Hur mycket pengar en författare göra?

Posted on

Hur mycket pengar en författare göra?

Hur mycket kan en författare göra? Frågan kommer upp en hel del, och svaret varierar kraftigt, från nästan ingenting (eller ens förlora pengar) till miljontals dollar. Men att förstå lite om hur författare betalas kan bidra till att ge insikt i vad den nedersta raden kan vara.

För de flesta författare, deras avgift och royalties som förhandlats fram av en agent eller någon annan representant. Även när du känner till alla detaljer, är det bäst att inte försöka hantera villkoren i ett avtal direkt med en förläggare.

Författarens investering i boken

Författare tillbringar många långa timmar forskning, utveckling, skriva och att skriva om sina böcker, och det finns en kostnad i samband med tiden. Vissa böcker kräver en faktisk monetär investering av författaren, till exempel i resor för forskning eller, i fallet med kokbok författare, pengar spenderas på ingredienser för recept testning och kostnaden för att fotografera mat.

Den typ av bok författaren skriver påverkar inkomstpotential. Roman eller facklitteratur? Ström (och lätt daterat) eller vintergröna (och en perenn “back” val)? En fiktiv karaktär, vars äventyr springa till många böcker eller en facklitteratur ämne som backlists, är mer benägna att öka inkomsterna potential för en författare.

Förskott och royalties

Författare som gör ett avtal med en av de fem stora boken förlag eller några av de större oberoende förlagen i allmänhet betalt i procent royalty för varje såld bok och ges ett förskott mot de royalties på framsidan, före publiceringsdatum. Detta förhandlas av agenten och / eller författare och sedan gjort en avtalsenlig skyldighet.

Mängden av förskottet är beroende av ett antal faktorer, inklusive men inte begränsat till: författarens publicering och försäljning banrekord, hur “heta” ämnet för boken är en allmän känsla på den del av redaktören / utgivare och andra involverade i processen för hur speciell och säljbar boken när det tas i sin helhet (t ex skriva, berättelse, flöde, etc.), och, mycket viktigt, författarens plattform (s).

Self-Publishing

Det är rättvist att säga att de flesta eget förlag författare inte bryta även med deras publicering kostnader. Detta baseras på det faktum att den genomsnittliga eget förlag författare säljer färre än 200 exemplar och troligen anlagd åtminstone en del pengar för att i första hand, till exempel i frilansredaktionella tjänster publicera.

Som sagt, en själv publicerad författare som producerar en högkvalitativ bok, vet marknaden för boken och hur man når denna marknad, och placerar de nödvändiga resurser på att göra så, har en god chans att se några avkastning på sina författare investering .

I vissa fall kan eget förlag författare vars böcker får försäljnings dragkraft Parlay att (om han / hon vill) i en bok affär med en traditionell bokförläggare.

Amanda Hocking är en paranormal romance författare som gjort miljontals dollar som säljer hennes eget förlag e-böcker och sedan fortsatte med att få en flera miljoner dollar bok mycket från St. Martins Press.

Donna “Faz” Fasano skrev för traditionella förlag och blev sedan en indie författare. Som en indie författare, hon var en slug marknadsförare, gjorde ett bra boende, och så småningom återvände till att traditionellt publiceras.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *