver något att jogga ditt minne för den högra sidan av bordet, se om du kan hitta en kopia av arbetsbeskrivningen för din nuvarande eller tidigare läge, vilket ger dig en trevlig riktlinje om hur man formulera dina tidigare ansvar och din yrkesmässiga och personliga egenskaper.
  • Om du har problem med att skapa en tabell kan du ta med dina kvalifikationer i punkt form.

Formatera ditt personliga brev

Nu när du har gjort ditt bord, ska du kopiera och klistra in i kroppen av ditt personliga brev. Detta kallas ofta en “T” -form brev format. Bordet bör gå mellan dina inledande styckena, och före stängning.

Det är ett trevligt utseende för att formatera tabellen med osynliga gränser, även om det inte är absolut nödvändigt. För att uppnå detta i Microsoft Word, högerklicka på bordet, välj Kantlinjer och fyllning , och klicka sedan på Inget  på vänster sida av det lilla fönstret som dyker upp.

Vad att tänka på

Du bör spara ditt personliga brev som en PDF-fil så att dokumentet behåller korrekt formatering när den öppnas och tittade på.

Avsluta med en uppföljning

Avsluta starkt och stäng locket brev med löftet om en “nästa steg”. På så sätt, även om din ansökan försvinner på botten av en hög, när du når ut till potentiella arbetsgivare de kommer att påminnas om att gå hämta brev och CV och ta en titt.

Slutligen, se till att korrekturläsa ditt personliga brev så det är felfri.

Vad att tänka på

Nå ut när du säger att du kommer att visa din punktlighet och förmåga att följa upp med löften. Om du har lämnat många olika applikationer och har svårt att hålla reda på datum, hålla ordning med ett Excel-ark eller ställa in påminnelser med telefonen.

Hur man skickar eller ladda upp ditt personliga brev

Hur du får ditt personliga brev och CV till arbetsgivaren beror på organisationens krav. Du kan bli ombedd att ladda upp dina ansökningshandlingar till företagets hemsida eller ett jobb ombord. Eller, kan du bli ombedd att skicka ditt CV eller personliga brev eller ens skicka den.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *