Euro Curriculum Vitae Skriva tips

Posted on

Euro Curriculum Vitae Skriva tips

Eftersom EU har vuxit, fler och fler standarder genomförs av Europaparlamentet för att öka livskvaliteten och föra den till en viss nivå där medborgarna kollektivt bor och arbetar i EU kommer alla att ha samma rättigheter.

När du ansöker om en position inne någon av medlemsländerna i EU, oavsett om du studerar eller helt enkelt försöker få erfarenhet, är en av de viktigaste frågorna för att kunna göra din expertis och kapacitet förstås klart din potentiella arbetsgivare.

Vad är Europass?

Den 15 december 2004 genom beslut nr 2241/2004 / EG, Europaparlamentet och rådet antog en gemensam transparent ram för kvalifikationer och kompetens genom att upprätta Euro.

Euro  består av fem dokument: Euro Curriculum Vitae (CV), Europass-språkpass, Europass-tillägget, Supplement Euro diplom och Europass Mobility dokumentet. De första två formulär som du kan fylla i själv, medan de övriga tre fylls i och utfärdas av behöriga organisationer.

Skapa dina dokument

Om du inte har ett CV ännu kan du skapa ett online med hjälp av Euro CV builder . Du kan skapa ett personligt brev med hjälp av samma system. Om du redan har ett CV kan du ladda upp den och redigera den på nätet . Du måste spara den till molnet eller exportera den när du är klar.

Du kan använda Europass-systemet för att skapa en färdighetspass och språkpasset , och att granska Certificate Supplement , Europass-mobilitet och Diploma Supplement du kommer att behöva söka jobb inom EU.

Euro CV Skriva tips

Skapa Euro CV är det första och viktigaste steget i ditt jobbsökande process. Innan du  börjar skriva  din Euro CV, finns det några punkter som du behöver veta.

Din Euro CV är den första kontakten med en potentiell arbetsgivare, och du kommer att behöva fånga arbetsgivarens uppmärksamhet under de första 10-15 sekunder att läsa din Euro CV. Det är det enda sättet du kommer att säkra en  intervju för den lediga tjänsten . Men innan du börjar skriva det, bör du påminna dig själv om ett par viktiga steg:

Granska exempel innan du börjar. Du hittar PDF exempel för varje land inom EU på nätet. Använda dem som en guide för att skapa ditt eget CV.

Dina kunskaper och kompetens måste vara klart och logiskt presenteras så att din upplevelse kommer att sticka ut.  Var uppmärksam på detaljer, eftersom det är innehållet i din presentation. Detta inkluderar stavfel och skiljetecken.

I allmänhet bör din Euro CV vara kortfattad.  Vanligtvis för en person med bara ett par års erfarenhet, två sidor är mer än tillräckligt. För yrkesverksamma med mer erfarenhet, kan du skriva ett Euro CV med mer än två sidor. Om du söker en ledande ställning, måste du ange tidigare erfarenheter mer i detalj, inklusive orsaker till varför din potentiella framtida arbetsgivare bör överväga att erbjuda dig en verkställande lön. I det här fallet, skriver ditt Euro CV med så många sidor som behövs.

Anpassa alltid ditt CV till jobbet beskrivningen av tjänst du söker. Försök även att lyfta fram potentiella kvalifikationer du besitter som begärs av en arbetsgivare. Ljug inte i ditt CV, som lögnen kan upptäckas före eller under intervjun.

Euro CV har en standard logisk ordning på sig att presentera din förmåga och kompetens. Du måste fylla i:

  • Personlig information
  • Arbetsdag Beskrivning av upplevelse
  • Utbildning beskrivning
  • Färdigheter och kompetens beskrivning

Formatera din Euro CV

Håll dig till den föreslagna typsnitt och layout av Europass CV, eftersom detta är standardiserat genom beslut nr 2241/2004 / EG. Skriv ut din meritförteckning på vitt papper för att se till att layouten är korrekt.

Kom ihåg att innehållet och kärnan i ditt CV måste vara uppenbart för den potentiella arbetsgivaren inom 10-15 sekunder att läsa den. På grund av detta bör du alltid använda korta meningar. Koncentrera dig på de relevanta aspekter av din träning och arbetserfarenhet, och förklara eventuella avbrott i dina studier eller karriär.

När du skrivit din Euro CV, se till att ha någon annan  granska och kontrollera  den för att se till att innehållet är klart, lätt att förstå, och innehåller inga stavfel.

Tänk på att i Europeiska unionen, är ditt Euro CV nyckeln till framgång i ditt jobb söker process. Det har blivit standarddokument som används för att söka alla jobb i någon medlemsstat i Europeiska unionen, samtidigt som gör det lättare för arbetssökande och arbetsgivare.

När man använder en CV I stället för ett CV

I USA, är en meritförteckning som används endast när de ansöker om akademiska, utbildning, vetenskaplig eller forskartjänster.

En meritförteckning kan också användas för att ansöka om stipendier eller bidrag. I Europa, Mellanöstern, Afrika eller Asien, kan arbetsgivaren räkna med att få en meritförteckning snarare än en  CV .

Välj en lämplig Curriculum Vitae Format

Se till att du väljer en meritförteckning format som är lämpligt för den tjänst du söker. Om du ansöker om ett stipendium till  exempel , behöver du inte inkludera personlig information som annars skulle ingå i en internationell CV.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *