Karriärmöjligheter för kommunikation Degree Grads att tänka på

Posted on

Karriärmöjligheter för kommunikation Degree Grads att tänka på
Om du är fascinerad av hur du kan påverka, underhålla och informera andra genom att skapa bästa möjliga medieinnehåll för en publik, kan en kommunikations stora vara rätt för dig. Kommunikations stora täcker många discipliner inklusive   reklammarknadsföringPR , journalistik , radio och TVmedia och film .

Skills Communications Major Lär

Kommunikations majors lära sig att bedöma behov och preferenser läsare, tittare och lyssnare. De har kreativitet för att utarbeta innovativa strategier för att förmedla sina budskap. Kommunikations majors lära sig skriva på ett effektivt sätt i många olika lägen, bland annat kreativa, övertygande, beskrivande och journalistiska stilar. De utövar också förmågan att integrera bilder, video och ljud i kommunikationen som de skapar.

Studenter som stora inom kommunikation lära sig att planera, organisera och genomföra projekt, program och evenemang. De måste vara uppmärksam på detaljer men samtidigt förstå helheten. Eftersom kommunikationsprojekt är ofta föremål för kritik och misslyckande, kommunikations majors lär sig att tolerera kritiska bedömningar av sitt arbete och för att klara mindre än framgångsrika satsningar.

Din slutliga beslutet om en karriär efter en stor så olika som kommunikation kommer att påverkas av dina individuella intressen, färdigheter och värderingar, men här är några lovande alternativ för din fråga.

Karriärmöjligheter för kommunikation Majors

Gå igenom några av de bästa arbetstillfällen för kommunikations majors, tillsammans med de kunskaper du behöver för att få hyras.

1. Offentliga Relations Specialister

Organisationer av alla slag är orolig för hur de uppfattas av allmänheten. Kommunikations majors är väl positionerade för att tänka strategiskt om hur man påverkar allmänhetens uppfattning genom media. PR-ansvariga skriver pressmeddelanden, organisera presskonferenser och andra evenemang och övertyga media som berättelser om organisationen har journalistiska meriter.

Vissa representanter PR-arbete för PR, marknadsföring och reklambyråer, vilken tjänst en förteckning över olika kunder. Andra arbetar direkt för företag, myndigheter och ideella organisationer i informationsavdelningar för att få rätt budskap ut om deras arbetsgivare.

Lön och Job Outlook: Bureau of Labor Statistics (BLS) uppskattar att PR-specialister tjänade i genomsnitt $ 59.300 i maj 2017. Enligt BLS, anställning av PR specialist kommer att expandera med 9% till 2026: ungefär lika snabbt som genomsnittet för samtliga yrken.

2. Möte / Händelseplaneraren

Framgångsrika händelser kräver en övertygande tema och effektiv marknadsföring för att locka en livskraftig grupp deltagare. Kommunikations majors är väl positionerad för att bedöma intressen konsumentgrupper, medlemmar i yrkesorganisationer och intressegrupper, och att paketera händelser på ett tilltalande sätt. De har detaljorientering och organisationsförmåga att tänka igenom processen och att ta hänsyn till alla de behov som presentatörer och deltagare.

Evenemangsplanerare kan peka på offentliga förmåga att tala utvecklats i sina kommunikationsvetenskap för att göra meddelanden och införa högtalarna program. Sina skriftliga färdigheter hjälpa dem att komponera pressmeddelanden, skriva beskrivningar och biografier för händelse litteratur och skapa online-innehåll om möten.

Lön och Job Outlook: Möte och evenemangsplanerare tjänade i genomsnitt $ 48.230 i maj 2017 i enlighet med BLS . BLS projekt tillväxt på 11% genom 2026 för anställning av möten och evenemang planerare, snabbare än genomsnittet för samtliga yrken.

3. College Alumni och utvecklings Officers

Alumni officerare utvärdera behoven hos olika alumner grupper och planera evenemang såsom återseenden, nätverks mottagningar och sociala evenemang för att upprätthålla alumner anslutningar till deras alma mater.

Utvecklings officerare studera potentiella donatorer och presentera aspekter av högskolan som motsvarar de intressen enskilda individer.

Förmågan kommunikations stora företagen att skapa noggrant formulerade och koncisa skriftliga meddelanden hjälper utvecklings officer att göra sina platser på ett effektivt sätt. Utveckling och alumner officerare båda behöver utöva en stor social finess i deras interaktioner med alumner, föräldrar och andra potentiella givare.

Lön: uppskattar verkligen att majoriteten av alumner och utvecklings officerare tjänar mellan $ 55.100 och $ 80.000.

4. Medieplaneraren

Medieplanerare måste förstå webbsurfning, visning, läsa och lyssna lutningar av konsumenter för att välja den bästa mixen av medier för en reklamkampanj.

Kommunikations majors är unikt kvalificerad att undersöka hur demografiska grupper konsumera media så att de kan förutse den optimala placeringen av reklam i TV / radioprogram, webbplatser och tidningsartiklar och tidningsartiklar.

Medieplanerare också peka på presentations- och skrivförmåga utvecklas genom kommunikationsvetenskap som de beck sina planer på att reklam kollegor och chefer.

Lön: PayScale uppskattar att medieplanerare tjänar i genomsnitt $ 48.830.

5. Social Media Manager

Den sociala medier handlar om att kommunicera med människor av intresse. Det är ingen överraskning att kommunikations majors, som är utbildade för att analysera kommunikationsmönster, är väl kvalificerad att hjälpa organisationer utnyttja sina varumärken inom sociala medier.

Sociala medier chefer måste vara bra författare för att skriva meddelanden om deras organisation som tilltalar besökare i medier som Facebook, Linkedin och Twitter. De måste också ha övertygande förmåga och presentationsteknik att slå sina planer på att personal och för att övertyga kollegor och kunder att bidra vittnesmål och annat innehåll på nätet.

Lön och Job Outlook: PayScale uppskattar att den genomsnittliga lönen för sociala medier chefer är $ 49.290.

6. Human Resources Specialist

Personal yrkesverksamma är ansvariga för kommunikationsintensiva funktioner inom organisationer, inklusive att rekrytera personal, orientera nya medarbetare, utveckla utbildningsprogram, förmedla strategier för personal, utbilda anställda om fördelarna och skapa anställd nyhetsbrev.

HR personal använder skicklighet att tala för att leverera presentationer till nuvarande / blivande personal och skrivförmåga för att skapa manualer anställd, komponera webbinnehåll och producerar rekrytering litteratur. De använder verbal kommunikation odlas av kommunikations stora att råda / råda anställda och att intervjua kandidater till jobb.

Lön och Job Outlook: Den BLS beräknade att den genomsnittliga lönen för en personalspecialist som i maj 2017 var $ 60.350. BLS förväntas att jobb inom området skulle öka med 7% till 2026, ungefär lika snabbt som genomsnittet för samtliga yrken.

7. Business Reporter

Spridningen av finansiella och affärsmässiga media har öppnat möjligheter för kommunikation majors med intresse för affärer och finans. Affärs reportrar peka journalistiska skrivkunskaper för att täcka utvecklingen inom företag, industrin och ekonomin i allmänhet för webbplatser, TV-stationer, tidningar och tidskrifter. De måste kunna förmedla affärsinformation i språket förstås av allmänheten.

För att täcka berättelser, affärs reportrar använder sociala färdigheter som utvecklats av kommunikations stora att odla relationer med affärs insiders. De måste ha övertygande förmågan att övertyga redaktörer om livskraften i sina idéer för artiklar.

Lön: PayScale uppskattar att affärs reportrar tjänar i genomsnitt $ 45.500.

8. hälsaeducator

Hälsaeducators bedöma hälsorelaterade problem och behov hos en målgrupp och formulera program för att ta itu med dessa frågor. En viktig del av deras arbete är att förstå attityder och uppfattningar om sina väljare om hälsoproblem. De måste utveckla och presentera workshops och seminarier inriktad mot sin publik. Hälsaeducators producera webbinnehåll och litteratur som tilltalar sina väljare.

Organisatoriska och händelseplaneringsförmåga är viktigt när iscensätta och främja hälsomässor och andra program. Verbal kommunikation är avgörande när rådgivning studenter, anställda eller allmänheten i en-mot-en sessioner.

Lön och Job Outlook: BLS uppskattade att hälsaeducators tjänade i genomsnitt $ 53.940 i maj 2017. jobb för hälsa lärare och gemenskap vårdpersonal var beräknas öka med 16% genom 2026, mycket snabbare än genomsnittet för samtliga yrken.

9. Brand Manager

Brand chefer övervaka positioneringen av produkter och tjänster inom allmänhetens medvetande. De analyserar konsument reaktioner på sina produkter baserade på faktorer som pris, konsumenternas upplevelse, förpackning och tillgänglighet. Brand chefer övervaka utvecklingen av kommunikationsintensiva kampanjer inklusive reklam, marknadsföring och PR för att öka försäljningen.

Brand chefer måste ha social och kommunikativ kompetens att alstra samarbete med övrig försäljning, marknadsföring och reklam partners. behövs kritiska öga kommunikations stora för att utvärdera annonser, reklam och annan marknadsföring kopia.

Lön: Enligt PayScale, varumärke chefer tjänar i genomsnitt $ 69.770.

10. Sales Representative

De flesta kommunikations majors kommer inte att tänka på försäljning en eventuell karriär när de kommer in college. De kommer dock att lära sig många färdigheter medan du studerar kommunikation som kan leda till en framgångsrik och lukrativ karriär inom försäljning.

Kommunikations majors lära sig att bedöma preferenser publiken precis som säljare måste kunna förutse behoven hos sina kunder. Verbala, skriftliga och bredare kommunikation behärskar genom den stora kommer att utrusta  säljare  att utforma och leverera rätt tonhöjd till olika typer av konsumenter eller företag.

Lön och Job Outlook: Ersättning inom området varierar kraftigt från området säljfokus. Till exempel BLS uppskattat att grossist / tillverkning säljare tjänade i genomsnitt $ 69.770 i maj 2017 säljare värdepappers tjänade $ 63.780, medan detaljhandeln säljare tjänade endast $ 23.370. BLS uppskattade att sysselsättningsmöjligheterna för grossistförsäljning och säljare av värdepapper skulle uppleva genomsnittlig tillväxt genom 2026 på 5-6%.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *